30 Kasım 2011 Çarşamba

Süperstar Hem Kulağa Hem Göze Hitap Ediyor!


Müziğiyle büyüleyen Ajda Pekkan, modadaki başarısıyla da göz kamaştırmaya devam ediyor. Süperstar, bu kez Twist için hazırladığı 2011 Sonbahar/Kış Koleksiyonu ile karşımızda.


Bu özel koleksiyonun bir öncekinden farkı, internetten de satın alınabiliyor olması... Adından sıkça söz ettiren alışveriş sitesi 1V1Y.COM, Ajda Pekkan for Twist Sonbahar/Kış Koleksiyonu’nu internette modaseverlerle buluşturan tek adres olarak dikkatleri üzerine çekiyor.



1V1Y.COM, sadece Ajda Pekkan for Twist koleksiyonu ile değil, Koton, Hotiç, Derimod, Twist, Saat&Saat, Tekin Acar, Kiğılı, İpekyol, Desa, Diesel, Converse ve daha birçok ünlü markanın sezon ürünlerindeki cazip avantajlarıyla da öne çıkıyor. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen stil editörlerince hazırlanmış, moda tutkunları için benzersiz bir rehber niteliğinde olan online dergiye de mag.1v1y.com’dan ulaşabilir, beğendiğiniz ürünleri tek bir tık’la satın alabilirsiniz.


Sınırlı sayıda üretilen Ajda Pekkan for Twist koleksiyonunun parçaları, bir öncekinden de çabuk tükeneceğe benziyor. Bu yüzden, fazla vakit kaybetmeden 1V1Y.COM’u ziyaret etmenizi öneririz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Muhteşem Bir Eğlence: Bermuda Uçurumundan Suya Dalış

Hayata bakış açımızı değiştirebilecek bir video... İşte hayat bu aslında...

29 Kasım 2011 Salı

En Sade ve Yaratıcı Masaüstü Temaları

Bilgisayar uzun zamandır yaşamımızın bir parçası haline geldi ve onsuz yaşamak zor bir hal aldı. Hergün en az bir kere bilgisayarı aöıp internete giriyor ya da kişisel işlerimiz için kullanıyoruz. Bu kadar çok kullandığımız bilgisayarımızda masaüstü temasının güzel ve sade olması o günkü modumuzu olumlu yönde etkileyebiliyor.

28 Kasım 2011 Pazartesi

Tek Tıkla Anında Parti Müziği

Evinizde bir parti veriyorsunuz ya da parti müziği dinlemeyi seviyorsanız internet üzerinde seçenkler bol. Fakat bugünkü internet gezim sırasında tek tıkla anında parti müziği çalan bir web sitesine denk geldim. Fikir çok basit. Sade bir arayüz ve tek tıkla müzik başlıyor, ikinci tık ile duruyor.


27 Kasım 2011 Pazar

Sıfırdan 5 Dakikada Yepyeni Bir Oda

Sihirli kutu diye işte buna denir. Bu sarı kutunun içerisinde tüm bir odayı kaplayacak eşyaların olabileceğine inanabilir misiniz? Daha önce 2 saniyede elbise katlamıştık, şimdi de 2 dakikada bir odayı sıfırdan yapacağız.


İlk bakışta imkansız gibi görünüyor di mi?

26 Kasım 2011 Cumartesi

Müzik Dünyasını Takip Edebileceğimiz 10 Kaliteli Site

Artık müzik sektörünü takip etmek epey bir zorlaştı. Her gün yepyeni gruplar, parçalar ve albümleri piyasada görebiliyoruz. Ne kadar takip etmeye çalışsak da ipin ucu bir yerde kaçabiliyor. Ama eğer müzik dinlemeyi gerçekten seviyorsak yeniliklere de açığız demektir. İnternet alemi de artık müzik ile iç içe yaşıyor.

Son haberlerden, listelerden, albümlerden haberdar olmak yeni parçalar bulmak için müzik sitelerinden oluşan bir listeyi, webgezegeni'ninde de değindiğimiz bazılarını da ekleyerek düzenledim...

24 Kasım 2011 Perşembe

Açılmayan Blog Sitemizi Kontrol Etmenin En Kolay Yöntemi

Bu arasıra olabilen bir durum. Her blog yazarının başına gelmesi mümkün. Herşey yolunda giderken bir gün bir de baktınız siteniz açılmıyor. "Acaba sadece siz mi göremiyorsunuz yoksa hiç kimse mi göremiyor?" akla gelen ilk soru. Serverlarda sorun olabilir, internet bağlantısı sorunlu olabilir, yayıncı sitede sorun olabilir veya internet sağlayıcısında sorun olabilir gibi nedenleri ilk başta sıralayabiliriz.



22 Kasım 2011 Salı

Yeniçarşım.com ile Evden Çıkmadan Çarşıya Çıkıyoruz!

Ekim ayından bu yana yayında olan Yeniçarşım.com, alışkın olduğumuz e-ticaret sitelerinden oldukça farklı. Site şimdiden sloganı olan “Evden çıkmadan çarşıya çık” mottosunu fazlasıyla yerine getiriyor. Çünkü şimdiden Yeniçarşım.com’da yüzlerce mağaza var ve siz dilediğiniz ürünü bu mağazalar arasından seçerek kolaylıkla satın alabiliyorsunuz. Üstelik, internetten alışveriş yaparken en çok çekindiğimiz “güvenlik” engelini Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi ile çözmüşler. Sistemi açıklayan video:



Yeniçarşım.com’un diğer alışveriş sitelerinden önemli farkları var. Platformun en belirgin karakteristiği olan alıcı ile satıcıyı bir araya getirme stratejisi, satıcıların (mağazaların) ticari kuruluş olması gibi akıllıca bir taktikle desteklenerek, son derece başarılı bir sistem getirilmiş durumda. Yeniçarşım.com’da satış yapan her mağaza, ticari unvana sahip, fatura kesen ve dolayısıyla garantili ürün satan mağazalar. Bu sayede aynı ürünü birden fazla mağaza arasından güvenle seçerek satın alabiliyorsunuz. Herhangi bir problemde “Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi” ve Yeniçarşım’ın başarılı müşteri hizmetleri departmanı hizmetinizde.

www.yenicarsim.com'da 24 farklı kategoride onbinlerce ürün bulunuyor. Giyimden aksesuara, elektronikten beyaz eşyaya kadar aradığınız her şey Yeniçarşım.com’da.

Ayrıca, www.facebook.com/yenicarsim ve www.twitter.com/yenicarsim adreslerinden ise Yeniçarşım’ı takip edebilir, kampanya ve fırsatlardan haberdar olabilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Kasım 2011 Pazartesi

Blog Sitenize Kendi Yarattığınız Favicon'u Ekleyin

Favicon, url bar denilen web sitelerinin adreslerini yazdığımız yerin en başındaki grafiktir. Her sitenin kendi logosunun küçük bir hali de diyebiliriz. Blog sitelerinde bu küçük ve ince detay aslında önemli bir rol oynar. Kendi orjinal favicon tasarımlarını yapanlar ya da hazır olarak kullananlar okuyucularının ilgisini daha çok çekebilirler.

20 Kasım 2011 Pazar

Fotoğrafları Kolayca Manipüle Edebileceğimiz 5 Kaliteli Web Sitesi

Kendimizin veya arkadaşlarımızın resimleri üzerinde oynamalar yaparak eğlenceli fotoğraflar çıkarabileceğimiz bir sürü fotoğraf efekti var. Bu efektleri kolayca uygulayarak fotoğrafları manipüle edebileceğimiz siteleri internet aleminde bulmak zor değil. Ama kaliteli olanlarına rastlamak zor. Bugün bu siteleri biraz araştırdım ve en beğendiğim kaliteli 5 web sitesini seçtim.

17 Kasım 2011 Perşembe

Tavşan ve Kaplumbağa'nın Bumads Rövanşı

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil; masallar bile… Ezeli rekabet iş dünyasında devam ediyor! Tavşan ve kaplumbağa bu kez “Bumads” rövanşında karşılaşıp, yeni ürünlerini daha iyi tanıtmak için kıyasıya bir yarışa koyulurlar. İkisi de başarıyı geleneksel medyanın yanı sıra sosyal medya reklamlarında arar. Kahramanlarımızdan biri ise Bumads’in sosyal medyadaki gücünü keşfetmiş, markasını bol bol konuşturmanın formülünü çoktan bulmuştur.



Hürriyet İnternet Grubu’nun sosyal medya reklam platformu Bumads için hazırlanan viral video, aslında bu yeni reklam modelini çok da güzel anlatıyor. Bumads, markaların binlerce Bumerang üyesi blog ve niş web sitesinde advertorial formatında, içerik tabanlı reklam yayınlayarak hedef kitlelerine kolayca ulaşmasını sağlıyor. Bu reklamlar blogların diğer içerikleri ile aynı alanlarda yer alıyor ve daha sonra site sahiplerinin sosyal medya hesaplarından da paylaşılarak yüksek erişim yaratıyor. Sosyal medyada paylaşılabilmesinin yanında içerik tabanlı olması sayesinde arama motorları tarafından da indekslenen reklamlar, olumlu bir SEO etkisi sağlıyor ve aylar boyunca erişilmeye devam ediyor.

Bumads ürün tanıtımlarının yanı sıra, kampanya duyuruları, sosyal sorumluluk projeleri, kurumsal mesajlar, marka ve kriz iletişimi gibi konularda da markaların hedefledikleri kitleye uygun web siteleri aracılığı ile ulaşmalarına rehberlik ediyor.

Bugüne kadar Ruffles, Sony, Adidas gibi bir çok önde gelen marka tarafından tercih edilen Bumads hakkında detaylı bilgi almak için http://www.bumads.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Eğer bir blog ya da web sitesi sahibiyseniz, sitenizde Bumads içeriklerini yayınlayarak para kazanmak içinse http://bumerang.hurriyet.com.tr adresinden kolayca Bumerang'a üye olabilirsiniz!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

16 Kasım 2011 Çarşamba

Unutulmaması ve Favorilerde Yerini Alması Gereken Kaliteli Film Siteleri

Film seyretmeyi seven herkesin bir numaralı sitesi Imdb'yi artık bilmeyen yok. Ama farklı bir bakış açısı arayanlar birkaç kaliteli siteye daha bakmak isteyebilir. Bende bu kişilerden biri olarak acaba diğer film sitelerinde neler oluyor diye merak ettim.
Gerçekten çok farklı ve kaliteli film sitelerinin olduğu internet dünyasında beğendiğimiz filmleri takip edebileceğimiz güzel siteler mevcut. Bazılarını biliyorsunuz elbette fakat bunları yeniden bir gözden geçirelim. Unutulmaması ve favorilerde yerini alması gereken on tane kaliteli film sitesini şu şekilde sıralayabiliriz.

15 Kasım 2011 Salı

Yeni iPad'iniz için Duvar Kağıdı Seçenekleri

Yepyeni bir iPad aldınız ve güzel bir duvar kağıdı olsun istiyorsunuz. Bunun için internette uzun süren bir arama yapmaktan sizi kurtarabilirim. Bir çok site ve tonlarca iPad duvar kağıdını içeren siteler arasından en kaliteli ve tek tek seçilmiş olanları içeren yazıları incelemeye aldım. Bunlar arasından en beğendiğim yazılar şu şekilde:


14 Kasım 2011 Pazartesi

Birisi Elektirikli Ferrari mi Dedi?

"Hadi canım elektirikli Ferrari mi olurmuş!" demeden önce Ferrari'nin futuristik super-araba konsepti olan Millenio modelini bir araştırmak gerek. Ya da "Muhteşem Karavan oluyor da elektirikli Ferrari neden olmasın" da diyebiliriz. Tabi ki şu anda böyle bir araba yok ama ilerleyen yıllarda teknolojinin bu şekilde gelişmesi bekleniyor.

İki koltuklu Ferrari Millenio, solar panelleri sayesinde şarj olabilme özelliği ve çok farklı bir dış yapısı olucak şekilde tasarlanmış. Özellikle çizim teknikleri dikkatlice incelenmeli. İlk bakışta çok etkileyici bu tasarımla sizleri başbaşa bırakıyorum...

13 Kasım 2011 Pazar

İstanbul'u Tanımak İsteyenlere

Avcılar, Güngören, Bebek, Sultanahmet... Hangi semti merak ediyorsunuz? İstanbul'u en iyi anlattığını düşündüğüm bu başarılı reklam filmini hep beraber izliyoruz :)

Modunuza Göre Online Müzik Dinleyin

Hergün tekrar tekrar dinlediğiniz müziklerden sıkıldıysanız ve biraz daha değişik parçalar dinlemek istiyorsanız internet yine yardımınıza yetişiyor. Özellikle yabancı müzik dinlemeyi sevenler bu konuda çok avantajlı. Türkçe müzik için fazla seçeneğimiz bulunmuyor olması üzücü.

En Çabuk Müzik dinleme Sitesi yazısından sonra bir de modumuza göre müzik dinleyeceğimiz bir siteye bakalım.

12 Kasım 2011 Cumartesi

iPhone / iPad için En İyi Bedava Oyun Bulucu Uygulamalar

Apple'da ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir çok uygulama var. Paralı olanlar ise belirli günlerde indirime giriyor veya ücretsiz hale geliyor. Bu sayede beklediğiniz oyun ya da uygulama için App Store'a girip onu bulmanıza gerek kalmıyor. Ücretsiz durumuna düşen uygulamaları takip eden altı uygulamaya tek tek göz atalım...


11 Kasım 2011 Cuma

Blog Yazarları İçin En Önemli 2 Madde

Araştırmacılar yeni tanıştığınız bir insan ile ilk 15 saniyedeki izlenimin çok önemli olduğu ve bundan sonra da değiştirilmesinin neredeyse imkansız olduğunu belirtmektedirler. Bir web sitesinin ilk izlenimi ise en fazla 5 saniye sürüyor. Siteye bir bakış ile kapatma düğmesine tıklama arasında geçen bu 5 saniyede ziyaretçiler ilk olarak blogunuzun tasarımına veya içeriğine bakmaktadırlar. Şimdi bu maddeleri biraz daha açalım...

10 Kasım 2011 Perşembe

Ulu Önder Atatürk'ü Saygıyla Anıyoruz


ATAM

Bir yüz tanıdım, ruhuma nakşoldu zamanla,
Bir yüz ki bütün hatları şimşekle doluydu,
Ben yalnız onun resmine daldım heyecanlı,
Benden çocuğum yalnız onun şi'rini duydu.

Bir hüzne bürünmüştü cenazeyle düğünler,
Bir damla yaş olmuştu denizler gözümüzde.
Hasretle bakarken gecenin rengine günler,
Seyretti yanan gözlerimiz fecri o yüzde.

Tarih onun emriyle kımıldandı yerinden,
Birkaç yıla toplandı hemen birçok asırlar,
İsa eli geçmiş sanılır yurt üzerinden,
Gül bahçesi olmuş dün ayak bastığı yerler.

Ondan geliyor, her günümüz başka baharsa,
Ondandır, ufuklarda ne ürperme, ne gam var.
Kalbim nefesim dursa, düşüncem sona varsa,
Dünyayı unutsam da unutmam bir Atam var...

Faruk Nafiz ÇAMLIBEL



9 Kasım 2011 Çarşamba

Türkçe 'Nasıl Yapılır' Siteleri

En Beğenilen 20 Nasıl Yapılır Sitesi yazımdaki sitelerden sadece bir tanesinin Türkçe olması ülkemizdeki diğer nasıl yapılır sitelerini araştırma fikrini çıkardı. Fakat pek de fazla seçeneğimiz olmadığını söyleyebilirim.

Bu kategori uzmantv tarafından çok başarılı olarak yapılmakta ve şu anda da pek rakipleri yok gibi görünüyor. Gelişmekte olan ve gayet başarılı sitelerle beraber uzmantv de dahil ülkemizdeki nasıl yapılır sitelerinden sekiz tanesini şöyle sayabiliriz...

8 Kasım 2011 Salı

Blogunuzu Geliştirmenin En Önemli 10 Yolu

Üç yıldan fazla süredir blog yazarlığım sırasında birçok blogum oldu. Bunları yazarken kazandığım tecrübeler hala yeterli değil elbette ancak bazı detaylar çok önemli ve uygulanması basit.

Küçük ve yapılması kolay olanları yapmadığımız için belkide blogumuz aylardır hiç ziyaretçi alamıyor olabilir. Bir blog nasıl daha iyi bir hale gelebilir diye düşününce belli başlı bazı noktaları şu şekilde belirleyebiliriz...



5 Kasım 2011 Cumartesi

Kaydıraktan Kayan Yavru Kediler

Bu kediler bir alem gerçekten hele hele yavru kediler çok sevimli oluyor. Bugün izlediğim videodaki yavru kedileri sizlerle paylaşmak istiyorum...

4 Kasım 2011 Cuma

2 Saniyede Uzun Yazıların Özetini Alın

Bu sabah maillerimi kontrol ederken çok uzun ve fazla önemli olmayan bir mail ile karşılaştım. Açıkçası okuyacak vaktim de vardı ancak içimden keşke bunun kısa bir özeti olsaydı da onu okusaydım diye geçirdim. Yazının tamamını okumanın zaman kaybı olacağına da emindim.


Dedim ki internette herşeye bir çare var kesin buna da bir çare bulmuşlardır. Bu uzun yazıyı kısaltıp bana özetini çıkarması yeterli bir uygulama aramaya başladım. Bir süre sonra 2 saniyede özet aldığım bir siteye denk geldim ve işte tam aradığım da buydu. Web Sitem Ne Kadar Sürede Yükleniyor? yazımda da bulduğum yararlı site gibi bir site daha favorilerime eklenmişti.

2 Kasım 2011 Çarşamba

Buz Kabı Olmadan Buz Nasıl Yapılır?

Yemekleri ısıttınız tüm masayı hazırladınız ve içecekleri koydunuz fakat bir de baktınız buz yok. Çünkü buzdolabında buz kabı yok. Olabiliyor gerçekten, nasıl olmaz diye sormayın, özellikle bekar arkadaşlar iyi bilirler. Gayet pratik bir çözümü var.

1 Kasım 2011 Salı

Cv'nizin Yeniden Oluşturmanızı Düşündürecek 30 Özgeçmiş Tasarımı

Creative Resume Designsİş başvurularında her detay çok önemli. Diğer adaylardan bir adım öne çıkabilmek için özgeçmişimizi eksiksiz olarak doldurmalıyız. Fakat bir de fark yaratsın istiyorsak değişik bir tasarım yapabiliriz. Web gezeilerimde rastladığım bir yazıda 30 adet faklı özgeçmiş tasarımı gözüme çarptı.

Klasik özgeçmişinizden sıkıldıysanız bir de bunlara göz atın. Özellikle tasarım şirketlerine başvuru yapacak adaylar için muhteşem tasarlanmış özgeçmiş örnekleri bulabilirsiniz. Bakalım beğenecekmisiniz...