30 Nisan 2008 Çarşamba

Einstein'ın bir Sözü Vardır

Bu hikayeyi bir arkadaşım bugün mailime göndermiş, çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim:

Gelincik hikayesi

Uzaklarda bir köyde, kocası, çocugu doğmadan ölmüş, tek başına yaşayan hamile bir kadın kendisine arkadaş olmasi açısından dağda yaralı olarak buldugu bir gelinciği evinde beslemeye başlar. Gelincik kadının yanından bir an bile ayrılmaz. Her ne kadar evcil bir hayvan olmasa da, oldukça uysallaşır.Bir kaç ay sonra kadının çocugu doğar. Tek başına tüm zorluklara göğüs germek ve yavrusuna bakmak zorundadır. Günler geçer ve kadın bir gün birkaç dakikalığına da olsa evden ayrılmak ve yavrusunu evde birakmak zorunda kalır. Gelincikle bebek evde yalniz kalmışlardır.

Aradan biraz zaman geçer ve anne eve gelir. Gelinciği ve kanlı ağzını görür. Anne çıldırmışçasına gelinciğe saldırır ve oracıkta öldürür hayvanı.

Tam o sırada içerdeki odadan bir bebek sesi duyulur. Anne odaya yönelir...

Ve odada beşiği, beşiğin içindeki bebeği ve bebeğin yanında duran parçalanmış bir yilanı görür.

Einstein'ın bir sözü vardır;

İnsanlardaki önyargıyı parçalamak, benim atomu parçalamamdan çok daha zor.

29 Nisan 2008 Salı

1000'den Fazla İngilizce Dinleme Parçası

İngilizcemizi geliştirmek için internet üzerinde pek çok siteden faydalanabiliriz. Daha çok sınavlara yönelik çalışmalar olan web sitelerinden ziyade bugün daha değişik bir siteye yolumuz düştü WebGezegeni'nde.

Günlük konuşma diline alışmak için en iyi yöntem dinlemekdir. Belli bir süre ingilizceye kulak alışkanlığı kazandıktan sonra konuşma pratiği yapmak daha kolay olur. Ello sitesinde dinleyebileceğimiz 1000'den fazla ingilizce konuşma bulabiliriz.

Sitedeki her parça görsel olarak da aynı sayfada verildiğinden dinlediklerimizi takip de edebliyoruz. Mesela bir müzik oyunu oynayabiliriz hemen.

28 Nisan 2008 Pazartesi

Google'da Mp3 Arama

Google arama kutusuna aşağıdaki satırı kopyalayıp yapıştırın:

"artist_adi" intitle:index.of mp3 -html -htm -php -asp -txt -pls

artist_adi yerine aradığınız grup ya da artistin adını yazın. Sonuç olarak çıkacak sayfalarda mp3 listelerini göreceksiniz.


27 Nisan 2008 Pazar

İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya Liglerindeki Golleri İzleyin


Eğer bu aralar İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya liglerinde izlemek isteyip de kaçırdığınız bir maç varsa ve özetlerini bile izleyemediyseniz sakın üzülmeyin. Goalstube sitesine girin ve oradan tüm golleri izleyin. İstediğiniz ligi seçerek o haftaki ve daha önce oynanan haftalardaki maçların özet görüntülerini ve gollerini izleyebilirsiniz.

25 Nisan 2008 Cuma

Html ile Yuvarlak Köşeli Tablo Oluşturmak

Biraz html bilgisi olanların bildiği gibi html de tabloların köşeleri düzdür. Hiçbir ekstra özelliği yoktur. Ama köşe hücrelere resim ekleyerek bu tablonun köşelerini yuvarlak yapabiliriz. Cornershop sitesinde tek tıklamayla tablomuzda kullanacağımız 4 adet gif dosyasını oluşturalım ilk önce. Burada arka plan ve sayfa rengini seçip köşemizin ne kadar büyüklükte olacağını girmeliyiz. 'Create Graphics' düğmesine bastığımızda bize gif dosyaları, css ve html kodunu verilecek. Bu köşe gifleri bir tabloya nasıl yerleştirileceğini de rounded corners sitesinde görebiliriz.

24 Nisan 2008 Perşembe

Muhteşem Kaleci Guillermo Ochoa

Meksika'nın Club America takımının kalecisi Guillermo Ochoa son zamanlarda inanılmaz kurtarışlara imza atıyor. Avrupa klüpleri de başta Milan olmak üzere bu kalecinin peşinde elbette. İşte muhteşem kurtarışlar:


21 Nisan 2008 Pazartesi

Oracle/PLSQL'de Tüm Bilmek İstedikleriniz

Her yazılımıcı programlarında bazı noktalarda takılabilir. Özellikle çok fazla kullanılmayan fonksiyonlar zamanla unutulur. Oracle ile programcılık yapıyorsanız çok geniş kapsamlı bir yardımcı site olan techonthenet'i ziyaret etmenizi hatta çok kullanılanlara kaydetmenizi tavsiye ederim. Size çok yardımı olacaktır.

18 Nisan 2008 Cuma

Powerpoint'de Sunum Hazırlamadan Önce...

...mutlaka bakmanız gereken bir site önereceğim sizlere. Bir sunum da ilk olarak en önemli unsur elbette içerikdir. Ama içeriği güzel bir arayüz de (template veya şablon da diyebiliriz) sunmamız gerekir. Bu sayede sunumumuz daha güçlü bir hal alır.


Templateswise sitesinde sunumumuza uygun arayüzler bulabiliriz. Sitede iş, genel, doğa, finans v.b. kategorilere ayrılan arayüzleri indirebiliriz. Mesela buradaki doğa arayüzünü indirmek için 'Relevant tags' kısmındaki 'Download'a basmamız yeterli.

Mükemmel Bir Slideshow Hazırlayın

Ders sunumu değil de eğlence için slideshow yapmak istiyorsanız bugün dolaştığım, üye olduğum ve slideshow dışında birçok işin daha yapıldığı bir siteyi gezdim. Sitede 5-10 dakika geçirdikten sonra daha önceden nasıl buraya yolum hiç uğramamış die düşünmeye başladım. Sanırım son zamanlarda web gezginliğini biraz azalttım. Ama yine süper sitelerle sizlere yararlı olmaya ve nette size iyi siteler önermeye devam diyorum.


Bugünkü sitemiz rockyou. Aranızda bilenler vardır mutlaka. Eşinize, sevgilinize, bir dostunuza veya ailenize ya da kendiniz için net üzerinde bir fotoğraf alümü yapmak istiyorsanız işte bu sitede muhteşem işler çıkarabailirsiniz. Siz sadece resimleri ekliyorsunuz ve site sizin için herşeyi yapıyor aslında. İşte benim sadece 2-3 dakikada oluşturduğum bir slideshow:


Create Your Own

Siteye üyelik bir mail adresi ve sifreden ibaret. O yüzden ilk olarak üye olun derim ve sitede aslında sadece slideshow değil bir sürü değişik özellik olduğunu farkedin. Avatar oluşturmaktan sesli mesaja, geri sayım animasyonlarından film karelerine kadar pekçok güzel animasyonu site üzerinden yapabiliyoruz.

17 Nisan 2008 Perşembe

Sıkıntıya Birebir: Tic-Tac-Toe


Yılların eskitemediği, herkesin bildiği tictactoe oyununu netten, bilgisayarın çeşitli seviyelerine karşı oynayabiliriz...

Türkçe Program İndirme Sitesi


Bildiğimiz gibi program indirme siteleri yurt dışında epey bir popüler durumda. Ülkemizde de program indirme siteleri yavaş yavaş artmakta. Bunların en popülerleri arasında roketdownload sitesi geliyor. Sitenin kuruluş amacı Türkçe program indirme sitesi olmak. Yalnız bir eleştirim olucak. Türkçe program indirme sitesinin başlığı 'Türkçe program download sitesi' olmamalı.

16 Nisan 2008 Çarşamba

Online Futbol Menajerlik Oyunu: Hattrick - 12

Hangi Antrenmanı Seçmeliyiz?
Hattrick'de oyunun en önemli yanlarından biri bildiğimiz gibi antrenmandır. Oyuna yeni başlayanlar için kalecilik antrenmanı en iyi seçimdir. Bunun nedenlerinin başında ekonomi gelir. Kaleci yetiştirerek kısa zamanda iyi paralar kazanabiliriz.

Bir haftada en fazla 2 kaleci oynatabiliriz. Kalecilik antrenmanı yaptırarak hem as kalecimizi geliştiririz hemde satmak üzere aldığımız yedek kalecimizi. Yedek kaleci satın alırken ilk önerim tsi değeri 1400 üzerinde ve en fazla 19 yaşında vasat seviyede bir kaleci almak. Bu kaleci büyük ihtimalle ilk hafta yeterli seviyesine yükselecektir ve değeri aldığınız fiyatın en az 3 katına çıkacaktır.

Her hafta veya iki haftada bir yeni bir kaleci alıp bir üst seviyeye çıkarıp satarak güzel bir gelir elde edebiliriz. As takım kalecimizde kısa sürede çok iyi veya üstün seviyelerine gelir bu sayede. Bu kaleci de takımımızda uzun süre banko oynar.

Oyunda daha uzun sezonlar oynamış oyunculara tavsiyem ise oyunkuruculuk antrenmanı. Hattrick oyununda maçlarda daha fazla atak yapabilmek için orta sahanızın güçlü olması gerekir. Bir maçta her iki takımında toplam 10 atağı olduğu varsayılırsa takımımızın orta sahasını güçlendirerek bu atakların çoğunun bizim tarafımızdan olmasını sağlayabiliriz. Bu da elbette en iyi 3-5-2 veya 4-5-1 taktikleriyle mümkün olur.

As takımda oynattığımız 3 orta saha oyuncumuzun yanı sıra hazırlık maçlarında yetiştireceğimiz genç orta saha oyuncularından da güzel gelir elde edebiliriz. Bu yedekler de önemli maçlarda oyuncularınızın sakatalanması halinde iyi alternatifler oluşturacaklardır.

Bir süre sonra orta saha oyuncularımız mükemmel seviyesine ulaşacaklardır. Hattrick'de yeni kurallar gereği bu seviyelerden sonra antrenman zamanları uzatıldı. O yüzden başka antrenmana geçmenin zamanı da gelmiş demektir. Ama ısrar edip görkemli seviyesine kadar oyuncularımızı da yetiştirebiliriz elbette.

Futbolda önemli olan gol atmaktır elbette. Bunu da en iyi forvetlerimiz yapar. Hattrick'de de aynı şekilde golcüler çok önemlidir. İyi iki forvet size pek çok maç kazandırabilir. İyi bir kaleci ve orta sahadan sonra yapılacak en güzel antrenman seçimi golcülük olacaktır. 4-3-3 veya 3-4-3 taktikleriyle muhteşem ve zevkli maçlar oynayabiliriz.

Golcülük antrenmanında yetiştireceğimiz genç golcüler bize iyi paralar getirecektir. Vasat seviyesinde alacağımız 17-18 yaşındaki gençler kaliteli seviyesine geldiklerinde fiyatları en az 5-6 katı artacaktır.

Güzel Bir Web 2.0 Oyun Sitesi

Web üzerinden oyun oynayabileceğimiz siteler her geçen gün artarken bu web sitelerinin arayüzleri de değişmeye başladı. Teknolojiye uyum sağlayan oyun siteleri arasında bugün birkaç oyununu oynadığım arcaplay sitesini gayet başarılı buldum. Web 2.0 ile güzel bir arayüz yapılan sitede oynadığınız oyunları oy vererek değerlendirebiliyorsunuz.

İstediğiniz Siteden Video, Mp3 ve Flash Dosyalarını İndirin


Bir torrent indirme programı olan BitComet sayesinde artık istediğimiz siteden video, mp3 veya flash dosyalarını indirebiliyoruz. Tek yapacağımız BitComet kurup kendi browserından siteleri açmak. Bu browserın adres bar kısmının üstünde bir İndirme düğmesi göreceksiniz. Buna tıklamanız sayfadaki içerikten indirmeye başlamanız için yeterli olacaktır. Çok fazla anlatmaya gerek yok zaten programı kurunca herşeyi çok daha iyi anlayacaksınız.

15 Nisan 2008 Salı

Online Futbol Menajerlik Oyunu: Hattrick - 11


Formül



Uzun bir aradan sonra yeni Hattrick yazılarını sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Oyundaki pekçok değişikliğin ardından herşeyi baştan almakta yarar var. Hattrick bir sezonun 16 hafta sürdüğü bir menajerlik oyunu. Bilgisayarda oynadığımız normal menajerlik oyunları gibi istediğimiz gibi de zamanı ilerletemiyoruz. Günümüzle eş zamanlı olarak ligler devam ediyor. Günler geçtikçe maçlar oynanıyor ve takımımız gelişiyor.

Bir sezonun bu kadar uzun sürmesi de bizi sabırlı hareket etmek zorunda bırakıyor. Bir nevi sabrımızı ölçüyor. Ama gerçek hayatta da böyle değil mi? Başarılı olmak için sabırlı olmak şart değil mi? Elbette şart hem de her şeyin başında kabul edilmesi gereken bir şart.

Oyunda takımınızı aldıktan sonra sizi kimse bu takımdan kovamaz. Ancak hile yaparsanız veya uzun bir süre takımla ilgilenmezseniz takımdan kovulursunuz ve takımınız kapatılır. Gerçek hayat ile tek büyük fark bu gibi görünüyor. Yani herhangi bir başarısızlık durumda kovulmak diye bir şey söz konusu değil. Bu da aslında güzel bir avantaj ama tabi ki sabırlı olmak şartıyla güzel bir avantaj.

Kovulma riskimiz olmadığına göre takımı alır almaz muhteşem işler yapmaya gerek yok diye düşünmek de yanlış olur. Çünkü oyunda iyi para kazanmak takımın başarısıyla orantılıdır. Eğer takımımız her maçta yenilirse, seyircinin moralinin düşük olması ve maçlarımıza gelmemesi, üye sayımızın çok yavaş artması, sponsorların desteklerinin azalması gibi sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu da kazandığımız paranın azalması anlamına gelir. Bu yüzden tüm maçlarımıza elimizdeki en iyi kadroyla ve taktik anlayışla çıkmalıyız. Böylece yenilsek bile taraftarlarımız ve sponsorlarımız çok mutsuz olmayacaklardır.

Uzun süreli bir strateji belirleyerek takımımızı gelecekte başarılı bir kulüp haline getirebiliriz. Bunlardan ilki stadyumu genişletmek olabilir. Hattrick’de ki en iyi sabit gelir stadyumdan gelir. Stadyumumuzu genişleterek maçlarımızdan daha çok gelir elde edebiliriz. 12bin kişilik stadımızı 30-32 bin kişilk yapmak bize uzun süre yetecektir. Bunu yapmak elbette kısa zamanda olmayacaktır ama dediğim gibi bu oyunun ana kuralı sabır.

Bu blogda oyunun nasıl oynanacağını anlatmayacağım sizlere. Zaten bu yazıları okuyorsanız oyunu çoktan oynamaya başlamışsınız ve biraz yol almışsınız demektir. Önemli olan oyunun işleyişini anlamış olmak. Eğer oyunun kurallarını okumadıysak hemen okumalıyız. Her madde bize oyunda başarılı olma yönünde ipuçları verecektir.

Oyun kurallarındaki maddeler zamanla güncellenmektedir. Bu yüzden bunları her zaman takip etmekte yarar var. Böylece oyunun işleyişi hakkındaki bilgilerimiz pekişecek ve takım kurgumuzu da buna göre şekillendirebileceğiz. İnanın bu kurallarda yazılanları yapınca, uygulayacağımız her değişiklik takımımıza bir artı kazandıracak.

Elbette her şey sabır ve oyunun kurallarını bilmekle bitmiyor. İyi bir taktik ve antrenman da geliştirmek gerekiyor. Bu da oyunun işleyişini anlayıp kendimize göre bir strateji belirlemekten yani zeka ve oyun becerisinden geçiyor. Oyunun kurallarına göre maçlarda iyi bir diziliş kullanmak, takımdaki oyuncuların yeteneklerine göre bu dizilişi şekillendirmek de takıma direk etki yapacak bizim becerimiz olacaktır.

Sonuç olarak Hattrick de başarının formülünü şöyle oluşturabiliriz:

Sabır + Oyun İşleyişini Bilmek + Zeka ve Beceri = Başarı

Fotoğraf ile İlgileniyorsanız Bu Siteyi Mutlaka Bilmelisiniz

İnternetteki en büyük fotoğraf paylaşım sitelerinin üye ve fotoğraf sayıları tartışılır. Fakat bu günlerde en popüler fotoğraf paylaşım sitesi olarak fotolog dikkatleri çekiyor. Sitenin şu an 16 milyondan fazla üyesi olduğu ve 457 milyondan fazla fotoğraf bulundurduğu ana sayfada belirtiliyor. En popüler siteler sıralamalarında genelde ilk 20'nin içinde yer bulmaları da bunun kanıtı olsa gerek.

14 Nisan 2008 Pazartesi

Ajax Öğrenmek İçin Nereden Başlamalı?

Ajax öğrenmek isteyen programcılar için web üzerinde fadalanabilecekleri birçok site mevcut. Bu sitelerdeki ajax derlseri sayasinde kısa sürede bu yararlı kodları öğrenebiliyoruz. Yalnız bu derslerin arasından sıyrılan bence mozilla developer center tarafından hazırlanan Ajax başlangıç dersi. İngilizce olan anlatım zaten genelde programcılık terimleri olduğundan anlamak pek sorun olmuyor.

10 Adet Kaliteli Web Sitesi Şablonu

Bir web sitesi yaparken en çok önem verdiğimiz noktalardan biri de elbette sitenin görünümüdür. Bugün gezdiğim ve site şablonu veren opensourcetemplates sitesinde istediğimiz zaman kullanabileceğimiz veya tasarımlarımız için ilham kaynağı olabilecek 10 adet güzel tasarıma rastladım. Bu kaliteli tasarımları ücretsiz olarak indirip kullanabiliriz.

12 Nisan 2008 Cumartesi

En Kolay Kullanımlı İngilizce - İngilizce Sözlük


Web üzerinde yararlanabileceğiniz bir ingilizce - ingilizce sözlük arıyorsanız dictionary.hm tam sizin aradığınız site olabilir. Basit arayüzü ve kolay kullanımıyla ön plana çıkan site Ajax kullanılarak yapılmış. Bu sayede sonuçlar sayfa yüklemesine gerek kalmadan anında aynı sayfada yükleniyor. Yapmanız gereken sadece aradığınız kelimeyi yazmak. Enter'a basmanıza bile gerek yok.

Online Dijital Fotoğraf Dersleri


Dijital fotoğrafçılık ile ilgileniyorsanız ve online derler arıyorsanız bugün ziyaret ettiğim site tam size göre. Yalnız site ingilizce. cambridgeincolour sitesinde başlangıç seviyesinden en son seviyeye kadar resimlerle anlatılmış çok detaylı dersler bulabilirsiniz.

11 Nisan 2008 Cuma

İsminizi Didikleyin

İsminiz hakkında gereksiz bilgileri öğrenmek için eğlenceli ve güzel bir mizah anlayışıyla hazırlanmış isimdidikle sitesine isminizi yazmanız yeterli.

Sitedeki arama formunu kendi sitemize de ekleyebiliyoruz. Aynen şöyle:

























İsminizi Didikleyelim:










10 Nisan 2008 Perşembe

Tower Defense mi Oynamak İstiyorsunuz?

Savunma strateji oyunlarının en rağbet gören tarzı olan Tower Defense tarzı oyunları web üzerinde oynamak hiçbir oyun yükleme olmadığından iyi bir avantaj. Bu tarz oyunları son zamanlarda bazı sitelerde görmeye başladık.

Bugün oynadığım ve bir sürü değişik harita bulunan Random Defense oyununu denemenizi tavsiye ederim.

Web Üzerinden Film, Dizi, Cizgi Film İzleyin

Yabancı film, dizi veya çizgi film arıyorsanız gösterim hakkı bitmiş olanları moviesfoundonline sitesinde izleyebilirsiniz.

Mesela 2008 yapımı Knight Rider yani Kara Şimşek filmini buradan hemen izleyebilirsiniz.

9 Nisan 2008 Çarşamba

Super Mario Oynamak İçin Sıkıştırılmış Javascript

Super Mario'yu müziksiz oynamak için müziksiz veya Müzikli oynamak için müzikli linklerine tıklayın.

İki katı ekran için müziksiz veya müzikli linklerine tıklayabilirsiniz

Bu scripti 14kb sıkıştırılmış olarak YUI compressor ile açabilirsiniz.
Burada ise sıkıştırılmamış script 35kb versiyonu bulunuyor. Normal oyunda bulunan bazı elementler daha az kb için kaldırılmış.

Dosyalarınızı İnternette Saklayın

Sınırsız olarak dosyalarınızı internette saklamak için Media Fire sitesine bakabilirsiniz. Her dosyanın en fazla boyutu ise 100mgb olabiliyor.