30 Eylül 2011 Cuma

Web Sitenizin Değeri Ne Kadar?

Bir blog siteniz, forum siteniz veya herhangi konuda web siteniz varsa bunun değerini öğrenmek istemez misiniz? Saatler ve günler harcadığımız sitemiz acaba ne kadar ediyor? Az da olabilir çok da olabilir ama bunu doğru hesaplayanı bulmak önemli. Google'dan arama yapıldığında bu konuda bir çok site karşımıza çıkıyor.



29 Eylül 2011 Perşembe

3500+ Ders Bir Arada: İnanılmaz Photoshop Dersleri Kaynağı

İnternetten photoshop programını öğrenmek artık çok kolay. Bir çok blog yazarı sadece photoshop'da yaptıklarını okuyucularıyla paylaşmakta ve diğer profesyonel web sitelerine referans göstermekte. Yeni başlayanlardan profesyonellere kadar herkes bu derslerden photoshop'u kolayca öğrenebilir.


Üstelik sadece yazı ile de değil, genellikle resimle ve bazen de video ile hazırlanmış çok detaylı dersler bulabiliriz. Uzun zamandır bende bu dersleri araştırıyor ve tüm gezdiğim siteleri not alıyordum. Deneme şansı bulduğum derslerdeki ayrıntılara şaşırdım doğrusu. Her bir detay tek tek anlatılmıştı. Bu şartlarda photoshop'u öğrenmek çok da zor olmuyor. Her gün bir ders bitirirsem iki üç ay içinde iyi bir photoshop kullanıcısı olabilirim diye düşünüyor insan.

Bu dersleri bir listede birleştirince ortaya devasa bir koleksiyon çıktı. Genelde profesyonel blog yazarlarının yazdığı derslerin toplamı 3500'ü geçti. Sanırım bu hepimize güzel bir kaynak oldu...

28 Eylül 2011 Çarşamba

Saate Göre Renk Değiştiren Ekran Koruyucu

Eğer farklı bir ekran koruyucu arıyorsanız bugün keşfettiğim bu ilginç ekran koruyucuyu beğenebilirsiniz. Renklerin değişimini baz alan bu çalışmayı biraz açıklayayım. Web tasarımında renklerin her bir tonunun bir kodu vardır. Bu kodlar onaltılı sayı düzenine göre verilmiştir. Sayıları değiştirince web sayflarındaki renkler de değişir.

27 Eylül 2011 Salı

Online Ölçü Çevirici

Milden kilometreye, kilogramdan pound'a, metre/saniyeden knot'a ya da santigrattan fahreneit'a kısacası çevirmek istediğiniz herhangi tüm ölçü birimlerini tek sayfa üzerinde bulabilirsiniz. Aynı sayfa üzerinde zaman, enerji ve byte gibi ölçü birimlerini de tek tıkla çevirebiliriz.

26 Eylül 2011 Pazartesi

Rock Haritası

İnterneti gezerken rastladım bu haritaya. Gerçekten de güzel yapmışlar, hakkını vermek lazım ve teşekkür etmek gerek emeği geçenlere. Çocukluğumdan beri rock dinleyen biri olarak bu haritayı bulmak benim için güzel bir rastlantı oldu.


Rock haritası Led Zeppelin, Deep Purple, Metallica ya da Guns n' Roses gibi rock dünyasındaki bir çok grubun rock geçmişindeki yerlerini merak edenler için detaylı bir kaynak olmuş. Rock müziğin tüm dalları baz alınarak yapılan bu haritanın aşağıdaki küçültülmüş haline tıklayarak orjinal geniş halini indirebilirsiniz.

25 Eylül 2011 Pazar

2011 Yılında Dünyada Çıkan En İyi 10 Dokunmatik Telefon

Dünya piyasalarında olup da daha ülkemize gelmemiş bir sürü telefon var ama yine de en kaliteli olanlar ülkemiz marketlerinde de görebiliyoruz. Şu aralar en popüler olan ve yeni versiyonu çıkacağı söylentileri dolaşan iPhone ve Samsung ürünleri üst sıralarda yerlerini alıyor.


Dokunmatik ekran teknolojisi artık cep telefonlarının bir vazgeçilmezi oldu. Her gün bir yenisi çıkıyor elbette ama 2011 yılında şu ana kadar dünyada çıkan en iyi telefonlara ve özelliklerine bir göz atalım.

24 Eylül 2011 Cumartesi

Web Tasarımcılarında Mutlaka Olması Gereken 10 Mobil Uygulama

Mobil dünyasının artık ileride kullanılacak yegane teknoloji olduğu bütün herkes tarafından kabul edilmekte. Webgezegenin'de de bundan sonra mobil uygulamalar hakkında yazılara daha çok yer vermeye çalışacağım.


Mobil dünyasının güzel taraflarından biri de kolay kurulum ve kullanım. Öncelikle tasarım uygulamaları ile başlayalım. Web sitesi tasarımı ile uğraşıyorsanız ve bir mobil telefın sahibiyseniz sizlere 10 mobil uygulama önerim var.

50 Muhteşem Fotoğraf ile Ülkemizden Manzaralar

Ülkemizde gezilip görülecek o kadar çok yer var ki bunları bir yazıda toparlamak oldukça zor. Zaman içinde dolaştığım sitelerde beğendiğim fotoğrafları bir kenarda toparladım ve sonunda küçük bir koleksiyon oluştu.

Göcek Adalar

Ülkemizin her bir köşesi gerçekten de cennet gibi. Elbette bu fotoğraflar ülkemizi anlatmak için yeterli değil ancak bize ne kadar muhteşem bir ülkede yaşadığımızı yeniden hatırlatacaktır. (Resimlere tıklayıp büyüterek kayıt edebilirsiniz)

23 Eylül 2011 Cuma

Web Siteme Kimler Link Vermiş?

Web sitenize kimlerin link verdiğini bilmiyor musunuz? Öğrenmek için google da arama yapmak yeterli olabiliyor ancak bazen uzun uzun sayfalar birbirini takip ediyor ve sonuç yine istediğimiz gibi olmayabiliyor.

22 Eylül 2011 Perşembe

Değişik Sitelerde Kısa Bir Gezinti

İnternet sitelerinde dolaşmayı sevenler için gezdiğim siteleri paylaşmaya devam ediyorum. Bir bilgisayar ve internet programcısı olarak bazen teknolojik sitelerde daha çok geziyorum ama fotoğraf, video veya daha ilginç konuların paylaşıldığı siteleri de gezmeyi unutmamaya çalışıyorum.


Bu aralar gezdiğim ve bir kenara not aldığım sitelerden kısa bir gezintiye çıkalım. 15 dakikanızı bile almayacak bu turumuzda sizleri 5 farklı siteye götüreceğim...

Tron Motorsikleti Sokaklarda

Tron filmini izleyip beğenenlerdenseniz ışıklı motorsikletlere kesin hayran kalmışsınızdır. Peki bir gün sokakta yürüken yanınızdan bu motorsikletlerden biri geçse ne yaparsınız? Heralde ağzımız açık kalırdı.

İşte bir rüya daha gerçek oldu ve ışıklı tron motorsikleti sokaklara indi. Özellikle geceleri inanılmaz bir görüntüsü var...

20 Eylül 2011 Salı

Yakın Zamanların En İyi Dans Filmleri

Dans ile ilgili filmleri beğenenler için son yıllarda çekilen filmlere bir göz attım. Bazılarını gözden kaçırmış olabilirim ancak güzel bir liste oldu diyebilirim. Elbette pek çok güzel film hemen insanın aklına geliyor ama bunlardan en çok gösterimde ve akıllarda kalanlarına bir bakalım...

Bir de tamamen dans içerikli bir film arıyorsanız, LXD'yi kesinlikle izleyin. Bu filmin özellikle robot bölümünü dikkatle izlemenizi tavsiye ediyorum.



19 Eylül 2011 Pazartesi

Hindistan'dan İnanılmaz Fotoğraflar

Fotoğrafçılara, fotoğraf çekmek için en güzel ülke hangisi diye sorulsa cevabı eminim Hindistan olurdu. Bu kadar rengin bir arada olduğu bir ülkede muhteşem fotoğraflar çekme imkanı çok fazladır kesin. Bugün birkaç sitede bulduğum Hindastan fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım.


18 Eylül 2011 Pazar

Blog Sitenizi Arama Motorlarına Hatırlatın

Blog siteniz artık arama motorlarında çıkmıyorsa veya çok daha alt sıralarda ancak bulabildiyseniz yapılacak işlem sitenizi arama motorlarına hatırlatmaktır. Bu yöntemlerden biri elbette ve nasıl yapılacağı konusunda en kolayı bu işi yapabilen bir web sitesi bulmak.


17 Eylül 2011 Cumartesi

Web Projeleriniz İçin Kaliteli Desen Seçin

İnternet alemini dolaşanlar bir web sitesinin arka plan seçiminin ne kadar önemli olduğunu bilirler. Yemek yerken masa örtüsü neyse bir web sitesinde de desen o dur aslında. Yani ne kadar kaliteli bir arka plan deseni bulursak web sitemiz de o kadar güzel görünecektir.


16 Eylül 2011 Cuma

10 İyi Zaman Geçirebileceğiniz Farklı Web Sitesi

Pek çok farklı, eğlendirici, öğretici, güldüren, ihtişamlı web sitesinin olduğu web gezegeninde dolaşmaya devam ederken biraz da iyi zaman geçirmek elbette hepimizin isteği. Boşa zaman harcamaya gerek yok diyorum ve hemen iyi zaman geçirdiğim 10 siteyi sıralıyorum...


4 Eylül 2011 Pazar

Klavye İçin Joystick

Özellikle oyun hastaları için yararlı olabilecek ilginç bir buluşa rastladım bugün web gezegeninde gezinirken. Klavyenin yukarı aşağı ve sağ sol tuşlarını çalıştıran bu joysticki keşfedini tebrik etmek gerek...

3 Eylül 2011 Cumartesi

3 Torrent Sitesi Tavsiyesi

Torrent sitesi arıyorum ama en beğendikleriniz hangileri diye arkadaşlarınıza soranlardansanız benim size 3 site tavsiyem var. Bilindik birçok site var elbette ve hepsi birbirinden çok torrent barındırıyor. Ancak arasıra indirdiğimiz torrentlerin sahte çıkması sinir bozucu oluyor.