30 Kasım 2007 Cuma

Online Film İzlemek veya İndirmek İsteyenlere


Web üzerinde film izleyebileceğiniz sitelerin sayısı her geçen gün artmakta. Bunlardan bazıları ön plana çıkıyor. Filmlerin kalitesi ve en son filmlerin sitede bulunması ise en önemli kriterler elbette. Bugün gezdiğim joox sitesi bu kriterleri fazlasıyla sağlamış. Sitedeki filmleri online izleyebilirsiniz ya da direk olarak indirebilirsiniz. Eğer filmleri izleyemiyorsanız buradaki eklentiyi kurmanız yeterli olacaktır. İyi seyirler.

Ülkemizin Teknoloji Bloglarını Takibe Alın

Bildiğiniz gibi beğendiğimiz blogları günlük ziyaret ederek ya da rss yoluyla takip edebiliyoruz. Takip ettiğimiz bloglarda kendi ilgi alanımızı kapsayan yararlı bloglar oluyor elbette. WebGezegeni'ne gelen linklerden bu konuda çok yararlı olan güzel bir site keşfettim. Eğer teknolojiyi yakından takip etmek istiyorsanız, teknolojik haberlerin ağırlıklı olduğu bloglarda bulunan en beğenilen ve yararlı olan yazıları Takipci sitesinden takip edebilirsiniz.


Şu anda yaklaşık olarak 100 civarında siteyi takip eden Takipci yakın zamanda bu sayıyı daha da arttıracak gibi görünüyor. Sitenin ana sayfasında bulunan konuların başlık ve kısa bir özeti sayesinde yazının içeriği hemen anlaşılabiliyor. Eğer sayfadaki konu sayısı fazla göründüyse, sağ taraftaki etiketlerden istediğinizi tıklayarak bu sayıyı azaltabilirsiniz. Şahsen ben bilmediğim çok güzel blog siteleri keşfettim.

Sade ve amaca yönelik olarak tasarlanmış fayadalı bir site olmuş. Eminim Takipci ileride sadece teknoloji değil, başka kategorilerde de blogları takibe alıcaktır. Tüm emeği geçenleri tebrik ederim, başarılar dilerim.

28 Kasım 2007 Çarşamba

Web Sitesi Tasarımı Fikirleri

Yeni bir web sitesi tasarlarken ilk yapılacak işlerin başında bir ön yüz tasarlamak ya da hazır şablonlardan seçmek gelir. Her zaman orjinal olan yani sizin tasarladığınız daha güzel olacaktır elbette. Fakat birkaç siteye bakarak biraz fikir almak, yeni teknoljileri de gözden geçirmek gerekir.

Bugün gezdiğim layoutcookbook sitesinde bırakın birkaç fikri, yüzlerce fikir veriliyor ve şablonun renkleri size bırakılıyor. Ana sayfada 5 ayrı şablon çeşidi sunulmuş. Bunların içinde ise her birinin tarzında fikir verebilecek, yararlı ve basit çizimler bulunuyor.

Ofis Ürünleri İçin Sayısız Şablon ve Arayüz

Windows kullanan herkesin bilgisayarında ofis programlarının bir versiyonu da yüklüdür. Bu programlar hem okul hem de iş hayatında bize çok yardımcı olurlar. Bu programları daha verimli ve güzel kullanabilmek için microsoft bedava şablon ve arayüzleri office sitesinde toplamış.
En popüler powerpoint arayüzlerinden

Bir powerpoint sunumu yapacaksınız ama daha değişik bir arayüz arıyorsanız, excel'de bir ajanda veya takvim yapmak istiyorsanız, word'de çeşitli formlar ya da raporlar arıyorsanız hepsini sitede bulabilirsiniz. Tabiki sadece bu programlarla sınırlı değil, diğer ofis programları olan access, infopath, onenote, outlook, project, publisher ve visio için de şablon ve arayüz bulabilirsiniz.

27 Kasım 2007 Salı

Bedava Antivirus Programı Arayanlara

Bilgisayarımda hangi antivirus programını kullanırsam güvenli ve ucuz olur? Bu sorunun cevabı şöyle olabilir: Ev kullanıcılarına yönelik bir program olan avast antivirus kullanırsanız olabilir çünkü avast'ın 4. versiyonu daha güçlü ve bedava.


Programı avast'ın sitesinden indirebilirsiniz. Pek çok dilde versiyonu olan programın en büyük avantajı da Türkçe versiyonunun da olması. Sayfanın en altındaki indirme linkinden Türkçe versiyonu indirebilirsiniz.

Web'in En Güzel Duvar Kağıtları Bu Sitede Görüntülenir

Her kategoride duvar kağıtlarının seçerek siteye konulduğu 14pixels sitesinde çok kaliteli duvar kağıtları bulmanız mümkün. Yazının başlığı da sitenin kendini tanıtım yazısının Türkçe çevirisi aslında.


Siteye girdiğiniz zaman site monitörünüzün çözünürlüğünü algılıyor ve size uyan duvar kağıtlarını görüntülüyor. Bu ayarı isterseniz değiştirip daha değişik duvar kağıtları da görebilirsiniz.

Türkiye'nin En İyi Web Portalleri Listesi

Uzun zamandır ülkemizde yayın yapan web portalleri artık belli bir noktaya gelmiş durumda. Bir konu hakkında bilgi edinmek istediğimiz zaman google da aramak yerine bildiğimiz bir web portaline girip bakmayı çoğu zaman tercih edebiliyoruz. Ama bu portallerin hepsini ya da hangi konular üzerinde yoğunlaştıklarını bilemeyebiliriz. İşte kısa ve öz bir listeyle ülkemizin portalleri ve kısa açıklamaları:


Bigglook - Sinema, tatil, araba, yemek, İstanbul, futbol konularına ağırlık veren ve bir internet rehberine sahip portal.

Burdasın - Astroloji, eğlence, magazin, sağlık gibi konuların yanı sıra interaktif öyküler ve geniş bir sevgi bölümü içeriyor.

Club Genç - Müzik, teknoloji, oyun, magazin, moda, yaşam gibi konulara yönelen bir gençlik portalı.

Clubeer - Eğlence dünyası ve Hollywood'dan haberler, giyim, aksesuar, dünyadan parti mekanları ve duyurular yer alıyor.

ekolay.net - Çeşitli konularda içeriğe ve internet rehberine sahip bir portal.

Herseynet - İçerik ortaklarıyla haber, kültür ve yaşam konularında bilgi sunan bir site.

Heyecan.com - Oyun, sohbet, müzik, haber, konularında hizmet veren bir site.

Kayzer - Oyun, link, hizmetler sunuyor.

Maviay.net - Güncel haberlerin yer aldığı sitede oyun ve edebiyat bölümleri de var.

MSN Türkiye - Arkadaş arama, ücretsiz programlar, alışveriş ve Microsoft servisleri.

Mynet - Web alanı, e-posta hizmeti, arama motoru ve sürekli güncellenen içeriği ile geniş bir portal.

Netbul - Birçok konuda içeriğe internet rehberine ve web dizinine sahip kişiselleştirilebilir portal.

Pafuli.net - Çeşitli konularda yazıların yer aldığı, forum bölümü dikkati çeken portal.

Porttakal - Haber, yaşam, otomobil, şehir rehberi hizmetleri veren web portalı.

Superonline - Güncel haberler, çeşitli oyunlar, alışveriş bölümü, kültür ve sanat yayınları.

TNN - Geniş içerikli haber, günlük yaşam, oyun, otomobil, kitap gibi hizmetler veren web portalı.

Zomla - Ücretsiz e-posta, haber, galeri, komik surat gibi bilgi ve eğlence servisleri sunan bir portal.

26 Kasım 2007 Pazartesi

Program İndirme Sitelerine Yeni Bir Alternatif

Bilgasayarımıza herhangi bir antivirus, firewall, resim, video veya herhangi bir program aradığımız zaman ilk başvurduğumuz sitelerin başında download.com sitesi gelir elbette. Son zamanlarda bu sitenin de rakipleri çıkmaya başladı. Arkasında Cnet olan dowload.com sitesinin yerini pek sarsabilecek siteler olmasa da çok iyi alternatifler bulunabiliyor.


Bu alternatiflerin başında ise softpedia sitesini gösterebiliriz. Siteye girdiğinizde karşınıza çıkan program listelerini görünce bana hak vericeksiniz. Kategorilere ayrılmış sitenin detaylı araması sayesinde aradığınız programa en kısa sürede ulaşabiliyorsunuz.

Ana sayfadaki uzuuuuun liste o gün eklenen programların sadece kısa bir listesi diyebilirim :) En iyisi üst bölümdeki windows, oyunlar diye giden kategorilerden birini seçmek ya da sağ taraftaki arama kutusundan arama yapmak. Keşfedilecek o kadar çok program var ki onları da size bırakıyorum :)

25 Kasım 2007 Pazar

Resimlerinizin Kenarını Kolayca Yuvarlayın

Herhangi bir resmin kenarlarını yuvarlamak artık çok kolay. roundpic sitesinde bilgisayarınızda olan ya da internet adresini bildiğiniz bir resmin kenarlarını 'round it' düğmesine basarak anında yuvarlak yapabiliyorsunuz.

İkinci adımda resminizi hemen indirebilirsiniz. İndirmeden önce de bazı detayları bile ayarlayabiliyorsunuz. Yuvarlama büyüklüğü, arka plan rengi, resmin boyutları ve kalitesini isterseniz değiştirebilirsiniz. Sonra da dosyaya istediğiniz ismi verip indirebilirsiniz. Ya da sağ tuşla bilgisayarınıza direk olarak kaydedebilirsiniz.

24 Kasım 2007 Cumartesi

Sinema Üzerine Bir Yazı: Imdb'de Türk Filmleri

Web dünyasının en büyük film sitesi olarak bilenen imdb sitesinde ülkemin filmleri nasıl oylar almış, üst sıralara çıkabilmiş mi ya da en iyiler listesinde yer almış mı merak ettim. Birçok Türk filmi sitede yerini almış ve bunların en başarılısı olarak Çağan Irmak'ın Babam ve Oğlum filmi yer alıyor.


Filme şu ana kadar 6bin 500 oy verilmiş ve ortalaması 9.0/10. Imdb sitesini sık ziyaret edenler bilirler ki boyle bir ortalama oy almak zor iştir. Çoğu film 8'in üstüne çıkamaz bile. Yalnız bu kadar yüksek ortalama almasına rağmen hiçbir listede yer almamış olması biraz garibime gitti. Bildiğim kadarıyla bu listelere girebilmek için yeterli sayıda ol alınması gerekiyor. Sanırım yeterli oy verilmemiş. Siteye üye olan arkadaşlar oylarınızı esirgemeyin diyorum.

Babam ve Oğlum'dan sonra sitede yüksek oy ortalaması alan klasik filmlerimiz Hababam Sınıfı ve Tosun Paşa bulunuyor. İki filmin de oy ortalaması 8.8/10. Gerçekten çok iyi. Ama tabi bunların çoğu bizim oylarımız, ama ne farkeder. Oy oy değil midir? Yok, yine de listelerde filmlerimiz yer almıyor. Mesela top250 listesie bu filmlerin çoktan girmesi gerekiyordu.


Bu üç filmin yanı sıra Eşkiya ve Uzak filmleri de sitede iyi oylar alan diğer filmlerimiz. Eşkiya 8.3/10 ve Uzak ise 7.5/10 ortalama oyları ile dikkat çekiyor. Sonuç olarak güzel filmler yapabiliyoruz ama uluslarası alanda parmakla sayılacak kadar az iyi filmimiz bulunuyor. Bunların çoğalması ve milyonlarca kişinin girdiği imdb sitesinde başarılı filmlerimizin üst sıralarda bulunması ülkemizin tanıtımında yardımcı olabilir.

23 Kasım 2007 Cuma

Yerli ve Yabancı Tüm Müzik Kliplerini Tek Bir Sitede İzleyin

Bildiğiniz gibi artık tüm videoların olduğu siteler döneminden kategorileşmiş video siteleri dönemine geçiliyor. İşte bunların en güzellerinden birini bugün web gezegeninde keşfettim. MuViBee sitesi ilk başta çok basit bir site gibi görünebilir. Taa ki arama sonuçlarını alana kadar.


Ana sayfada Amerika, İngiltere ve Almanya top listelerini görebiliyor ve listelerdeki parçaların kliplerini hemen izleyebiliyorsunuz. Arama kutusuna 'Teoman' yazıp bir arama yaptım ve karşıma yaklaşık 50 adet klip geldi, hemde çok güzel tasarlanmış bir sayfada. Sol tarafta albümler, orta kısımda video kliplerin listesi ve sağ tarafta video gösterimi ile liste bulunuyor.

Bu kliplerin kaynağını da youtube ve diğer popüler video siteleri olarak tahmin ediyorum. Ama önemli olan burada bu kaynağı bir araya getirebilmek ve sadece video klipleri bulabilmek diye düşünüyorum.


22 Kasım 2007 Perşembe

Haftanın Filmi: Avukat (Michael Clayton)

Bu hafta sonu hangi filme gitsem mi diyorsunuz? Bence bu hafta gösterime girecek olan filmler arasından George Clooney ve Tilda Swinton'ın başrollerini oynadıkları Avukat (Michael Clayton) filmine gidilebilir. İlginç konusu ve eleştirilerinin iyi olması bu filmi seçmemde en büyük etken oldu elbette.


119 dakika süren film drama - gerilim tarzında, yönetmen ise Tony Gilroy. Filmin konusu ise kısaca şöyle: Sorun çözücü olarak bilenen Michael Clayton (George Clooney) New York'da büyük bir hukuk firmasında çalışmaktadır ve eski bir savcıdır. Çalıştığı şirketteki kirli işleri örtbas eden Clayton, şirketin bir felaketin eşiğine gelmesiyle yeniden devreye girer ve bu süreçte nasıl bir adama dönüştüğü gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalır.


Son zamanlarda sinemalarımızda gördüğümüz filmlerden daha değişik bir konusu olan filme drama ve aynı zamanda biraz gerilim sevenlerin gitmesini tavsiye ederim. Tabi önce filmin fragmanını da izlemekte yarar var.

Filmin Künyesi
Puan: IMDB: 7.8
Resmi Web Sitesi: warnerbros
IMDB adresi: Avukat (Michael Clayton)
Masaüstü Teması: Tüm Temalar
Poster:


Fragman:

Klavye Hızınızı Test Edin

Klavyede ne kadar hızlı yazabildiğinizi bilmek ya da arkadaşlarınızla hız yarışı yapmak istiyorsanız speedtest sitesinde bunu gerçekleştirebilirsiniz.


Son derece basit ve temiz bir arayüz ile yapılmış olan site maalesef ingilizce ve yazmanız gereken kelimeler de elbette ingilizce. Keşke buna benzer Türkçe bir site olsa diyor insan ama yinede iyi bir klavye egzersizi oluyor. Kısa zamanda klavyeye bakmadan yazma alışkanlığı kazanılabilir.

21 Kasım 2007 Çarşamba

İlginç ve Güzel Tasırımlı Web Sitelerini Gezmek İsteyenlere

Hergün dizayn ve ilginçlik açısından web'in en favori sitelerinin seçildiği bir siteye yolum düştü bugün webgezegeninde. thefwa sitesinin ana sayfasında son 16 günün seçilmiş web sitelerini görebiliyorsunuz. Bu kadar deüil tabi ki. Site bu işi yapmaya 2000 yılında başlamış. Bu sitelerden bir örnek vericek olursak; mesela 20 Kasım 2007 için seçilmiş web sitesi uniqlo.


Sayfanın üst kısmındaki ay ve yıl seçeneklerinden istediğiniz tarihi seçtiğiniz anda sayfa kendi içinde yenileniyor. Bildiğimiz ajax'ın yine çok güzel bir kullanımı. Tarih seçeneklerinin yanında ise kategori ve tip seçenekleri bulunuyor. Kategorileri seçeneği sitenin en iyi özelliği diyebilirim.

Siteler sayfanın orta kısmında gösterildikten sonra beğendiğiniz siteye tıkladığınızda o sitenin bilgisi sağ tarafa yükleniyor. Tıkladığınız sitenin linki, şirketi ve açıklamasını buradan görebilirsiniz.

En Hızlı Alan Adı (Domain) Arama Sitesi

Sayfa yükleme yok, bekleme yok... instantdomainsearch sitesinde sadece aradığınız alan adını (domain) yazmaya başlıyorsunuz ve boş mu dolu mu aynı sayfada, bir tek düğmeye bile tıklamadan görebiliyorsunuz.


Site şu anda sadece com, net ve org uzantılı alan adlarını sorguluyor ama yinede çok hızlı ve güzel bir uygulama. Saolsun 'ajax' ile web programcılığı diyorum :)

20 Kasım 2007 Salı

Müzik Ara, Anında Bul ve Online Dinle

Web üzerinden müzik dinleyebildiğimiz siteler artıyor demiştik. İşte bir başkası. Basit arayüzü ve aradığınızı hemen bulma özelliğiyle diğer sitelerden daha değişik ve kullanışlı bir yapısı olan songza'da anında müzik dinleyebilirsiniz. Arama kutusuna grup, artist veya parça adını girerek sonuçları görebilirsiniz.

Sonuçlardaki herhangi bir parçaya tıkladığınızda küçük bir menü açılıyor. Bu menünün türkçe karşıtları oynat, ölç, listene ekle ve paylaş şeklinde cevirilebilir. Hemen bir parçayı dinlemeye başladım bile.


Ayrıca 'share' bölümünde de güzel özellikler bulunuyor. Mesela parçayı youtube üzerinden izlemek gibi. Bu linki gördüğümde şaşırdım ama sonradan anladım ki site bütün parçalarını youtube veya google üzerinden çekiyor. Müzik arama motoru olarak kendisini tanıtan sitenin hızlı ve güzel bir dizaynı olması da kullanılabilirliğini arttırıyor.

Siteye Bakış ve Değerlendirme

Ana Sayfa: http://www.songza.com/
Üyelik: Yok
Dil: İngilizce
Kullanılabilirlik: 95/100
Bilgi: 22/100
Yararlılık: 92/100
Dizayn: 82/100
Sayfa Değeri(PageRank): 2/10

Uzaydan Mükemmel Netlikte Fotoğraflar

Bugün bana gelen bir linki sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçekten çok güzel fotoğraflar. Endeavour uzay mekiği murettebatının yörüngeden çektigi mükemmel netlikteki bu fotoğraflara texasjim sitesinden bakabilirsiniz.

19 Kasım 2007 Pazartesi

Bilgisayar Programı Shredder ile Online Satranç Oynayın

Satranç sevenlerin shredder bilgisayar programıyla online satranç oynayabilecekleri shredderchess sitesinde zorluk derecesini de ayarlayabiliyorsunuz. Kolay, orta ve zor olarak 3 seviye bulunan programda isterseniz beyazlar isterseniz siyahlarla olabiliyorsunuz.

Sitenin üst bölümündeki 'online' linkinde oyunun yanı sıra günün kombinezonunu, açılış veritabanını ve kapanış veritabanını bulabilirsiniz. Sitenin gerisini keşfetmek size kalmış artık :)

15 Kasım 2007 Perşembe

Web Üzerinden Kaliteli Sitelerde Müzik Dinlemeye Devam

Artık web sitelerinden müzik dinlemenin ne kadar çok yaygınlaştığını biliyoruz. Fakat bu modanın biraz da ülkemize yayılmasında fayda var. Tabi tüm parçaları mp3 e çevirilip internet sitelerinde bedavaya çıksın demiyorum. Parçaları şirketler sitelere reklam karşılığı verebilir ya da belli bir süre tanıtım amaçlı olabilir.

Yurt dışında bu tarz sitelerin örneklerini bol bol görüyoruz ve bunların en iyilerini de WebGezegeni'n de tanıtmaya çalışıyorum. Bugün ise Social fm olarak yayın yapan siteyi gezdim. Sitenin en güzel özelliği daha açılır açılmaz cd kapakları görünümüyle bir müzik listesinin sizi beklemesi.


En üstte bulunan arama ise çok yararlı gerçekten. İsmini yazdığınız grubun ya da dj'in parçalarını anında listeye alıyor ve çalmaya başlıyor. Tabi yeteri kadar bulabilirse. Sitede az sayıda da olsa Türkçe parçalar bulmak mümkün ama yeterli değil tabiki.

Bir de ana sayfanın alt kısmında dj bölümü var. Buradan en beğendiğiniz müzik tarzındaki dj'leri seçip onların sizin için hazırladığı günlük listeleri dinleyebiliyorsunuz. Siteyi çok beğendiyseniz sitedeki masaüstü programını indirip direk olarak o programdan tüm müzik arşivine erişebilirsiniz.

Siteye Bakış ve Değerlendirme

Ana Sayfa: http://search.social.fm/
Üyelik: Var ama zorunlu değil.
Dil: İngilizce
Kullanılabilirlik: 70/100
Bilgi: 38/100
Yararlılık: 85/100
Dizayn: 82/100
Sayfa Değeri(PageRank): 6/10
Diğer: Pek fazla Türkçe parça bulunmuyor.

14 Kasım 2007 Çarşamba

Haftanın Filmi: Korkak Robert Ford`un Jesse James Suikastı (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford)

Bu hafta sinemalarımıza güzel ve uzun bir Brad Pitt filmi geliyor. 160 dakika sürecek olan filme gitmeye karar vermeden önce reklamlar ve arayla beraber en az üç saatinizi geçirmeyi göze almalısınız.


Ne kadar uzun olsa da buna değer gibi görünüyor. Film hakkında amerika da izleyen bir seyirci şunları yazmış: "Tam iki saat kırk dakika boyunca film benim dikkatimi çekmeyi başardı ve filmi izledikten birkaç gün sonra bile hala bazı sahneleri düşünmeden edemiyorum."


Imdb'de 8.3 gibi güzel bir ortalamaya ulaşan filmin yönetmeni Andrew Dominik, başrollerde ise Brad Pitt ile beraber Casey Affleck, Sam Shepard, Mary-Louise Parker yer alıyor.

Film, Amerika’nın en ünlü kanun kaçağının ve onun şaşırtıcı katilinin özel yaşamlarını ele alarak, efsaneye yeni bir bakış açısı sunuyor ve ünlü vurulma olayının öncesindeki aylarda gerçekte neler olmuş olabileceği sorusuna yanıtlar arıyor.

Filmin Künyesi
Puan: IMDB: 8.3
Resmi Web Sitesi: jessejamesmovie
IMDB adresi: Korkak Robert Ford`un Jesse James Suikastı (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford)
Masaüstü Teması: Tüm Temalar
Poster:


Fragman:

13 Kasım 2007 Salı

Bağımlılık Yapabilecek Basit ama Zor bir Oyun

Arkadaşlarınızla aynı anda oynadığınızda aranızda rekabet yaratan gridlock oyunu insana tam bir beyin jimnastiği yaptırıyor. Oyunun amacı bir odanın içindeki taşları sadece yukarı aşağı veya sağa sola hareket ettirerek mavi taşı sağ taraftaki boşluktan çıkarmak.

Bugün bu oyuna epey bi takılı kaldım o yüzden şimdiden uyarıyorum bu oyun bağımlılık yapabilir. Ben şu ana kadar 25. bölüme kadar gelebildim ve takıldım kaldım. - Oyunu kapatıp açtığınızda kaldığınız bölümden devam edebiliyorsunuz - Bakalım siz kaçıncı bölüme gelebileceksiniz?








10 Kasım 2007 Cumartesi

Saygıyla Anıyoruz


“İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”

Mustafa Kemal ATATÜRK

Saygıyla anıyoruz…

9 Kasım 2007 Cuma

Blogunuza Müzik Ekleyin

Blogunuza veya sitenize müzik eklemek isteyenler için açılmış olan radioblogclub sitesini ziyaret ettim bugün. Siteyi ilk girdiğinizde sizi bir arama kutusu bekliyor ve buraya herhangi bir artist ya da parça adını yazmanız isteniyor elbette. Ben hemen 'audioslave' yazdım ve karşıma bir sürü parçası çıktı.

Bu listedeki her parçanın yanında bazı işaretler vardı. Bunlardan solda mavi renkli olana tıkladığınızda size embed kodunu veriyor. Bu kod sitenin sağ tarafında beliriyor. Kopyalayıp kendi sitenize yapıştırıyorsunuz ve işte bu oluşuyor:




Tabi ben renklerini de WebGezegeni'ne uyacak şekilde değiştirdim ve kodu öyle aldım.

Mavi resmin yanındaki kalp resmi de parçayı listenize eklemenize yarıyor. Ama liste yaratmak için üye olmak zorundasınız. Üye olmak ise artık her sitede olduğu gibi çok kısa ve bedava. Üye olduktan sonra parçaları tek tek listemize ekliyoruz. Listemizi istediğimiz zaman web üzerinden dinleyebileceğimiz gibi sitemize de ekleyebiliyoruz. İste benim ilk ve kısa listem:




Listenin altında bulunan linki de arkadaşlarınıza gönderip onların da sizin listenizi dinlemesini sağlayabiliyorsunuz.

Siteye Bakış ve Değerlendirme

Ana Sayfa: http://www.radioblogclub.com/
Üyelik: Tek parça için gerek yok, liste yapmak için gerek var.
Dil: İngilizce
Kullanılabilirlik: 84/100
Bilgi: 15/100
Yararlılık: 92/100
Dizayn: 58/100
Sayfa Değeri(PageRank): 6/10
Diğer: Pek fazla Türkçe parça bulunmuyor.

8 Kasım 2007 Perşembe

İnternetteki Videoları Tek Tuşla Çevirin ve İndirin

Daha önceki bir yazımda iki ayrı siteden nasıl video çevireceğinizi ve indireceğinizi anlatmıştım. İşte teknolojinin geliştiğinin göstergesi :) diyebiliriz aslında. Şimdi ise sadece tek bir tuşla videonuzu istediğiniz formata çevirebiliyor ve bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.

converttube sitesine bulduğunuz videonun url adresini kopyalayıp yapıştırıyorsunuz ve alt taraftaki video dosya formatlarından birini seçiyorsunuz. Gerisi çok basit 'Convert and Download' düğmesine basmak. Site isminin sonundaki 'tube' dan da anlaşılacağı gibi şu anda birtek youtube videolarını çevirip indirebiliyor. Zaten aradığımız her video orada mevcut bu yüzden fazla bir sorun olmasa gerek.


iPod ve Psp'de de çalışan site bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyaya kendi adını veriyor. Siz bunu bilgisayarınızda f2 tuşuyla istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz tabi ama dikkat etmeniz gereken isimden sonraki .mpg ya da .mov uzantılarını silmemeniz. Eğer yanlışlıkla sildiyseniz bile, dosyanın adına yine f2 yaparak uzantıyı eklerseniz düzelecektir.

Siteye Bakış ve Değerlendirme

Ana Sayfa: http://converttube.com/
Üyelik: Var ama zorunlu değil
Dil: İngilizce
Kullanılabilirlik: 92/100
Bilgi: 10/100
Yararlılık: 96/100
Dizayn: 65/100
Sayfa Değeri(PageRank): 5/10
Diğer: Youtube dışında diğer sitelerden dosya indirme yapılamaması bir dezavantaj.

Haftanın Filmi: Çok Fena (Superbad)

Bu hafta sinemalarımızda gösterime girecek filmler arasında bir komedi filmi olan Çok Fena (Superbad) gülmeyi sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir film. Liseden yeni mezun olmakta olan iki gencin hikayesini anlatan filmin yönetmeni Greg Mottola, başrol oyuncuları ise Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera ve Christopher Mintz-Plasse


Çok Fena (Superbad) Imdb sitesinde oldukça iyi kritikler alan ve 8.2 gibi güzel bir not almış. Eleştiri yazan kullanıcılardan biri 'filmin konusunu okuduğumda biraz tereddüt etmiştim filme gitsem mi gitmesem mi diye ama filmi izledikten sonra hayatımda izlediğim en komik film olduğuna karar verdim ve iyi ki gitmişim dedim' diye yazmış.


Filmin hikayesi kısaca şöyle. Saçmalık derecesinde birbirine bağımlı iki arkadaş olan Evan ve Seth farklı üniversitelere gidecekleri için, hayatla ayrı ayrı yüzleşmek zorunda kalırlar. Bu da hayatları boyunca hafızalarına kazınacak o küçük düşürücü gecede, panikle hareket ederek, beğendikleri kızlara yanaşmak için yanlışlarla dolu çabalarının bir hikayesi.

Filmin Künyesi
Puan: IMDB: 8.2
Resmi Web Sitesi: sonypictures
IMDB adresi: Çok Fena (Superbad)
Masaüstü Teması: Tüm Temalar
Poster:
Fragman:

6 Kasım 2007 Salı

Gitar Dünyasına Adımızını Atın

Bugün gitar çalmak isteyenler, yeni başlayanlar, iyi çalanlar ve profesyonellere yönelik bir siteyi gezdim. Arkadaşlarım çok bahsetmişti, bir de ben bakayım dedim. Online gitar derslerinin web üzerinde ilk defa verildiği site olduğu söylenen ve ingilizce olan guitar tricks sitesi arayıp bulabileceğiniz tüm gitar derslerini bir araya getirmiş.

Sitedeki kaynaklara ulaşmak için sadece ad, sifre ve email istenilen kısa bir üyelik formu doldurmanız yetiyor. Üye olduktan sonra size seviyeniz soruluyor. Bailangıç, kolay, orta ve gelişmiş seçeneklerinden birini seçtikten sonra o bölümdeki derslere girebilirsiniz. Ayrıca sitedeki bedava 24 dersi iyice bir gözden geçirebilirsiniz.


İnternet üzerindeki gitar sitelerinde akorlar, şarkı sözleri ve gitar derslerini kolayca bulabiliyorsunuz. Bu sitenin özelliği ise size seviyenize göre gitar hakkında özel bilgiler ve sırlar vermesi.

Diyelim ki bir gitar sitilini çok beğeniyorsunuz ve onun üzerinde daha çok durmak istiyorsunuz. Mesela akustik gitar olabilir. Sitenin sol tarafındaki menülerin tamamı üye olduktan sonra açılıyor. İşte burada 'By Style' bölümünden akustik kısmana girip oradaki teknikleri, dersleri veya parçaları görebiliyorsunuz.

Yalnız bu bölüm ve videolu dersler bölümündeki 3468 derse erişebilmek için sitedeki üyeliğinizi 10dolar vererek yükseltmeniz gerekiyor. Bunu görünce epey bi hayal kırıklığına uğradım. Ama bedava olan dersler de yeterli şimdilik. Aslında bir gitar dersine onca para vereceğimi buraya verebilirim diye düşünmüyor da değilim.

Siteye Bakış ve Değerlendirme

Ana Sayfa: http://www.guitartricks.com/
Üyelik: Var - Yüksek üyelik paralı
Dil: İngilizce
Kullanılabilirlik: 88/100
Bilgi: 90/100
Yararlılık: 81/100
Dizayn: 76/100
Sayfa Değeri(PageRank): 3/10
Diğer: Site her konuda çok iyi ama güzel bölümlerin paralı olması büyük bir dezavantaj.

5 Kasım 2007 Pazartesi

Blog Hosting Siteleri Karşılaştırma Tablosu

Web gezegeni içinde bir blog sitesi açıp yazılar yazabileceğiniz pekçok site bulunmakta. Bunlarda birini seçip sitenizi açmak çok basit. Ancak sitelerin size verdiği değer bu noktada önem kazanıyor. Bazı siteler size çok fazla hizmet veribiliyor ancak bir o kadar da para isteyebiliyor. Bazıları ise herşeyi bedavaya yapıyor ama bu sefer de kalitede sorun oluyor. Bunun bir ortasını tutturabilen blog hizmeti veren sitelere yönelmemiz önemli.

Blogger,e TypePad Basic, TypePad Plus, TypePad Pro, Blogware, WordPress, Movable Type ve Expression Engine sitelerinin detaylı karşılaştırmasını USC sitesinde bulabiliriz.
En ünlü blog sitelerinden blogger'ı inceleyelim mesela:
- Sitenin artıları Yorumlar, Atom, Ping, Sınırsız Blog sahibi olabilme, Mobil bloglama, Api, 33 adet arayüz, online yazı gönderimi ve birden fazla yazar imkanlarının olması.
- Eksileri ise Kategoriler, Alt kategoriler, RSS, Arama, Listeleme, Fotoğraf Galerisi, Karaliste, Url takibi, ip/kullanıcı/url yasaklama, resim küçültme, offline yazı gönderimi, dosya yükleme ve sifre koruma'nın olmaması.

Bu tabloyu inceledikten sonra eğer bir sitenin hizmetleri size daha cazip geldiyse sitedeki bir başka yazıdan o sitenin hizmetleri konusunda daha detaylı bilgileri - ingilizce - okuyabilirsiniz.

3 Kasım 2007 Cumartesi

Ülkeler Müzik Haritası ve En Seçkin 100 Albüm

Hangi ülkede neler dinlendiğini mi merak ediyorsunuz? Ya da bir ülkede en popüler olan albümleri mi arıyorsunuz? O zaman gracenote sitesindeki müzik haritası bu sorularımızı cevaplayabilir. Haritaya ilk baktığımda dikkatimi çeken sadece Amerika'nın tüm ülke olarak değil de eyaletler halinde verilmesi. Bu aslında güzel bir özellik diyebilirim. Birçok eyalette değişik gruplar ve güzel albümler keşfetmek mümkün.


Ancak bu haritaya bakmadan önce size 100 seçkin albümün seçildiği 'elite' sayfasına bakmanızı öneririm. Sonra da dijital müzik sevenler ilk 10 albümün listelendiği sayfayı mutlaka incelemeli. Son olarak da ülkeler haritasına bakarak çok daha büyük bir müzik veritabanına yolculuk yapabilirsiniz.