24 Ağustos 2007 Cuma

Yeni bir online oyun sitesi

Web üzerinden oyun oynayabileceğiniz siteler arasına yeni bir site daha ekleyelim dedik ve araştırmaya başladık. Bizim bilmediğimiz ne kadar çok site varmış meğer. Bu siteler arasında en güzel olanları elemek aslında zor olmadı çünkü bir tanesi açık ara farkla birinciliği aldı. Daha önceki yazılarımızdaki siteler bu araştırmada yoktu tabii ki.

Bu site kongregate. Beta versiyonu bu kadar iyiyse, gerçek yayına geçtikleri zaman kim bilir ne kadar iyi olacaklar. Sitede şu anda 1437 oyun mevcut ve bunların en iyilerini ana sayfadan itibaren kategorileşmiş olarak görebiliyorsunuz.

Sitede bir de yarışma var. En çok oyun yükleme yarışması. İlginizi çekebilir...

Web üzerinde kendi oyununuzu yaratın

Mygame sitesinde, web'de vakit öldürmek için ve biraz da eğlenmek için kendi oyununuzu yaratabilirsiniz. İlk önce buradan bir oyun seçelim 'build' e tıklayarak. Açılan sayfada 'new photo' ile bilgisayarımızdan yeni bir fotoğraf yükleyebiliriz ya da 'webcam' düğmesiyle kameradan alabiliriz.

Oyunun arka plan resmi için de seçenekler verilmiş. Ana resimdeki sağ ve sol atındaki tuşlarla tüm arka planı değişik seçebilirsiniz. Sonraki adımlar kolay, oyunumuzu yaratıyor ve oynamaya başlıyoruz :)

'Fantasy Art' Masaüstü Temaları


Kimilerine göre -ki bence de- gerçek resimlerden çok daha iyi resimlerdir. Resimlerin fantastik olarak yorumlanmasıyla 'Fantasy Art' resimleri oluşuyor. Aslında bir dijital resim dalı diyebiliriz. Web üzerinde bu türde pekçok resim bulabilirsiniz. Bir de fantasyartdesign sitesine bakmanızda yarar var. Burada masaüstünüz için çok güzel tamalar bulacağınıza eminim.

22 Ağustos 2007 Çarşamba

Call of Duty 4: Modern Warfare Yeni Video

Oyun multiplayer oynanırken değişik canlılar eklenecek. Sonradan bir oyuncu bir 'Class' yarattığı zaman, karakterinizi yeni canlılardan yapıbileceksiniz.





Web 2.0 siteleri listesi


Web üzerinde bulacağınız en iyi web 2.0 api'lerinin listelendiği techmagazine sitesinde farklı kategorilerde 100'den fazla web sitesi bulunuyor. Bunların pek çoğunu biliyor olabilirsiniz ama arada çok ilginç ve güzel siteler de keşfedebiliyorsunuz.

16 Ağustos 2007 Perşembe

Sitenize 200mb'lık bedava hosting


Hem de sitenize reklam da koymuyorlar ve 5 adet de subdomain veriyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar bilemiyorum ama eğer bir PHP, Perl, Cgi yada normal Html siteniz varsa awardspace den bedava hosting yapabilirsiniz. Site sadece 1 tane Mysql veritabanı veriyor. Bu zaten yeterli olacaktır. Fakat tek sorun dosyalarınızın boyutu olarak görünüyor. Dosyalarınızın her biri 500k'yı geçemiyor.

Eğitim arama motoru


Web üzerinde tüm eğitim sitelerini arayan tutoogle sitesinde bulamayacağamız bir eğitim yok gibi. Sade bir arayüz ile tasarlanmış site 100bin eğitim arasından sonuçları arıyor. Sitenin kötü yanı ise sonuçları bulduktan sonra da çok sade olması. Çünkü verilen siteye gitmeden önce biraz olsun detaylı bilgi görmek istiyoruz fakat bunu göremiyoruz. Sadece bir satır bilgi okuyabiliyoruz. Bu da pek yeterli gelmiyor. Mesela sitenin adresini görmek için fare ile üzerine gelip alt bardan bakmak gerekiyor.

14 Ağustos 2007 Salı

Akvaryum Balıkları


Akvaryum balıklarına merakı olan, almak isteyen veya evinde besleyenler için:) Balıkların türlerinden, beslenmelerine, hastalıklarından hangi türlerin iyi anlaştığına dair birçok bilgiyi bulabilceğiniz ve forumlarda sizin gibi balık severlerle bilgi paylaşımı yapabileceğiniz bir site..

LINUX Kitaplığı


Bu site LINUX başta olmak üzere UNIX kodları, C Dili, HTML ile Web Tasarımı.. gibi faydalı kaynaklar bulabileceğiniz, ayrıca isteyenlerin siteye yazar olarak katılabileceği hatta yardım alabileceği bir sanal kütüphanedir. Tıklayın

13 Ağustos 2007 Pazartesi

Tüm zamanların en pahalı 10 resmi


Milyonlarca dolar fiyat biçilen resimlerden ilk 10 sırada olanlar karemar sitesinde belirlenmiş. İlk sırada Gustav Klimt'in 'Adele Bloch-Bauer'in Portresi' var. 135 milyon $ eden bu tabloyu Pablo Picasso'nun 'Garçon à la Pipe' tablosu takip ediyor. Bu tablo ise 104.1 miyon $. Vincent van Gogh, Peter Paul Rubens, Paul Cézanne gibi ünlü ressamların bulunduğu listede 3 adet Picasso ve 3 adet Van Gogh resmi bulunuyor.

10 Ağustos 2007 Cuma

Bir başka video arama motoru

Bu aralar web'in her yerini sarmış olan videoları tek bir siteden aramak için tubesurf sitesinden arama yapmanız yeterli. YouTube, MySpace Videos, Google Video ve Yahoo! Video sitelerindeki tüm videoları buadan arayabilirsiniz.

En son çıkan cep telefonları hakkında bilgiler

Cep telefonu teknolojisini takip etmek son günlerde epey zor bir hal almaya başladı. Hergün neredeyse ayrı bir model piyasaya çıkıyor ve hangi modelin daha iyi olduğunu anlamak için uzun süre inceleme yapmamız gerekiyor.

Ülkemizde bu konuda çok fazla site veya forum bulunuyor ama size tavsiye edeceğim site yurtdışından. mobiledia sitesinde hergün yeni çıkan telefonların incelemesi yapılıyor ve bunlar anasayfa da yerini alıyor. İncelemelerin yanı sıra incelemeye almadıkları ama en son çıkan telefonların da teknik özelliklerini, piyasaya sürülmediyse ne zaman sürüleceğini öğrenebilirsiniz. Telefonların fiyatları da belirtilmiş. Tabi bunlar yurtdışı fiyatları.

İncelemesi yapılan telefonlar hakkında detaylı bilgi veriliyor. Mesela Motorola RAZR MAXX Ve'nin incelemesinde giriş, dizayn, kamera, özellikler, ekran, ses, sms, eğlence, internet, kapasite, bağlantı ve sonuç bölümleri bulunuyor. Çoğu incelemede bu bölümler bulunuyor. Yani incelemeler gerçekten tatmin edici.

9 Ağustos 2007 Perşembe

Dosyalarınızı web'de saklayın

İnternet hızımızın ülke olarak 4 katına çıktığı bugünlerde artık web üzerinde dosyalarımızı saklamak da çok daha kolay hale geldi. Artan hız ile beraber boş yere hard-disk veya dvd yazıcı almadan dosyalarınızı web'e yükleyebilirsiniz.

Bu sitelerin kapasiteleri ise gerçekten tatmin edici. Boxstr sitesi yeni üyelerine 10gb bedava dosya saklama imkanı veriyor. (Normalde 5gb veriliyordu) Üstelik tek dosyalık sınırlamada çok yüksek, tam 250mb. Bu web'de ki en yüksek rakamlar arasında. Elbette 250mb dan fazla olan film veya dizilerimizi saklayamayız ama 'How I met your mother' gibi her bir bölümü 175mb olan diziyi saklayabiliriz ;)

myotherdrive sitesinde ise limit 5gb ve dosyalarınızın büyüklüğü 1 gb dan bile fazla olabilir. Ayrıca online fotoğraf ya da video albümü de yapabilirsiniz. Fotoğralarınızı yüklerken ise limit yok.

Sitenizin gerçek gücünü ölçün

Web sitenizin gerçek gücünü ölçmek mi istiyorsunuz? Sitenizi, web üzerindeki site araçları üzerinden bir güç değerlendirmesinden geçirebilirsiniz. Seomoz'un bu sayfasında arama motoru optimizasyonu yapılarak sitenizin gücü ölçülüyor.

'Enter URL' kutusuna adesinizi girdikten sonra site 30 saniye içinde size değerleri getirilecek. Google, Yahoo, Wikipedia, DMOZ, del.icio.us, Technorati, Alexa ve Wayback Machine sitelerinin kullanıldığı bu değerlendirmede çıkacak sonuç da kesinlikle sitenizin değerini yansıtacak.

Fotoğraf arama motoru

Gelişmiş arama seçenekleri olan çok yararlı bir fotoğraf arama sitesini gezdik bugün WebGezegeni'nde. Picsearch sitesi ziyaretçilerini hızıyla ve veritabanındaki milyonlarca fotoğrafıyla mutlu ediyor. Aradığınızı bulamamak hemen hemen imkansız gibi.

Sitenin gelişmiş arama bölümündeki seçenekler de ilgi çekici. Resimleri, animasyonları, renkli veya siyah beyaz fotoğrafları arayabiliyorsunuz. Ayrıca fotoğrafın büyüklüğünü de seçebiliyorsunuz. Örneğin arama kutusuna 'nature' ve büyüklük seçeneğini de 'wallpaper' olarak seçince 18bin tane masaüstü teması buluyor!

8 Ağustos 2007 Çarşamba

Fotoğraflarınızı Web'de düzenleyin

Elinizin altında bir fotoğraf düznleme programınız her zaman olmayabilir. Bu gibi durumlarda web'de size yardımcı olacak pekçok site bulabilirsiniz. Bunlar arasından en kullanışlı ve basit olanlarından biri cellsea size epey bir yardımcı olacaktır.


Fotoğrafınızı kendi bilgisayarınızdan ya da herhangi bir web adresinden siteye yüklemekle işe başlıyorsunuz. Bu işlem sonrasında site otomatik olarak sizi fotoğraf stüdyosuna yönlendiriyor. Buradaki araçların çoğu tanıdık gelicektir. Hepsi normal fotoğraf düzenleme programlarından tanıdığımız araçlar. Fotoğrafımızı düzenledikten sonra sağ üstteki 'save' düğmesine basarak bilgisayarımıza kaydedebiliriz ya da email atabiliriz.

20+ Web browser üzerinden 'mesajlaşma' siteleri

Son zamanların en fazla kullanılan programlarından olan anında mesajlaşma programlarını web browserlarımızdan kullanabildiğimizi coğumuz biliyordur. Direk olarak web sitelerinden bağlandığınız programların en popüler olanlarına bir göz attık:

meebo - en popüler web tabanlı anında mesaj servisi

eBuddy - arkadaşlarınızla mobil ve web kullanarak chat yapabilirsiniz


KoolIM - web tabanlı anında mesajlaşma sistemi popüler networkler gibi emailinize bağlanmanızı sağlıyor.

ILoveIM - bir başka web tabanlı anında mesajlaşma servisi

IMhaha - Yahoo, MSN ve AIM destekleyen fakat Google Talk desteklemeyen bir site

Goowy - anında mesajlaşmadan daha fazlasını bulabilirsiniz; e-mail, takvim, haberler, RSS, dosya stoklama vb.

IMunitive - meebo'ya alternatif olabilecek bir site fakat Jabber desteği bulunmuyor

RadiusIM - Google Maps kullanılarak web tabanlı anında mesajlaşma servisi oluşturulmuş, yani arkadaşlarınız nerede görebilirsiniz

MessengerFX - MSN Messenger'ın yasal olmayan web tabanlı sitesi

ICQ2Go! - web tabanlı yükleme için bedava ICQ versiyonu

SNIMMER - MSN, Yahoo, AOL, ICQ ve GTalk destekleyen güzel bir web tabanlı uygulama

IMO - bütün chat network servislerine aynı anda bağlanmanızı sağlıyor

Communicationtube - ICQ, MSN Messenger, IRC ve Google Talk için ayrı giriş yapılabilir

Express Instan-t - ICQ, MSN ve Yahoo bulunan basit kullanımlı bir servis

easymessenger - MSN, ICQ, AIM, Yahoo ve Jabber ile çalışan bir bedava anında mesajlaşma servisi

mabber - telefonunuzda kullanabilir ya da sitenize koyabilirsiniz

MSN2Go - MSN messenger servisine bağlanmanızı sağlayan java applet'i

Yafumato Web Messenger - AIM, GTalk, MSN ve Yahoo'ya bağlanmanızı sağlayan bedava ve açık kaynaklı bir servis

MSN Web Messenger - MSN Messenger'ın web tabanlı versiyonu, dosya paylaşımsız ve videosuz olarak

Yahoo! Web Messenger - Yahoo! messenger'ın web tabanlı versiyonu

AIM Express - AIM'in yasal sayfası

Google Talk via Gmail - GTalk ile Gmail üzerinden mesajlaşabilirsiniz

Not: Bu yazı buradaki yazıdan türkçeye çevrilmiştir.

7 Ağustos 2007 Salı

Photoshop'da çizgi roman nasıl yapılır?

Kendi resminizi çizgi roman olarak görmek ister misiniz? Ya da fotoğrafları çizgi roman karelerine çevirerek bir hikaye hazırlamak ister misiniz? İşte bunları artık herkes yapabilir. Çizgi roman yapımını anlatan melissasclifton bizlere çok yardımcı oluyor.

Sitesindeki eğitim bölümündeki dersi takip ederek fotoğraflarımızı kolayca çizgi roman karelerine dönüştürebiliriz. Tabi biraz photoshop bilgisi gerekiyor. Bu ders için orta seviyede photoshop bilmek yeterli.

Google bize neleri tavsiye ediyor?

Google labaratuarlarından çıkan en yararlı projelerden bir tanesi olan 'Google Suggest' kullanıcılarına arama sonucunda google tarafından tavsiye edilen siteleri getiriyor. Tabi bu siteler google tarafından reklam alan ya da ticari amaçlı kullanılan siteler değil. Eğer öyle olsaydı kimse bu servisten verim alamazdı ve kullanmazdı.

Normal google sayfamızda bir kelimeyi yanlış yazdığımız zaman 'Bunu mu demek istediniz?' diye bir soru sorularak yanlış yazılımların kolayca düzeltilmesi sağlanır. Bu aslında bir tahmindir. Google neyi yazmaya çalışıp da yanlış yazdığınızı tahmin ederek size bir seçenek sunar. Google Suggest'i de bu tahmin sisteminin daha geliştirilmiş bir versiyonu olarak düşünebilirsiniz.


Bu servisin açıklamalarında verilen örneklerden gidersek amacını daha kolay anlayabiliriz. Mesela arama kutusuna 'prog' yazdık. 'Suggest' bu kelimeyi tamamlayarak size tamamladığı kelime üzerinden sonuçlar getirir. Mesela 'program' veya 'programming' olarak, ya da 'progressive'. Bu tahminlerini kategorileşmiş şekilde size gösterir. Kelimeyi yazarkende harf harf girişi yaptığınızda size tahmini arama kriterlerini kutucuğu aşağıya doğru genişleterek gösterir. Çıkan sonuçlarda bulunan siteler popülerliğe göre sıralanırlar. Yani eski siteler, uzun süredir güncellenmemiş siteler sonlarda yer alır.

'Google Suggest'in tek dezavantajı şu anda sadece ingilizce olarak hizmet vermesi. Ne zaman diğer dillerde hizmet vereceklerine dair bir sorunun cevabını ise henüz net olarak vermiyorlar. Ama bu servisin Türkçe versiyonu çıkarsa, açılış sayfamız olarak kullanmak çok yerinde bir karar olur.

6 Ağustos 2007 Pazartesi

Performans değerlendirme terminolojisi ve gerçek anlamları

Bugün mailime gelen, mülakat değerlendirmeleri hakkında güzel bir yazı :)

Motivasyonu yüksek: Sazan gibi her işe atlayan, bilumum angarya yüklenebilir şahsiyet
Etkili sunus yeteneğine sahip: Ortalamanın üzerinde güzel/yakısıklı kişi; cillop gibin
Beden dilini kullanabilen: "Bi su alabilir miyim" derken kaşı gözü oynayan sakat kişilik;Ne yapacağı belli olmaz,
Problem çözme yetenegi olan: Havuz problemleri çözerek büyümüş olduğundan her konuda çözülecek bir problem arayan, rahatsız mizaçlı kolej talebesi; problem çözebiliyosa, problem de çıkartabilir, dikkatle izlenmesi lazım gelir.
Takim çalışmasına yatkın: İki eliyle bi şeyi doğrultamayan, lakin kalabalıgın arasında kaynamayı becerebilen ve iş yapiyo imajı çizebilen; çakal
Stresle başa çıkabilir: Dünya yansa umurunda olmayan rahat kişilik, gevşeklikte ve lakayitle sınır tanımayan (Not: Polyannagillerin istihdam edilebilenleri de benzer özellikler gösterir, zinhar karıştırılmamalıdır)
Zamanı iyi kullanan: Müdürünün ruhu bile duymadan, mesai saatleri içinde kahve içip fal baktıran, internette gezip solitaire oynayan, icabında kuaföre gidip saç-baş bile yaptıran yaratıcı, neşeli, eğlenceli kişilik; ha bi de saat 6 oldu mu bi dakka bile durmaz ve çıkar gider bu tipler.
Değişime açık: Yalaka, bukalemun, fırıldak kişilik
Koç'luk yapabilir: Ara gaz verip çalısanları bedavaya çalısmaya ikna edebilen hin oğlu hin.
Etkili satış becerilerine sahip: Ağızlarından girip burunlarından çıkmak suretiyle, muşterileri kandırmayı başarabilen tilki şahsiyet; herşeyi satabilir bu tipler, sizi de satabilir, dikkatli olun.
Müşteri odaklı: Şirkete karşı müşterilerle ittifak yapan hain tip; brütüs.
Temsil yeteneği olan: Her toplantıda başına demeç veriyormuscasına havalara giren, kendini bi birşey sanan, .... havada kişilik
Uyumlu: Suya sabuna dokunmayan, etliye sütlüye karışmayan silik kişican, TRT'nin beraber ve solo şarkılar korosunda 30 yıl soloya çıkmadan durabilir, otistik te olabilir.
Dışarıya açık bir kişilige sahip: Surekli ofis dışında
İyi iletişim becerilerine sahip: Surekli telefonla konusur
Ortalama bir eleman: Kafası pek basmaz
Üstün niteliklere sahip: Şimdiye kadar önemli bir hata yapmadı
İşi her zaman birinci önceliktir: Flört bulamayacak kadar çirkin
Sosyal hayatında aktif: Sürekli kafa çeker
Ailesinin sosyal hayatı aktifdir: Eşi ve çocukları da kafa çeker
Bağımsız çalısabilir: Kimse tam olarak ne iş yaptıgını bilmez
Süratli düşünür: İyi bahaneler uydurur
Dikkatlice düşünür: Karar veremez
Mantığını iyi kullanır: İşi başkasına yaptırır
Kendini çok iyi ifade edebilir: Türkçe konuşabilir
Liderlik yeteneklerine sahiptir: Uzun boyludur veya bağıra çağıra konuşur
Geleceği çok iyi okur: Bayağı şanslıdır
Neşesi yerindedir: Belden aşagı bir çok fıkra bilir
Kariyerine çok önem verir: Adamı arkadan bıçaklayabilir
Sadıktır ve guvenilirdir: Başka yerde iş bulamamıstır...

Windows, Mac, Linux ve PDA programları

Bilgisayar programları indirebileceğiniz sitelere bir tane daha eklendi. En son çıkan programları ve en popüler programları soft32 sitesinden indirebilirsiniz. Programlar aynı zamanda sitenin editörleri tarafından yorumlanarak ve puanlanarak kullanıcılara yardımcı olunuyor.

Ekran görüntülerinin yanısıra seçtiğiniz program ile bağlantılı diğer programları da bulabilirsiniz. Windows programlarının ağırlıkta olduğu soft32 sitesinde aynı zamanda Mac, Linux ve PDA programlarını da bulabilirsiniz.

Bedava pc ve konsol oyunları, haberler, ekran görüntüleri

Eğer bilgisayarda oyun oynamayı seviyorsanız ve tam sürüm oyunlar arıyorsanız zaten bildiğiniz pekçok site vardır. Ama bu oyunların yorumlarını okumanızı, aynı zamanda ekran görüntülerini de görmenizi sağlayan gamershell sitesini siz yine de bir ziyaret edin derim...


Oyunları direk olarak bedavaya inderebildiğiniz sitenin forum ve haberler köşesi oyun meraklılarına gerçekten çok yararlı ve en son haberleri iletiyor. İndirebileceğiniz oyunların listesini ana sayfanın yanı sıra sol üst taraftaki 'download index' linkinden görebilirsiniz. Sitenin ingilizce olması bir dezavantaj elbette, ülkemizde de bu tarz siteleri görmek isteriz...

5 Ağustos 2007 Pazar

Anında online web 2.0 düğmesi yapın

Sitenizi yeniliyorsunuz ya da sıfırdan web 2.0 sitesi yapıyosunuz ve düğme ihtiyacınız var...Siteniz için düğme yapımını çok kolay halledebilirsiniz. Bu işi sadece 4 adımda kolayca mycoolbutton sitesinden yapabilirsiniz.


Düğmenizin boyutunu, rengini, bir ikon içereceğini ve yazısını seçip sağ üst taraftaki 'apply changes' düğmesine basmanız yeterli. Örnek bir düğmeyi yukarıda görebilirsiniz. Bu düğmeyi yapmak sadece 1dk sürdü.

3 Ağustos 2007 Cuma

Korukent Pepsi Open Turnuvası Sonuçları

Korukent Pepsi Open Turnuvası 26-29 Temmuz 2007 tarihleri arasında yapıldı. Turnuvaya 92 erkek, 21 bayan olmak üzere toplam 113 sporcu katıldı. Erkeklerde şampiyon Mithat Şiveliol olurken, Bülent Ateşoğlu ikinci ve Hakan Mutlu üçüncü oldu. Bayanlarda ise Gülhan Aksular birinci, Mine Karakullukçu ikinci ve Ömür Burak üçüncü oldu.

İki oyun üzerinden yapılan maçlarda erkekler yarı final ve final karşılaşmalarının sonuçları ise şöyle oluştu:

Yarı Final
OYUNCU

OY1 OY2 HND TOP
Mithat Şiveliol

244 188 0 432
Hakan Mutlu

180 246 0 426


Bülent Ateşoğlu

201 226 0 427
Berk Parlak

169 213 0 382


Final
OYUNCU

OY1 OY2 HND TOP
Bülent Ateşoğlu

199 195 0 394
Mithat Şiveliol

169 258 0 427



Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo) 2

Sevimli balık Nemo geri dönüyor. Disney ve Pixar'ın, Kayıp Balık Nemo filminin ikincisinin çekeceği yönündeki söylentiler gün geçtikçe artıyor. Filmin sinemalarda ne zaman gösterime gireceği konusunda elbette belirli bir tarih yok. Ama filmin reklam afişi web'de dolaşmaya başladı bile...

Müzik paylaşım radyosu

Web üzerinde müzik dinleyebileceğimiz siteleri önceden de incelemiştik ve imeem hakkında yazılar yazmıştık. Imeem'in popüleritesi son zamanlarda düşüşe geçerken, yükselişte olan anywhere.fm'de müzik dinlemeye başladık. Anywhere.fm değişik müzikler bulabileceğiniz, arayüzü profesyonelce tasarlanmış bir site.


Şu anda yaklaşık 46bin parçanın bulunduğu sitede üyelerin oluşturduğu listelerden seçip radyo kanalında istediğiniz parçaları anında dinleyebiliryorsunuz. Zaten site daha açılırken müzik kendiliğinden çalmaya başlıyor ve sizi kendine çekiyor. Üyeliğin bu kadar kolay olduğu bir site daha önce görmemiştim. Sadece kullanıcı adı ve şifre yazıyorsunuz ve üye oluyorsunuz :)

2 Ağustos 2007 Perşembe

En hızlı canlı maç sonucu veren siteler

Web üzerinde canlı maç sonuçlarını takip edebileceğimiz pekçok site bulunuyor. Çoğu sitenin güncelleme zamanları birbirine çok yakın. Bunlardan ön plana çıkan sitelere bi göz atalım. Önce yabancı sitelerle başlayalım:

Soccerstand: En hızlı güncellenen, sonuçları en çabuk veren site olarak ön plana çıkıyor. Futbol, tenis, basketbol, buz hokeyi, at yarışı, formula1, golf ve hentbol sonuçlarını bu siteden takip edebilirsiniz. Tek dezavantajı iddaa numaralarının olmayışı. Eğer oynadığınız maçları biliyorsanız bu siteden şaşmayın.

Activescores: Canlı sonuçları hızlı gösterme konusunda bir başka iddalı site. Eğer soccerstand e ulaşamıyorsanız burayı deneyebilirsiniz. Sitede yayınlanan canlı sonuçları kısa bir kod sayesinde kendi sitenizde görüntüleyebiliyorsunuz. Bunun için üst taraftaki 'scores on your site' linkine tıklayın. Bedava olan 'Co-branding'i seçin. Buradaki demonun altındaki iframe kodunu sitenizde istediğiniz yere yerleştirin. Açılan pencerede görüntüleme için de bir altındaki kodu kullanabilirsiniz.
Açılan pencere örneğini görmek için tıklayın:ActiveScores


Xscores: Bu sitede de pekçok spor dalından canlı sonuçları görebilirsiniz. Hız konusunda önceki rakiplerinden pek geri kaldığı söylenemez. Bu siteden futbol, tenis, basketbol, buz hokeyi, beyzbol, amerikan futbolu sonuçlarını takip edebilirsiniz.

Bu üç sitenin yanı sıra Livescore, Scorespro, Flashscore sitelerini de tavsiye ederim.

Gelelim ülkemizin sitelerini. Bildiğimiz, kullandığımız pekçok site var iddaa sonuçları için. İşte bunların en iyileri:


Maçkolik: Canlı sonuçları anında vermesi ve forum bölümüyle kullanıcılar tarafından tercih edilen bir site. Güncel haberlerin de yer aldığı sitede transferler ve istatistikler bölümü de çok yararlı.

Sahadan: Bir başka çok iyi site. Sonuçlar anında ekrana yansıyor ve istatistik sayfası da çok iyi. Bu sitenin gol efekti ise bir artısı.

NtvSpor: Sade ve net bir arayüzle maçları takip etmek isteyenler için birebir. Sonuçların güncellenme hızı pek de yavaş sayılmaz. Tek dezavantajı sonuçları tıklayınca yeni pencere açmaması. Aynı pencerede devam edince diğer sonuçlar kayboluyor.

Skor Tv: Canlı maç sonuçlarını flash uygulamasıyla hem bilgisayarınızda hem de televizyonunuzda görüntüleyebilirsiniz. Canlı sonuçların yanı sıra bahis oranlarını da görebileceğiniz ekranda isminizi de görüntüleyebiliyorsunuz.

Bir de tabii en güvenilir olarak iddaa'nın maç sonuçları veren sayfasını söylemek gerekir. Ayrıca Goalslive, Sporx, Maçsonuçları, Skoryum siteleri de diğer hızlı ve kaliteli canlı sonuç siteleri arasında ön saflarda.

Mutlaka izlenmesi gereken 50 video klip

Web üzerinde hergün binlerce yeni video klip yayınlanıyor. Bir ingiliz gazetesinin web sitesin de mutlaka izlenmesi gereken en iyi 50 video seçilmiş. Komedi, spor, politika, televizyon ve müzik kategorilerine ayrılan listede her kategoride 10 video bulunuyor. Listenin tamamını buradan görebilirsiniz. İşte bu videolardan bir tanesi:

1 Ağustos 2007 Çarşamba

2007'nin en popüler oyun siteleri

'ebizmba' sitesinin yaptığı bu listede 2007 yılının en popüler oyun siteleri seçilmiş. Oyun siteleri arasında oyun tanıtımı yapan ve online oyunlar oynanabilen siteler ele alınmış. Sıralama ise sitelerin kendi iç linkleri ve bu linklerin aldığı hitlere göre düzenlenmiş. İşte ilk 10 sıra:

1 | IGN.com
2 | GameSpot.com
3 | GameSpy.com
4 | GameFAQs.com
5 | GamesRadar.com
6 | UGO.com
7 | CheatCC.com
8 | Kotaku.com
9 | Yahoo! Video Games.com
10 | 1UP.com

kaynak: ebizmba

Agloco ödemeleri hakkında merak edilen soruların cevapları

Agloco ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve nasıl yapılacağı tüm üyeler tarafından merak edilmekte. Bu konuda agloco sitesinde yapılan açıklamalar olayı net hale getirmiş durumda. Herkes tarafından bilenen en önemli ayrıntı şirketin karını kullanıcılarıyla paylaşacak olması. Tabi bu paylaşımdan önce şirketin kar etmesi gerekiyor ki bizlerle paylaşabilsin. Şirket kendi harcamalarını çıkardıktan sonra bu karı kullanıcılara dağıtıcak. Bunu da en kısa zamanda yapacak gibi görünüyorlar. Üye sayısı ne kadar çok olursa şirket o kadar çok kar edecek ve tabi her üye de bir o kadar kazanç sağlayacak. Buraya tıklayarak agloco'ya üye olabilir, sizde kazanç sistemi ortaklığına katılabilirsiniz.

Üye olduk ve viewbar kullanmaya başladık, hatta arkadaşlarımız da üye oldu ve sisteme ortak oldu, peki şimdi ödemelerimizi nasıl alacağız? Sistemin en merak edilen sorularından biri olan bu sorunun cevabı basit aslında. Ödeme planı yapıldıktan sonra şirket bizden ödeme detaylarımızı isteyecek. Ödemeler 3 şekilde alınabilecek: çekle, direk hesaba depozit ile ve paypal ile. Eğer paypal kullanmıyorsanız hesaba depozit yöntemi ile de ödemenizi hemen alabilirsiniz.

Diyelim sisteme üye oldunuz ve kullanıyorsunuz, peki toplam kullanma saatim nakite nasıl çevirilecek? Bunun hesabı şirketin karının toplam kullanım saatine bölünmesiyle yapılıyor. Örneğin kar 100bin dolar ve toplam kullanım saati 1milyon saatse, saat başına 0,10 dolar her üyeye verilir. Eğer bir ayda toplam 500 saat yaptıysak 50dolar hesabımıza gelir. Kısacası bu sistemde kaybedilecek hiçbir şey yok. Tam tersine bir şirketin ortaklarından biri olup, kar üzerinden pay alıyorsunuz.

Ajax ve dhtml kodu örnekleri


Yararlı ve güzel görünümlü ajax ve dhtml örneklerinin verildiği bu sitedeki kod örnekleri özenli seçilmiş. Bedava verilen kodların içinde sitenizde kullanabileceğiniz çok yararlı içerikler bulunuyor. Mesela bir digg spy scripti örneği, ajax ile yapılan bir anket ve hatta browser tabanlı msn benzeri chat sistemi kodlarını bulabilirsiniz.

Yararlı bir Javascript kütüphanesi

Javascript hakkında aradığınız herşeyi bu site bulamayabilirsiniz ama bu sitenin kategorilere ayrılmış kütüphanesindeki sitelerde mutlaka bulursunuz. Kütüphanelerin yanı sıra efektler, araçlar ve grafik gibi bölümler de bulunuyor.

En son bölüm olan 'other' da ki siteleri gezmenizi tavsiye ederim. Bir javascript programcısının her zaman elinin altında bulunması gereken bir site burası.

Google'da mp3 arama ve indirme

Web üzerinde mp3 ararken aslında arama motoru olarak kullandığımız Google'u bu iş için özelliştirebiliriz. Sadece yazacağımız belirli arama kelimeleri sayesinde bu iş kolayca yapılabilir. Arama kutusuna -inurl:htm -inurl:html intitle:"index of" mp3 yazarak web üzerindeki mp3 klasörlerini kolayca bulabiliriz. Daha sonra bu klasörler içinde aradığımız mp3'leri direk olarak ya da sağ tuşla hedefi farklı kaydederek indirebiliriz. Tabi bazı siteler direk indirmemize izin vermeyebilir.


Daha gelişmiş bir arama yapmak için arama kelimelerimize grup adını da ekleyebiliriz. Mesela -inurl:htm -inurl:html intitle:"index of" mp3 "audioslave" yazarsak bize Audioslave grubunun bulunduğu klasörleri listeler. Böylece aradığımızı daha çabuk bulabiliriz. Herkese bol müzikli günler.