28 Mayıs 2010 Cuma

2000'li Yıllardan İlginç Bulabileceğiniz 30 Film

Evde dvd izlemeyi sevenler için 2000'li yıllardaki beğendiğim filmlerden oluşan bir liste hazırladım. Çoğunu izlemiş olabilirsiniz ama çok ünlü filmleri almadım bu listeye. İzlemedikleriniz varsa hemen izlemenizi tavsiye ederim.


1- 2 Days in Paris (2007)


2- Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

3- Big Fish (2003)

4- Bolt (2008)

5- Broken Flowers (2005)

6- Conversations with Other Women (2005)

7- Evan Almighty (2007)

8- Fido (2006)

9- Half Nelson (2006)

10- Im Juli (2000)

11- Matchstick Men (2003)

12- Outlander (2008)

13- Paprika (2006)

14- Pineapple Express (2008)

15- Primer (2004)

16- Severance (2006)

17- Shoot 'Em Up (2007)

18- Superbad (2007)

19- The Diving Bell and The Butterfly (2007)

20- The Fall (2006)

21- The Forbidden Kingdom (2008)

22- The Fountain (2006)

23- The Game Plan (2007)

24- The Number 23 (2007)

25- The Ugly Truth (2009)

26- The Wind That Shakes the Barley (2006)

27- Taken (2008)

28- Wedding Crashers (2005)

29- Wild Hogs (2007)

30- Yes Man (2008)

Filmleri nette daha kolay bulabilmemiz için İngilizce isimleri ile listeledim.

İlginç Elvis Kulaklığı

Ünlü bir markanın reklamında gördüğüm ilginç bir kulaklık.


25 Mayıs 2010 Salı

Geleceğin Tasarımlarından: Bileklik Bilgisayar

Teknoloji ilerledikçe gelecekte çıkabilecek bilgisayar tasarımları da gelişiyor. Önümüzdeki 10 yıl için birçok ilginç bilgisayar geliştirilmekte. Benim favorim ise bilegimize takabileceğimiz bilgisayar. Tasarımı bilekte olacağından elbette oldukça değişik. Kullanımı ne kadar kolay olur bilemeyiz ama fikir gerçekten harika.



Bu ilginç tasarım bilekten çıkarılıp masaya konulduğu zaman klavyesi açılıyor ve küçük bir masaüstü bilgisayarına dönüşüyor.

Taksi Ücreti Hesaplamak Artık Çok Kolay

Bir ziyarete gittiniz veya dışarıda bir yerlerdesiniz ve taksi ile eve dönmeniz ya da herhangi bir yere taksiyle gitmeniz gerekiyor. Hemen cep telefonunuzdan veya bulunduğunuz yerdeki bilgisayardan internete giriyorsunuz. Çünkü artık bizlere bir noktadan diğer bir noktaya ne kadara gidebileceğimiz gösteren siteler var internette.


Taksiyle sitesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Muğla şehirlerindeki taksi ücretlerini hesaplayabiliriz. Tek yapmamız gereken bulunduğumuz ve gideceğimiz noktaları harita üzerinde tıklamak. Taksiücreti sitesinde ise İstanbul, Ankara ve İzmir şehirleri bulunuyor. Burada da nereden ve nereye kutularını doldurup hesaplaya tıklamamız yeterli.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Im Juli (Temmuzda) Fragmanı

Hala izlemediyseniz kesin izleyin...


Farklı Kartvizit Tasarımları

Kartvizit, bir küçük kağıt parçası elbette ama hakkımızda ilk izlenimi oluşturan, bizim imajımızı oluşturabilecek önemli bir parça. Geçmişe biraz gittiğimizde kartvizitlerin eskilerden beri kullanıldığı dikkati çekmekte. Bu teknoloji dünyasında eğer hala kullanılıyorsa demek ki gerçekten yararlı bir icat. Kartvizitin tasarımı da ilk izlenim için önemli.


Şimdi biraz klasik kartvizit tasarımlarının dışına çıkalım ve vandelaydesign sitesindeki tasarımlara bir göz atalım. Burada otuzdan fazla farklı tasarım sunulmuş. Hepsi şu ana kadar çok az görülmüs ilginç kartvizitler. Tasarımların psd dosyalarının bazılarını bedava bazılarını da çok ucuz fiyata indirebiliriz.

21 Web Tasarımı Kaynağı

Toplam 21 siteyi gezdim, araştırdım, örnekleri inceledim, sizler için teker teker seçtim. Son zamanlarda yazılan yazılardan olmasına dikkat ettim. Hepsinde belirle bir sayının verilmesi de son zamanların modası oldu. Bu modaya uyarak hatta biraz geliştirerek bende rakamlar verilen web tasarım sitelerinden oluşan bir kaynak oluşturmak istedim. Değişik, ilginç ve farklı tasarım linklerinden oluşan yararlı bir liste olduğunu düşünüyorum.



















16- 35 Yaratıcı 3D Flash Web Tasarımı

23 Mayıs 2010 Pazar

Özgeçmiş Tasarımlarına Farklı Bir Bakış Açısı

İş başvurusu yaparken ilk olarak özgeçmişe bakılır. Buradaki bilgiler elbette önemlidir ancak özgeçmişin tasarımı da bazı şirketler için önemli olabilir. Çok uzun olmaması veya boş yazılar olmaması gibi detaylar bazıları için önemli olabilir. Tasarım konusuna yeni bir bakış açısından bakmak istersek renkli özgeçmişlere bir göz atabiliriz. Bugün gezdiğim bir sitede epey farklı özgeçmiş tasarımlarına rastladım.



Bootstrap sitesindeki özgeçmiş tasarımları bir hayli ilgi çekici. Özellikle tasarım şirketlerine başvuracak olanlar için ilginç olabilecek örnekler bulunuyor yazıda. Son zamanların özgeçmiş şekillerinin araştırılarak yapıldığı listede 22 değişik tasarım bulunuyor.

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Bebek Tavşan, Civcivler ve Koyun... İyi Pazarlar...

Hayvanlar alemine daldım gittim bu aralar...

Konuşma Balonu Arayanlara

Blog sitelerindeki yorumlar için veya başka bir tasarım için ihtiyaç duyabileceğimiz konuşma balonları küçük ama ince detaylardır. Her yerde bu tasarımları bir bütün halinde bulamayabiliriz. Oysa bir blog yazarı bunları bizler için toparlamış ve css kodu ile beraber sunmuş.



NicolasGallager'ın sitesinde rastladığım konuşma balonları web tasarımlarına kolayca ilave edilebiliyor. Tek yapmamız gereken örnek kodu kopyalayıp tasarımımızın içindeki koda yapıştırmak.

21 Mayıs 2010 Cuma

Uçsuz Bucaksız Web Siteleri Denizi İnternet'te Başka bir Gezinti

Geziyorum dolaşıyorum ama web sitelerinin sonu gelmiyor. Özellikle blog dünyasında her geçen gün çok daha güzel yazılar çıkıyor. Şimdilik yabancı sitelerde dolaşıyorum ama yakında ülkemizin sitelerinde de dolaşmaya başlayacağım. Bugünkü menümüzde yine ilginç sitelerden oluşan 8 sitelik karma bir liste var:



1- Simsiyah Çarpıcı Duvar Kağıtları: Duvar kağıtları kimisi için önemli kimisi için değil ancak bu sitedeki örnekler bilgisayarda duvar kağıdı kullandırtıyor. Iron Man duvar kağıdını çok beğendim doğrusu.

2- Modern Banyo Tasarımları: Çok değişik tasarımlar arayanlara.

3- Hırvatistan'ın Plitvice Gölü Ulusal Parkı'ndan Muhteşem Görüntüler: Ülkemizde de muhteşem görüntüler var elbette ama biraz da yurt dışına açılalım.

4- Deniz Kabuğu Şeklinde Ev: Bu evi çok beğendim, keşke böyle bir evim olsaydı :)

5- En İyi 50 Photoshop Dersi: Artık photoshop ile yapılamayacak tasarım kalmadı sanırım.

6- Muhteşem Web Sitesi Arka Planları ve Yapılışları: Web tasarımı ile iç içe biri olarak çok yararlı bir blog yazısı olduğunu söyleyebilirim.

7- Resimlerle Bilgisayar Tarihi: En eski bilgisayarlar ne kadar garipmiş.

8- İlham Veren Fotoğraflar Koleksiyonu: Yüzlerce fotoğraf bir arada.

Dünyanın En Sevimli Hayvanları - Tavşan

20 Mayıs 2010 Perşembe

Resimlerinizi Hızlı Bir Şekilde Güzelleştirin

Online olarak yapabileceklerimiz gün geçtikçe artıyor. Hergün çok ilginç web siteleri keşfediyoruz. Bunlardan bir tanesi de resimlerimizin görünümünü anında iyileştiren bir web sitesi. Karanlık resimlerimizi aydınlatmak ve gerçek renklerine çevirmek istemek miyiz?


İmproveyorimages sitesine resmimizi yüklüyoruz ve anında sonucu karşılaştırmalı olarak alıyoruz. Yeni resmimizi bilgisayarımıza kolayca indiriyoruz. Çok kaliteli resimlerde bile fark yaratabilen bir uygulama.

Hayvanlar Alemi: Kralın Oğlu




19 Mayıs 2010 Çarşamba

Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Mükemmel Yabancı Dizi

Birçok oy alan 2011'in En İyi Yabancı Dizisi anket sonuçları belli oldu, görmek için tıklayın...

Son yıllarda yabancı dizilerin sayısı o kadar çok arttı ki takip etmek neredeyse imkansızlaştı. Her sezon yepyeni onlarca dizi yayına giriyor ve hangisi iyi hangisi kötü bilemiyoruz. Kış sezonu, yaz sezonu ya da sonbahar başlarında başlayabilen diziler arasında şimdiye kadar kaçırdıklarımız elbette olmuştur. Ancak "mutlaka izlenmesi gereken" diziler dediğimiz zaman aklımıza birçok dizi geliyor. Zor olan ise bunları bir sıraya koymak.

Başlıkta 10 Yabancı dizi dedim ama aslında 12 oldu çünkü 5. ve 7. sıralar için 2 diziyi seçmek durumunda kaldım. Evet gelelim sıralamaya. 10. sıradaki dizi ile başlayalım...

Web Gezegeni'nde Dolaşmaya Devam: 10 İlginç Web Sitesi Daha

Farklı bir koleksiyon, duvar kağıtları, değişik mutfak ürünleri, sevimli hayvanlar ve daha birçok değişik konudan oluşan bir web macerasına daha hazır mısınız?

O zaman başlıyoruz...


1- Darth Vader Kaskları Koleksiyonu: Darth Vader'ın kasklarında oluşan bir koleksiyon nasıl olabilir ki demeyin. Sadece siyah olabilir diye düşünenleri yanıltacak bir site.

2- Günün Duvar Kağıtları: Her gün yeni duvar kağıtlarının yayınlandığı yararlı bir site. Kategoriler ve en çok oy alanların olduğu sayfalardan mükemmel duvar kağıtları bulabiliriz.

3- Manipüle Edilmiş 40 Fotoğraf: Photoshop'un gücünün ne kadar ileriye gidebileceğini gösteren birçok örnek bu güzel blog yazısında birleştirilmiş.

4- Uyuyan Hayvanlar: Bir sürü uyuyan hayvan fotoğrafı tek bir yazıda bir araya getirilmiş ve güzel bir çalışma oluşmuş.

5- Online Metronom: Metronomunuz kayboldu veya dijital metronomunuzun pili bittiyse bu site size yardımcı olacaktır.

6- Bilim Kurgu Duvar Kağıtları: Duvar kağıtları sitelerinin çoğunda bulamayacağınız bilim kurgu çalışmaları bu sitede bulabilirsiniz.

7- Silüet Setleri: Web tasarımcılarının kullanabilecekleri 15 değişik silüet tasarımı.

8- Mutfak Ürünleri: Mutfağınız için 12 harika ürün.

9- En İyi 5 Windows Bakım Programı: En çok kullanılan windows bakım onarım programlarından bedava olan en iyi 5 tanesi.

10- Kağıttan Yapılmış Peruklar: Tasarım blog sitelerinden birinde bu ilginç konu hakkında yayımlanan fotoğraflar.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

18 Mayıs 2010 Salı

Sıkıntılı Bir Anda Gezebileceğimiz 8 Web Sitesi

Uflayıp puflamaya başlamıştım yine ve kendimi attım internet dünyasının uçsuz bucaksız web sitelerine. Dolaştım dolaştım ve not aldım beğendiğim siteleri. Bloglar, fotoğraflar, ilginç fikirler ve tasarımlar arasından 8 ayrı site beğendim.

Konulardan birinde gördüğüm resimdeki gibi bir yerde olsa şirketim ne güzel olurdu...


Listedeki 8 site ise:








Dünyanın En Sevimli Hayvanları - Hamster

İnanılmaz Bir Işık Gösterisi

Sadece kutular üzerinde yapılmış ilginç bir çalışma...

Youtube Videolarını Kolayca Mp3'e Çevirin

Çok beğendiğini bir klip veya herhangi bir video buldunuz Youtube da. Bu videoyu mp3'e çevirmek istiyorsunuz. O zaman yapılacak işlemleri uzatmaya pek gerek yok. İnternet yine imdadımıza yetişiyor.

Dirpy sitesi sayesinde istediğimiz Youtube videosunu kolayca mp3'e çevirebiliyoruz. Linki yazıp dirpy düğmesine bastığımızda önümüze studio sayfası açılıyor. Buradan dosya adını, uzunluğunu, hangi saniyeler arasını istediğimizi ve album detaylarını girdikten sonra download a basarak mp3'ümüzü indirebiliyoruz.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Yeni Bir Hafta Başlarken

Yepyeni bir hafta daha başlıyor, herkese iyi haftalar. Selçuk Erdem ustadan 3 karikatür ile haftaya güzel bir başlangıç yapalım...



16 Mayıs 2010 Pazar

10 Değişik Web Sitesi

Web gezegeninde dolaşmaya devam ediyoruz. Bu gezinti sırasında denk geldiğim ve beğendiğim 10 ayrı web sitesi:

İlk 3 site fotoğraflardan oluşan güzel koleksiyonlardan:
1- Avrupa'dan Nefeskesen 44 Fotoğraf




Web tasarımcıları için 2 güzel kaynak:



Hayvan severler için güzel fotoğraflar tek sayfada:

Değişik tasarım fikirlerinin toplandığı 3 web sitesi:



Son olarak film yıldızlarının tanınması zor rollerini sıralayan ilginç bir yazı:



İlginç Bir Şemsiye Tasarımı: Drumbrella

Şimdilik sadece tasarım, ne kadar gerçek olabilir orası tartışılır ama fikir değişik. Resimde de görüldüğü gibi buradaki fikir yağmur damlalarının şemsiyenin üstüne deymesiyle değişik tonlarda sesler oluşması.


İlginç bir tasarım olan bu şemsiye sağnak yağışta rahatsızlık verici olabilir mi bilemiyorum ama büyük olasılıkla çok fazla gürültü yapmayacak şekilde tasarlanmıştır.

Değişik renklerdeki kısımlardan farklı tonlar elde ediliyor. Tom-tom, crash, bas ve diğer tonları da bu resimde görebiliriz.


15 Mayıs 2010 Cumartesi

14 Mayıs 2010 Cuma

20 Akıllı ve İlginç Reklam

Otobüste Giderken Kol Saati Deneyin

En Gerçekçi Puzzle


Bu Yap-Boz Yine Olmadı

Çok Keskin Traş Bıçağı

Güçlü Vantilatör

Laptop Fazla Hafif Olursa

Motorsikleti Görebildin Mi?

Çabuk Kuruyan Boya

Güvenli Cam

Herşeyi Delebilen Matkap

Köpeğinizi Güçlendiren Mama

En Hafif Mayonez

Pizza da Bu Kadar mı Çabuk Gelir

Şekersiz Lolipop

Saçlarını Göstermek İsteyenlere Transparan Şemsiye

Bir Bıçak Ne Kadar Keskin Olabilir?

Aptallık Etmeye Gerek Yok

Bu Fotoğraf Makinası 12 Suratı Bulabiliyor

Güzel Musluklar

Bitmeyen Akü