31 Aralık 2011 Cumartesi

En beğenilen Yeni Yıl Tebrik Kartları

Arkadaşlarımıza yeni yıl tebriği için gönderebileceğimiz tebrik kartlarından bir demet... Herkese iyi seneler, mutlu yıllar...


29 Aralık 2011 Perşembe

1956 Yılında 5Mb'lık Bir Hard-Disk Neye Benziyordu?

IBM, 1956 yılında 305 RAMAC'ı çıkarttı. Böylece 305 RAMAC, bir hard-disk'i olan ilk "Süper" bilgisayar olarak da tarihe geçti. Ağırlığı ise bir tondan fazlaydı.

1971 Yılından itibaren evrim geçiren hard-disklere bu fotoğrafı da ekleyebiliriz.

28 Aralık 2011 Çarşamba

İngilizce Yazıları Daha Hızlı Okumak İçin Online Alıştırma

İngilizce okumak çok zor gibi mi görünüyor? Çok rahat konuşabiliyorum ancak okurken zorlanıyorum mu diyorsunuz? O zaman bu işi online yapabileceğimiz başarılı bir site ile tanışalım. Daha hızlı ve akıcı ingilizce okumak için günde yarım saatinizi ayırarak biraz egzersiz yapmamız yeterli.

27 Aralık 2011 Salı

Bu Filmi Mutlaka İzleyin: Kızıl Köpek

Bu akşam eşiniz, arkadaşlarınız ya da çocuğunuz ile beraber güzel bir film seyretmek istiyorsanız size tavsiyem Kızıl Köpek (Red Dog) olucaktır. Imdb de şu an puanı 7.5. Bir Avustralya filmi. Pek ünlü oyuncu da oynamıyor. Konu isimden de anlaşılacağı gibi kızıl köpeğin üzerine kurulu. Başlarda sıkıcı olucak bu film dedim ama kısa bir süre sonra epey ilginç bir hikayenin içinde buluverdim kendimi...


Filmler hakkında uzun uzun yorum yapıldığında o film hakkında seyircinin etkilendiğine inandığım için sizleri pek etkilemek istemiyorum. Ancak bu filme bir şans verin derim. Ben beğendim bakalım siz de beğenecek misiniz?

26 Aralık 2011 Pazartesi

2011 Yılında Youtube'da En Çok İzlenen Reklamlar

2011 Yılını geride bırakırken en çok izlenen videolar içinde reklam kategorisindekilere bir göz atalım. Bu konuda youtube sitesini baz almak yanlış olmaz sanırım. Sözü fazla uzatmadan bu güzel videoları izleyelim. 5 Numarada Jennifer Aniston'ın oynadığı "su" reklamıyla başlıyoruz...


25 Aralık 2011 Pazar

En Havalı Şömine Tasarımları

Teknolojinin ilerlemesiyle tüm ev eşyalarında değişiklikler oluyor. Bu yüzden WebGezegeninde de artık yeni nesil tasarımları daha sık görebiliriz. Ev eşyası olarak aklımıza en son geliceklerden birisi de şömineler olsa gerek. Teknoloji şömineleri çok etkileyemez gibi görünsede bazı tasarımcılar bu işe de el atmış. Değişik ve havalı şömine tasarımları ile her eve şömine eklemeyi düşünüyorlar sanırım. İşte en havalı olanları...

24 Aralık 2011 Cumartesi

En İyi Mobil Menajerlik Oyunu

Mobil oyun çılgınlığı menajerlik oyunlarında da başladı. Eskiden gece gündüz vazgeçmeden sıkılmadan oynadığımız oyunların yanı sıra mobil versiyonları daha eğlenceli gelebilir. Şu sıralar EA oyunlarındaki dikkat çeken indirimleri takip ederken bir menajerlik oyununa denk geldim.



Beş altı yıl önce cep telefonunda bir menajerlik oyunu oynayabileceğimi söyleselerdi heralde gülüp geçerdim. Ama bu günlerde tüm oyunları cep telefonumuzda oynamak mümkün. Eğer iyi bir menajerlik oyunu arıyorsanız Fifa Superstars tam size göre. Oyununu ücretli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü EA oyunu şu an ücretsiz olarak çıkarmış durumda.

23 Aralık 2011 Cuma

Kara Şovalye Geri Dönüyor

Batman serisinin en son ve en muhteşem filmi Dark Knight yeni yapımıyla Temmuz 2012'de sinemalarda olucak. Bu sırada da fragmanları yayınlanmaya başladı bile. Bunun da ilk film gibi muhteşem olacağı şüphesiz.


Christian Bale ve Anne Hathaway'in başrollerini oynadığı filmde, son olarak Warrior filminde izlediğimiz Tom Hardy'i de izleyeceğiz. Filmin resmi olarak çıkan iki fragmanı ise Batman hayranlarını şimdiden heyecanlandırdı bile...

22 Aralık 2011 Perşembe

Aşırı Abartılı Ev Sinema Sistemleri

Evde sinema seyretmeyi seviyorsanız eminim küçük ya da büyük bir sinema sisteminiz vardır. Ev sinema sistemleri seyir zevkini arttıran önemli faktörlerin başında geliyor. Bir de izlediğiniz film iyiyse çok güzel iki saat sizleri bekliyor demektir. Gelin sinema sistemi konusunda biraz abartılı fakat bir o kadar da keyifli örneklere bakalım.

21 Aralık 2011 Çarşamba

Yüzüklerin Efendisi Nasıl Başladı?

Bir çoğumuzun da bildiği gibi Hobbit kitabıyla başladı elbette. Ve en sonunda da beklenen film çekildi: "The Hobbit - An Unexpected Journey". Fragmanı da internet sitelerindeki yerini aldı. Bu muhteşem serinin nasıl başladığını merak edenler 14 Aralık 2012'ye kadar beklemek zorunda. Bu arada gelin fragmanı izleyelim...

20 Aralık 2011 Salı

Nesine? Hem Büyüğüne, Hem Garantisine!

Biliyorsunuz Yılbaşı Özel Çekilişi Türk Milleti için geleneksel bir heyecandır. Çekiliş yapılırken herkes ekran başına kilitlenir, sizin numaralarınızı taşıyan topların çekilmesi için dualar edilir. Biletinize sonuna kadar güvenirsiniz çünkü onu, uğurlu olduğuna inandığınız bayiden almışsınızdır. Lakin gelin görün ki hep amorti!

Biz de sevgili bloğunuz olarak araştırdık ve son 10 çekilişin 2 tanesinin büyük ikramiyesi Nesine.com’da satılan Milli Piyango biletlerine çıktığını gördük. Bu nedenle biz de dedik ki, neden bu blogda da Nesine.com biletlerinden satmıyoruz? Şanslı okurlarımızın ayağına kadar getirmiyoruz? Hatta bir de üzerine neden bomba gibi bir kampanya yapmıyoruz; 5‘er adet biletten oluşan Amorti garanti paketi alana 1 Amorti Garanti demiyoruz?

Sizce de buradan daha şanslı başka bir yer var mı? TIKLA, HEMEN BİLETİNİ AL!


Şansımız dönecek diye saatlerce kuyrukta beklerken aslında farkında olmadan şansımızı kaçırıyoruz. İnanın hiçbir şey sizi o kadar beklemez! Demem o ki; yılbaşında biletlerinizi benim bloğumdaki link üzerinden alın, siz kazanın biz de mutlu olalım!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

19 Aralık 2011 Pazartesi

1997 Yılında Facebook, Youtube ve Google+ Siteleri Nasıl Görünürdü

İnternetin çok yaygın olmadığı bu yılda dial-up ile bağlantı sağlanıyordu. Elbette görsellikde en alt seviyedeydi. Gelin bir nostalji yapalım ve şu an internetteki en popüler sitelerin 1997 yılında nasıl göründüklerine bir göz atalım.


18 Aralık 2011 Pazar

En İyi Futbol Tahmin Siteleri

Futbol süprizlerle dolu bir oyun. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerek. Zaten çok fazla sevilmesinin en başında gelen neden de bu. Ligin son sırasındaki takım bazen lig liderini deplasmanda yenebiliyor. İlginç bir oyun gerçekten. Bu yüzden tahmin yapmak oldukça zor. Bütün maçları doğru tahmin etmenin imkanı yok elbette ancak yüksek bir yüzde tutturulabilir.


Maçlar üzerine kendi analizlerimizi de yapabiliriz ancak bazı tahmin siteleri bu işi bizim için daha da kolaylaştırıyor. İstatistikler, kullanıcı tahminleri, profesyonel analizleri ve bilgisayar tahminleri ile yapılan sağlam tahminlere ulaşabilir ve bunları kendi filtremizden geçirdikten sonra tahminlerimizi oluşturabiliriz. Tahminlerinizde sizlere yardımcı olacak 7 adet çok yararlı siteyi biraz gezelim...

17 Aralık 2011 Cumartesi

Cehennem Melerkleri 2 (The Expendables 2) Fragmanı Yayınlandı

Var mı boyle bir kadro dediğimiz ilk filminden sonra Cehennem Melekleri yine muhteşem bir kadro ile karşımızda. Dolph Lundgren, Chuck Norris, John Travolta, Jean-Claude Van Damme, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis ve Jason Statham gibi aksiyon filmlerinin efsaneleri 2012 yılında sinemalarda yeniden karşımızda olacak. Fragmanı yeni yayınlanan filmin 17 Ağustos 2012'de yayına girmesi bekleniyor.

16 Aralık 2011 Cuma

Aşırı Derecede Kullanışlı 5 Oda Tasarımı

Küçük bir odanız var ve neyi nereye koyacağınızı kara kara düşünüyorsunuz. O zaman bu tasarımlara göz atmanızda yarar var. Tasarımları incelerken odanızı düzenlemek için aklınıza değişik fikirler gelebilir. Mesela kısa bir merdivenin ne kadar çok yer kazandıracağı veya yatakları bir dolap içerisinden çıkarmanın ne kadar pratik olabileceği gibi.

İlk olarak yatakların çalışma masalarının altında olduğu bir tasarıma göz atalım.


15 Aralık 2011 Perşembe

iPhone'da Oyun Oynamayı Sevenlere 4 Değişik Aparat

Hergün birçok oyun çıkan iPhone store'dan indirdiğimiz oyunları daha rahat oynamamız için geliştirilen aparatlardan en beğendiğim gamepad'e benzer tutuş sağlayanı.



14 Aralık 2011 Çarşamba

iPhone Megafonu

Bir İtalyan şirketi olan en&is tarafından tasarlanan bu ilginç buluş en beğendiğimiz müzikleri kulaklık olmadan daha yüksek ses ile dinlememizi sağlıyor.


13 Aralık 2011 Salı

En İyi 10 Bedava Web Sitesi Kurucusu

Bir web sitesi kurmak istiyorsunuz ve aklınızda güzel bir fikir var. Fakat fazla para harcamadan güzel bir tasarım sahibi olmak çok kolay değil. Genelde profesyonel tasarımlar çok yüksek ücretlere satılmakta. Ancak internette bazı siteler ücretsiz olarak çok güzel tasarımlar ile web sitenizi oluşturabiliyor.


Üstelik çok kısa süre içerisinde istediğimiz güzellikte bir site kurabiliriz. Bu listenin amacı da sizlere web sitenizi kurmak için en kaliteli ve yararlı siteleri sunmak. Sonuç olarak da bu hizmete ücretsiz ulaşmak elbette. Listedeki siteler şu şekilde...

12 Aralık 2011 Pazartesi

Kutu İçecek Kapağı

Blogumda sizlerle bazen ilginç ve zekice tasarlanmış buluşları paylaşıyorum. Bunlardan biri de ülkemizde henüz görmediğim bir icat. Kısa zamanda getirmek gerek aslında. Kutu içeceklerimizi üst kısmına eklenebilen bu aparat ile kapaklı bir kutu içeceğe sahip olabiliyoruz.

Game of Thrones 2. Sezon Tanıtım Videosu

İlgiyle takip ettiğimiz ve 2011'in En İyi Yabancı Dizisi anketinde ikinci sırayı alan Game of Thrones dizisinin tanıtım videosu yayınlandı. 15 Nisan 2012 tarihinde yayınına devam edilecek olan bu görkemli diziyi merakla bekliyoruz.

11 Aralık 2011 Pazar

2011 Yılından 10 Eğlenceli Film

Bu akşam eğlenceli bir film izleyelim diyorsanız bu listeye göz atmanızda yarar var. 2011 yılının akılda kalan eğlenceli filmlerinde güzel bir liste oluşturdum. Seçin beğenin, mısırınızı ve içeceğinizi alıp ekranın karşısına geçin. Her biri birbirinde eğlenceli bu listedeki filmleri şöyle sıralayabiliriz:


8 Aralık 2011 Perşembe

Youtube Videolarını Mp3'e Çevirmenin En Kolay ve Hızlı Yolu

Bir müzik videosu izlediniz ve çok beğendiniz. Mp3 olarak arşivinize almak istiyorsunuz. Youtube'da videoyu buluyoruz ve linkini kopyalıyoruz. Daha sonra hemen Türkçe olarak da hizmet veren mp3 çevirici siteye giriyoruz. İnanılmaz bir olay gerçekten çünkü az önce 3 dakikalık bir videoyu 3 saniyede çevirdi ve anında bilgisayara indi.


7 Aralık 2011 Çarşamba

Kedilerin Atalarından Muhteşem 10 Fotoğraf

Sevimli şirin kedilerin ataları aslanlar ve kaplanlar kameralara muhteşem pozlar veriyorlar. Bu büyüleyici hayvanların en beğendiğim fotoğraflarından bir demet derledim. En sonda da küçük bir süpriz var...

5 Aralık 2011 Pazartesi

Sitcom'unu Çek, Muhteşem Ödülleri Kazanma Şansını Yakala!

Hürriyet Kampüs’ten bol ödüllü online sitcom yarışması: “2Faces Kısa Sitcom Yarışması” başladı!

Hürriyet Kampüs, üniversitelileri yılın en eğlenceli, bol ödüllü ve en yaratıcı yarışmasına davet ediyor. “Şu kampüs hayatı tam bi’film… Ve bunu sadece ‘çok çekenler’ bilir” sloganıyla yola çıkan 2Faces Kısa Sitcom Yarışması, bugüne kadar gerçekleşen kısa film yarışmalarından farklı olarak kampüs hayatının unutulmaz anlarının online anlatılacağı bir yarışma olarak hayata geçecek.


Dört bölümlük “2Faces Kısa Sitcom Yarışması”nın birinci bölüm konusu: “Kampüste 5 kuruşsuz olmana rağmen-5.000 kuruşluk yaşayabilmenin yolları”… Yarışmaya katılmak isteyen üniversite öğrencileri kendilerinin oynayıp yönetecekleri 120 saniyeyi geçmeyen “sitcom-durum komedilerini” gerçek kimlik bilgileri ile hurriyetkampus.com sitesine yükleyecekler. Yarışma dört bölümden oluşacak ve her bölümde jüri tarafından belirlenecek ilk 30 eser, hurriyetkampus.com’da yayınlanacak. En çok oyu alarak ilk 3 sıraya girenler çeşitli ödüller kazanacaklar ve dört bölüm sonunda yapılacak finallere katılarak muhteşem ödüller kazanma şansını da elde edecekler. Üniversite öğrencileri, 2Faces Kısa Sitcom Yarışması’nın ilk bölümüne 28 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında başvurabilecekler. Yarışmacıların birden fazla eserle katılabilecekleri birinci bölümde ilk 30′a giremeyen yarışmacılar diğer bölümlere de katılabilecekler. Yarışmanın birinci etabının sonucu 3 Ocak 2012′de açıklanacak. Öğrenciler, yarışma ile ilgili tüm detaylara hurriyetkampus.com, facebook.com/hurriyetkampus sayfalarından ulaşabilirler.

Her etap için ödüller; hepsiburada.com’dan birinciye 500 TL, ikinciye 300 TL ve üçüncüye de 150 TL’lik hediye çeki. Etap ödülleri yetmiyormuş gibi, bir de büyük finallerde ilk 3 yarışmacıya verilecek ‘dudak uçuğuna sebep’ hediyeleri var...



Yarışmaya katılmak ve muhteşem hediyelere sahip olmak için:
hurriyetkampus.com
hurriyetkampus.com/kampusten-2faces-kisa-sitcom-yarismasi
hurriyetkampus.com/2faces

Bir bumads advertorial içeriğidir.

4 Aralık 2011 Pazar

En İyi Ücretsiz iPhone Navigasyon Uygulamaları

Navigasyon özellikle büyük şehirlerde hayatımızın vazgeçilmez bir aleti haline geldi. Bu araçlar artık cep telefonlarımızda da aynı işlevi gören uygulamalar sayesinde gün geçtikçe popülerliklerini kaybetmekte. Fakat cep telefonu uygulamalarının da fiyatları pek düşük değil. Şu aralar indirimde olan ya da ücretsiz olan en kaliteli navigasyon uygulamarına bir göz atalım...


1 Aralık 2011 Perşembe

2011'in En İyi Yabancı Dizisi

Bir çok yorum yaptık, taştıştık, beğendiğimiz dizileri Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Mükemmel Yabancı Dizi konusunda paylaştık. Sonunda anketimizi de tamamladık. En iyi yabancı dizi hangisi tartışmalarına bir son vermeyecektir tabiki ama yaklaşık bir aydır sürdürdüğümüz anket sona erdi. 30 dizinin yer aldığı "2011'in En İyi Yabancı Dizisi" anketinde toplam 527 oy kullanıldı. Elbette kişiden kişiye bu sıralama yine de değişik olacaktır. Bir çok dizi izleyicisinin görüşlerinin bir araya geldiği ankette ilk 10 sıra şu şekilde oluştu.