31 Ekim 2011 Pazartesi

5 Farklı ve Eğlenceli Video

Web gezilerim sırasında bir kenara ayırdığım birbirinden güzel 5 videoyu izleyelim...

26 Ekim 2011 Çarşamba

2011'in En İyi Yabancı Dizisi Sizce Hangisi Anketi

Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Mükemmel Yabancı Dizi yazımdaki yorumlar üzerine bu anketi yapmaya karar verdim. Zevkler ve renkler tartışalamıyacağı için en iyi yol bir anket yapmak. Böylece 2011 yılında ülkemizin en popüler dizisini belirlemiş olacağız. Anket Kasım ayı sonuna kadar sağ menüde duracak ve sonuçları da bu tarihte ilan edeceğim. Herkesin katılımını bekliyorum.

Anket seçeneklerindeki 30 dizilik liste şu şekilde olucaktır:

24 Ekim 2011 Pazartesi

Van için Herkes Tek Yürek!

Van Depremi'ne duyarlılık gösteren ve zor durumda olan depremzedelere yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız için bir liste hazırladık. Aşağıdaki kanallardan dilediğinizi seçerek yardımlarınızı en kolay şekilde Van'a ulaştırabilirsiniz:

1. KIZILAY
2868'e tüm operatörlerden boş bir SMS göndererek Kızılay'a 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Ayrıca havale yoluyla destek olmak isteyenler, tüm bankalardaki "Türk Kızılayı" hesaplarından bağış yapabilir. Ayni bağışlar Türk Kızılayı lojistik merkezleri ve şubeleri tarafından kabul edilecektir. Tüm Kızılay şubelerinin iletişim numaralarını buradan öğrenebilirsiniz.

2. AKUT
Tüm GSM operatörlerinden 2930'a göndereceğiniz AKUT yazan bir SMS ile AKUT'a 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Kredi kartını kullanarak internet üzerinden bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız CardFinans ya da diğer banka kartlarını kullanarak bağışta bulunabilirler.

Havale/EFT için Banka Hesap Numaraları;
T. İş Bankası - Gayrettepe Şubesi - TR14 0006 4000 0011 0800 6666 63
Finansbank - Gayrettepe Şubesi - TR92 0011 1000 0000 0001 9576 70
Garanti Bankası - Ortaklar Cad. Şubesi - TR26 0006 2000 3570 0000 0029 30

3. BAŞBAKANLIK YARDIM KAMPANYASI
Başbakanlık tarafından Van’da yaşanan deprem nedeniyle başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde saptanan banka hesap numaralarına buradan ulaşabilirsiniz.

4. KARGO FİRMALARI
Yurtiçi Kargo, PTT Kargo, MNG Kargo ve Aras Kargo yardım gönderilerini ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

5. HÜRRİYET EVLERİ
Deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan ve kış öncesinde evsiz kalan Van için Hürriyet Gazetesi de büyük bir seferberlik başlattı. Hürriyet, Van’da kış koşullarına dayanıklı, mutfak, banyo ve tuvaleti olan "Hürriyet Evleri" kuracak. Kızılay işbirliğinde başlatılan kampanya ile her biri 6 bin liraya kurulacak evler, evsiz kalan vatandaşlara sıcak bir yuva olacak.

Van Depremi - Hürriyet Gazetesi Bağış Hesapları
T. İş Bankası Mithatpaşa Şubesi
4228 - 0971947 / IBAN TR370006400000142280971947
T.C. Ziraat Bankası Kızılay Şubesi
Hesap No 685-2868-5189 / IBAN TR060001000685000028685189
Garanti Bankası Kızılay Şubesi
Hesap adı: Van Depremi - Hürriyet
Şube: 082 Hesap No: 6294703 / IBAN TR72 0006 2000 0820 0006 2947 03

Yapacağınız ufak bir yardım zor durumdaki bir çok insanı hayata bağlayan bir umut olacaktır. Mesajımızın ulaştığı herkesi, deprem bölgesinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım etmeye davet ediyoruz.


Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

21 Ekim 2011 Cuma

Sigorta İnternetten Yapılır!

Türkiye, sigorta karşılaştırma ve satın alımında çığır açacak yeni bir girişimle tanışıyor: Sigortadukkanim.com!

Türkiye’de mevcut sigortacılık anlayışı değişmeye başlıyor. Başta İngiltere olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde birçok kişi, zorunlu ve gerekli tüm sigortalarını internetten, araştırıp seçerek satın alıyor.

Sigortadukkanim.com’u kuran ekip de bu modelin farkına varmış ve internetten sigorta satın almayı Türkiye’ye getirmeye karar vermiş. Bünyesinde kaskodan trafik sigortasına kadar birçok alternatif barındıran sitede, 20’ye yakın büyük sigorta firmaları arasından, kişiye en uygun olan sigorta poliçesi seçilebiliyor. Geriye de “en ucuz fiyatı” veren online teklifi kabul etmek kalıyor.

Bizi renkli dünyası ile tanıştıran Sigortadukkanim.com, hazırladığı filmle öncelikle otomobili olup sigorta yaptıracaklara daha sonra evlerini sigorta etmek isteyenlere sesleniyor.

Şu bir gerçek ki biz “Çoktan Seçmeli” olan her şeyi severiz. Ezberleyip yazılıya girmektense birçok cevabın arasından bize en uygununu seçmek her zaman daha çok işimize gelmiştir. Buradan yola çıkmış olacaklar ki; sloganlarını bu yönde seçmişler:

Daha detaylı bilgi almak isteyenler; http://www.sigortadukkanim.com/ adresini ziyaret edebilirler.



Bir bumads advertorial içeriğidir.

20 Ekim 2011 Perşembe

Mutlaka Görülmesi Gereken 101 İnanılmaz Hayvan Fotoğrafı

Web dünyasında dolaşırken dünyanın dört bir yanından beğendiğim hayvan fotoğraflarını uzun bir süredir biriktiriyorum. Bunlardan en beğendiğim 101 tanesini sizler için seçtim. Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Mükemmel Belgesel yazımdaki belgesellerde de birçok muhteşem hayvanı izleyebiliriz. Resimlere tıklayarak büyütülmüş olarak görebilirsiniz.


19 Ekim 2011 Çarşamba

1979'dan 2011'e Hard-Disklerin Evrimi

Aşağıdaki resimde en arkada duran ve bir bond çanta büyüklüğünde olan harddisk 1979 yılından. Ön sıranın en sağında duran ve en minik olan ise içinde bulunduğumuz 2011 yılından bir harddisk. Geri kalanlarda bu yıllar arasındaki evrimin nasıl geliştiğini bize anlatan diğerleri...

18 Ekim 2011 Salı

HD Ağır Çekimde Şirin Kedi

Hd Video çekimleri artık cep telefonları ile de yapılmakta. Çok daha kaliteli olanları ise hd video kameralarla çekilebiliyor. İşte bir phantom kamera: Phantom Flex 2500 fps çekim kalitesine sahip.



Bugün phantom hd kamera ile çekilen şirin bir kedinin ağır çekim görüntülerini izlerken büyülendim doğrusu. Şimdi tüm sorunlarımızı ve stresi unutup bu kamerayla çekilmiş iki dakikalık rahatlatıcı videoyu izleyelim...

16 Ekim 2011 Pazar

Web Sitem Ne Kadar Sürede Yükleniyor?

Web sitemizin ne kadar sürede yüklendiği çok önemli bir konu. Çünkü ziyaretçiler artık uzun sürede açılmayan sitelere hiç girmiyorlar. Ortalamalar bu sabır süresinin 10 saniye civarında olduğunu gösteriyor. Bugün kendi sitemin ana sayfasının veya 55 Can Sıkıntısına Birebir İlginç Web Sitesi yazımın ne kadar sürede yüklendiğini araştırırken bu işi otomatik olarak yapabilecek web sitelerinin olabileceğini düşündüm.


15 Ekim 2011 Cumartesi

Muhteşem Oyun Uncharted 3'e Türkiye'den Muhteşem Sesler Hayat Veriyor

Çıktığı günden bu yana satışı milyonları bulan ve geçtiğimiz ay yayınlanan beta sürümü ile meraklılarının yüzünü güldüren oyun efsanesi Uncharted 3: Drake’s Deception, multiplayer uyumlu ve Türkçe seslendirmeli olarak satışa çıkıyor.


Türkçe seslendirmeyi ise Türkiye televizyonlarının en ünlü isimleri üstlenmiş. Uncharted 3, bu yönü ile oyun zevkini ve eğlencesini bize daha yakın ve sıcak bir noktaya taşıyabilmiş. Bu ünlülerin kim olduklarına da kısaca göz atalım:

Multiplayer uyumlu oyunu, ünlü sanatçılar Türkçe olarak seslendiriyor: Ana karakter Nathan Drake’i, en son Muhteşem Yüzyıl’daki Pargalı Damat İbrahim Paşa rolü ile gönüllere taht kuran Okan Yalabık seslendiriyor. Drake’in en iyi dostu Victor Sullivon karakterini ise en son Behzat Ç. dizisindeki Şevket rolü ile ön plana çıkan Ege Aydan seslendiriyor. Serinin üçüncü oyununun esas kötü karakteri olan Katherine Marlowe’ye ise yılların tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Betül Arım sesiyle hayat veriyor. Oyundaki diğer karakterlere de yine ünlü dizi ve sinema oyuncuları ses veriyor. Chloe karakterini Dolunay Soysert, Elena’yı Ceyda Düvenci ve Cutter’ı da Hakan Vanlı seslendiriyor.

Oyunu satın almak için çıkmasını beklemeyen sıkı Uncharted hayranları, oyuna özel hediyelerin sahibi olma ayrıcalığını elde edecek. Ön sipariş verenlere Uncharted 3 not defteri, oyunu TeknoSA’dan ön sipariş vererek satın alanlara ise Uncharted 3 PlayStation 3 kaplaması, not defterinin yanında hediye ediliyor.

Özel Uncharted 3 hediyeleri kazanmak ve PlayStation ile ilgili en güncel haberler için https://www.facebook.com/PlaystationTr sayfasını takip edin!


Bir bumads advertorial içeriğidir.

En Beğenilen 20 Nasıl Yapılır Sitesi

Öyle işler vardır ki nasıl yapacağımızı bir türlü bilemeyiz. Düşünürüz taşınırız ama bir şarabı bile tirbüşon olmadan nasıl açacağımıza karar veremeyiz. İşte bu sebepten bir sürü site kurulmuş durumda. Bir çoğu video anlatımlı olan nasıl yapılır sitelerini artık bilmeyen kalmamıştır. Peki bunların bir listesi olsa güzel olmaz mı? En beğendiğim 20 nasıl yapılır sitesi...


14 Ekim 2011 Cuma

iPhone 4 ile iPhone 4s Arasındaki Farklar

Herkes iPhone 5 beklerken iPhone 4s piyasalarda yerini aldı. Peki 4 ile 4s arasında ne kadar bir fark var gelin madde madde bakalım. Çok fazla bir fark görünmüyor fakat kamera ve video kayıt özellikleri yeterli seviyede geliştirilmiş.

11 Ekim 2011 Salı

Bumerang Web Sitesi ve Blog Ödülleri Başlıyor!

Türkiye’nin en nitelikli blog ve web sitelerinin 6 adet Sony Tablet S ve sürpriz hediyelerle ödüllendirileceği yarışma için başvurular başladı!

2007 yılından bu yana bağımsız site sahiplerine sunduğu avantajlarla 11.000'den fazla kullanıcıya ulaşan ve sponsor markalardan tekliflerle para da kazandırmaya başlayan Hürriyet Bumerang, en iyi blog ve web sitelerini ödüllendirmeye hazırlanıyor!

5 Kategoriden Biri Sizin
Bumerang üyeleri arasında gerçekleşecek olan yarışmaya blog, forum, yerel haber siteleri gibi her türlü bağımsız web sitesi katılabilir.

“En Tarz Blog” “En Çalışkan Blog” “En Sosyal Blog” “En Bilge Forum” ve “En İyi Yerel Site” kategorilerinde düzenlenecek olan ödül töreninde “Jüri Özel Ödülü” de dahil olmak üzere toplam 6 site sahibi Sony Tablet S ve sürpriz ödüller kazanacak.

Eğer hala Bumerang üyesi değilseniz bumerang.hurriyet.com.tr üzerinden kolayca üye olabilir, başvurunuzu üye girişi yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Yarışma detaylarını öğrenmek ve başvuruda bulunmak için tıklayın!


Bir bumads advertorial içeriğidir.

10 Ekim 2011 Pazartesi

Dünya ile İlgili İstatistikler Tek Sayfada

Dünya nüfusu şu an ne kadar? Ne hızla artmakta? Bu yıl ya da bugün kaç bebek doğdu? Bu yıl tüm dünyada kaç araba üretildi? Dünya çapında kaç adet televizyon satıldı? Bu gün içerisinde kaç adet blog yazısı yazıldı? Bu yıl kaç hektar orman kaybı yaşandı? Kaç milyar ton su kullanıldı? Bu gün içinde kaç adet sigara içildi? v.b. gibi dünyamız ile ilgili birçok ilginç istatistiğin tek sayfada verildiği bir siteyi ziyaret ettim bugün.



9 Ekim 2011 Pazar

Neşeli Ayaklar Filmine İlham Veren Video

Neşeli Ayaklar (Happy Feet) filmini severek izlemiştim. Eğer izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Büyük küçük herkesin beğeneceğine eminim. Bugün izlediğim video da adeta Neşeli Ayaklar filmine ilham veren pengueni izledim.

8 Ekim 2011 Cumartesi

21. Yüzyılın Karavanı

Opera adı verilen bu karavan ile kamp yapmanın son noktasına ulaşılmış.


İçi son derece konforlu ve kullanışlı olan Opera'da iki yatak, bir banyo, bir mutfak ve fazla miktarda yaşam alanı bulunuyor.

7 Ekim 2011 Cuma

Sitenizin Trafiğini Arttırma Yöntemi

Site trafiğini arttırmak kolay bir iş değil. Bunun için uzun zaman geçmesi gerekebilir. Arama kelimelerini dikkatli seçmek, başarılı yazılar yazmak, sitenizi arama motorlarına hatırlatmak veya güzel bir site dizaynı bunun en iyi yöntemleri arasında. Fakat bir de istenize trafik sağlayan bazı siteler var. Bunların çoğu kullanışsız olsa da aralarından bir tanesi sıyrılıyor.


6 Ekim 2011 Perşembe

Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Mükemmel Belgesel

Belgesel çekmek, film veya dizi çekmekten daha zordur ve daha az hasılat yapar. Buna rağmen bu zamana kadar çekilmiş muhteşem belgeseller hafızalarımızda kalıcı olurlar. Çünkü filmlerden daha etkileyici yapılmış ve akıcı bir dille çekilmişlerdir.


Son zamanlarda çekilen belgeseller muhteşem bir görsellikle süslenerek yayınlanmakta. Bu görsel sunumların bir çoğu genelde dünyamızı anlatıyor. 10 mükemmel film, 10 mükemmel dizi yazılarında da sizlerle paylaştığım gibi bu sefer de 10 mükemmel belgesel yapımını sıraladım. Buyrun bu listeye göz atalım...

5 Ekim 2011 Çarşamba

Bilgisayarına Duvar Kağıdı Arayanlara

Hdr (High Dynamic Range) fotoğrafa uygulanan bir teknik olarak bilinir. Bu teknik Bulutlu havalarda ve iç mekanlarda çekilen fotoğraflarda daha iyi sonuçlar verir. Bu uygulama ile çekilmiş 25 duvar kağıdını tanıtan bir blog yazısına rastladım bugün.


4 Ekim 2011 Salı

İnternetteki Müzik Videoları ile Dj'lik Yapın

Beğendiğiniz müzik videolarını sırayla dinlemek ve bir dj gibi parçalar arasında geçiş yapmak istiyorsanız bunu artık online olarak profesyonelce yapabilirsiniz. Daha önce de online piyano yazımdaki gibi kaliteli bir site daha tavsiye edeceğim.


Videoları tek tek değişik sitelerden bulmak ve bunları bir sıraya koymak zor olduğu gibi aklınıza parça gelmeyince de eğlence bir anda bitebilir.

3 Ekim 2011 Pazartesi

Gitar ile Trance Müzik

Sadece gitar ile trance müzik yapılabilir mi? Yapılamayacağını düşünüyorsanız bir de bu videoyu izleyin...

Bir Elbise 2 Saniyede Nasıl Katlanır?

Bu çok yararlı video ile t-shirtlerimizi, kazaklarımızı veya gömleklerimizi 2 saniyede nasıl mükemmel bir şekilde katlayacağımızı görelim...

2 Ekim 2011 Pazar

3 Mobil Blog Uygulaması

Blog yazarları artık mobil telefonları aracılığıyla bloglarına yazı gönderebiliyor. Benim de kullandığım blogger sitesi mobil uygulamasını yakın zamanda yayınladı. Bu uygulama ile blogger üzerindeki sitelerimizin hepsine yazı gönderebiliyoruz.