29 Ocak 2009 Perşembe

4 Adımda Fizy'den Nasıl Video İndirilir?

Son zamanların en popüler video müzik sitesi Fizy bizleri hızı ve sadeliğiyle bağımlısı yaptı. 'Peki bu sitedeki videoları nasıl indirebilirim?' diye bir soru geliyor aklımıza. İşte cevabı:

1- Sitede istediğimiz videoyu izlemeye başladıktan sonra aynı sayfanın kaynak kodunu mouse sağ click, ctrl+u -mozilla kullananlar için- veya görünüm menüsündeki kaynak kısmından açıyoruz.

2- Kodun içinde 'file=http://' araması yapıyoruz. 'http://' dan başlayarak ilk '&' işaretine kadar kopyalıyoruz. Bu '&' işareti 'videoid' nin bittiğini gösteriyor.

3 - Kopyaladığımız kısmı browserda boş bir sayfaya yapıştırıyoruz ve birkaç saniye sonra otomatik olarak videomuz inmeye başlıyor.

Örnek olarak Bon Jovi'den Living on a prayer parçasını indirelim. http://fizy.org/yL6TTRjjhsWy adresinde kodu görüntüleyip 'file=http://' araması yapıp ilk '&' e kadar kopyalayınca 'http://fz3.fizy.org/ownit.php?videoid=L6TTRjjhsWy' şeklinde bir url oluyor ve bu da videoyu direk indiriyor.

4 - İndirdikten sonra da dosyanın uzantısını .flv olarak değiştiriyoruz ve işlem tamam.

Herkese iyi seyirler...

26 Ocak 2009 Pazartesi

81. Oscar Adayları Belli Oldu

3 Myamun'un en iyi yabancı film dalında ilk 5'e kalamadığı 2008 oscarlarında en iyi film dalında benim favorim 'The Curious Case of Benjamin Button'. 22 Şubat'da açıklanacak oscarlardaki diğer en iyi film adayları ile başka dallardaki adayları videodan izleyelim...

'Street Fighter: Chunli Efsanesi' Fragmanı

90'lı yılların en popüler oyunu Street Fighter bu sefer Chunli efsanesini anlatıyor... Merakla bekliyoruz...

25 Ocak 2009 Pazar

2008'in En İyi ve En Kötü Aksiyon/Bilim Kurgu Filmleri

O kadar çok güzel film çekildi ki 2008 yılında, hangilerini sizlere önermem gerektiğine karar verebilmek için uzun bir liste hazırlamak zorunda kaldım. Gerçi ilk dakikadan beri aklımda 1 numara olacak film belliydi diyebilirim.Tümünü Yasla


Tabii ki Kara Şovalye (The Dark Knight) bence 2008 yılının en iyi aksiyon filmi. Batman Başlıyor(Batman Begins), Prestij(The Prestige) ve Memento(Memento) gibi filmlerin yönetmeni Christopher Nolan'dan da böyle muhteşem bir film beklenirdi. Hayata erken yaşta veda eden Heath Ledger da üstün bir performans göstermiş. Christian Bale ise
kariyerindeki muhteşem filmlere bir yenisini daha eklemiş.


Geçen sene hepimizin izlediği filmleri pek tavsiye etmek istemiyorum aslında ama onların da adlarını bir yazabiliriz. Mesela Aranıyor(Wanted) ve Kartal Göz(Eagle Eye) filmlerini eğer izlemediyseniz ilk film gününüzde bunları izleyin derim. 'Tamam aksiyon olsun ama biraz da eğlence olsun' diyorsanız Hancock(Hancock) veya 21 zamanıdır. 'Ben tam bir bilim kurgu hayranıyım, aksiyonu bol bi bilim kurgu istiyorum' diyorsanız buyrun size üç film: Demir Adam(Iron Man), Hulk 2(Incredible Hulk) ve Hellboy 2 Altın Ordu (Hellboy 2 - The Golden Army). Eğer 'Hepsi karışık hatta korku da olsun' diyorsanız Canavar(Cloverfield) filmi tam size göre.


2008 yılı aksiyon -gerçi daha çok bilim kurgu demeliyim- dalında iki film bende hayal kırıklığı yarattı. Dört gözle beklediğim Max Payne(Max Payne). Ahh ah bilgisayarımın bir dili olsaydı da Max Payne oyununun karşısında kaç saat geçirdiğimi sizlere söyleyebilse. Bu filme gitmeden önce ne kadar büyük bir beklenti içinde olduğumu oyunu oynayanlar anlamıştır sanırım. Yani tüm film boyunca aksiyon bekliyordum çünkü oyun öyleydi. Filmi fazla anlatmayım ama izlemediyseniz pek tavsiye etmem.


Bir de Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı var. Teknoloji gelişti, artık 2 metre uzaktan taramalı ile ateş edilmiyor hiçbir filmde -James Bond'un son filmi Quantum of Solace hariç, o da ayrı bir başlık konusu da neyse-. Bende çocukken çok izler bırakmış bir filmin devamını hiçbir zaman kötü olarak düşünemezdim ama o kahraman gitmiş ve yeri de boş kalmış. Acaba ben çok büyük bir beklenti içinde gittim de mi beğenemedim bilemiyorum.


Bilim kurgu olmayan aksiyon filmleri vardı 2008 de beğendiğim. Örneğin Zor Karar(Bangkok Dangerous) filmi bana 'işte Max Payne'in böyle olması lazımdı' dedirtti. Bir başka film de 96 Saat(Taken). Eğer aksiyon seviyorsanız bu filmleri kesinlikle izleyin.

Benim düşüncelerim böyle. Unuttuğum veya izlemediğim filmler olabilir, tavsiyeleriniz olursa onları da seyretmek isterim. Herkese iyi seyirler.

19 Ocak 2009 Pazartesi

Lost 5. Sezon Başlıyor

Merakla beklenen 21 Ocak Çarşamba akşamına yani Lost dizisinin yeni sezonunun Amerika'da gösterime başlayacak olmasına çok az kaldı. İşte uzun süre ara verilen dizinin yeni bölümünden ilk görüntüler...

16 Ocak 2009 Cuma

Hızlı ve Öfkeli (Fast & Furious) 2009 Fragman

Ülkemizde 3 Nisan 2009'da gösterime girecek Hızlı ve Öfkeli (Fast & Furious)'nin yeni filminin başrollerini yine tanıdığımız yüzler Vin Diesel ve Paul Walker paylaşıyor.


Müzik Dinlemenin ve Klip İzlemenin En Çabuk, Sade ve Kolay Yolu

Son zamanların internet müzik dünyasına bomba gibi düşen fizy sitesini eğer hala bilmiyorsanız bir an önce bakmanızı tavsiye ederim. Sitenin kullanımı o kadar baitki buraya bir açıklama yapmanın anlamı bile yok. Bol müzikli günler.

13 Ocak 2009 Salı

Üretici Firmalar Tarafından Listelenen En iyi 2009 Model Arabalar


Her yıl yeni model arabalar piyasaya çıkıyor, bir sürü değişik versiyon ve yenilikler insanın kafasını epey bir karıştırabiliyor. Bu yıl da birçok araba piyasalarda boy göstericek. Bunların en iyileri roadandtrack sitesinde listelenmiş ve gerçekten incelenmesi gereken bir liste olmuş. Biraz fazla araba tanıtıldığından hepsine bakmak epey bir zamanınızı alabilir.