31 Mart 2012 Cumartesi

Yorumsuz Araba Fotoğrafları Serisi - 1

Ferrari 340 Competizione XL


Ağaçta Lüks Yemek Keyfi

Ağacın yüksek dallarının yanında güzel bir yemek yemeyi hepimiz isteriz. En lüks ağaç evinden sonra şimdide lüks bir yemek keyfi için ağaç dallarının arasına gidelim.


Tayland'da bulunan bu restorant doğa ile iç içe mükemmel bir görsel şölenin ortasında bulunuyor.

28 Mart 2012 Çarşamba

Mini Usb Kamera

İlginç hediyeler arayanlara bir öneri daha. Minnacık bir usb kamera. Üstelik usb çıkışlı. Kamerayı direk olarak bilgisayara takıp çektiğimiz resimleri bilgisayarımıza kopyalayabiliyoruz.


26 Mart 2012 Pazartesi

Tek Başına Basketbol Antrenmanı Yapanlara

Basketbol favori sporlarımdan biri ve oynamayı da çok severim. Son zamanlardaki güzel havalarda dışarıya çıkıp tek başıma potaya şut antrenmanı yapıyorum. Fakat atıştan sonra her seferinde gidip topu sağdan soldan toplamak biraz yorucu oluyor.

Cep Telefonu ve Cüzdan Birarada

Değişik iPhone kaplarından bazılarını incelemeye devam ediyoruz. Geçenlerde sizlerle en beğendiğim iPhone kabını paylaşmıştım. Bu sefer ise en işe yarayan iPhone kabı olduğunu idda ettiğim ve aynı zamanda içerisine cüzdanımızdaki eşyalarımızı da koyabileceğimiz resimlerdeki bu kabı tavsiye ediyorum.

25 Mart 2012 Pazar

Prometheus'dan İkinci Fragman

Ridley Scott'ın yeni filmi Prometheus'un ilk fragmanını geçenlerde izlemiştik. Merakla beklenen film için ikinci fragmanda yayınlandı. Beklentileri daha da arttıran bu fragmandan sonra film izleyiciyi sinema salonlarına dolduracak gibi.

24 Mart 2012 Cumartesi

Kas Yapan En İyi 10 Besin Maddesi

Herkes kas yapmak ister. Amaç vücut geliştirmeciler gibi çok fazla kasımız olması değil tabi ama kadınlar da kasları olmasını ister. Yağ olmasında kas olması her zaman daha iyidir çünkü. Bu günlerde güçsüz kaldım kendimi iyi hissetmiyorum gibi baheneler öne sürüyorsanız vücudunuz gerçektende güçsüz kalmış olabilir.


Demek ki bu listedeki yiyeceklerden az tüketmeye başladınız. Elbette bu 10 besin maddesinin yanı sıra elbette bir çok yararlı yiyecek de mevcut. Ispanak, yoğurt, köy peyniri, zeytin yağı, elma, mercimek ve bulgur gibi yiyeceklerde kas yapımına yardımcı oluyor. Listemize gelirsek...

23 Mart 2012 Cuma

Teknolojik Yastık Tasarımları

Her evde en az 4-5 yastık bulunmakta. Teknolojinin gelişmesi ile yastık tasarımlarında da değişiklikler olmaya başladı. Bu tasarımların ilgi gördüğünü keşfeden tasarımcılar da daha farklı örnekler piyasaya çıkarıyorlar.


Sosyal sitelerin ikonlarından, klayve tuşlarına ya da bilim kurgu filmlerinin kahramanlarına kadar pekçok farklı tasarıma göz atalım...

22 Mart 2012 Perşembe

Dünyanın En Tatlı Hayvanı

Sizce hangisi? Bence su samuru yavrusu. Bunlar da bu iddaamı ispatlayacak yavru su samuru fotoğrafları. Bu kadar mı tatlı olur bir hayvan arkadaşım yaa :)


Dünyanın En Küçük Sineması

Sol Sinema isimli sinema salonu 8 yetişkinin film seyredebileceği mobil bir sinema. Solar enerji ile yani tamamen güneş enerjisi ile çalışan salonda filmler LED projektör ile gösteriliyor.


21 Mart 2012 Çarşamba

Canavar Karavan Mercedes Benz Hunter X6

Bu altı tekerlekli dev yarı tank yarı karavan olarak tanımlayabiliriz. İçerisinde dört kişiyi ağırlayabilecek kadar yeri olan bir araç olarak da tanımlama yapılabilir. Ya da normal karavan ile gidilemiyecek her yere gidebilecek bir ev de denilebilir.


Şimdiye Kadar Yedik; Ama Artık Yemezler!

GDO’ların ne olduğu malum; genetiği değiştirilmiş organizmalar. Şu an itibarıyla 12 tür GDO ülkemize girmiş, 42‘si de yoldaymış. Hatta Greenpeace de yakın zamanda www.yemezler.org/?ref=199489’da Yemezler isimli bir kampanya başlatmış. Kısa zamanda bu kadar imza toplanmış olması ise umut verici.

20 Mart 2012 Salı

Gün Işığı Haritası

Dünyanın şu an neresinde gündüz neresinde gece bir bakışta görebilmek artık mümkün. Hem de direk olarak Google haritasının üzerinde. Üstelik sadece gece ve gündüzü görmekle kalmıyoruz aynı zamanda bulutların da sıklık durumunu bu harita üzerinde görebiliriz.


18 Mart 2012 Pazar

Dokunmatik Fareler ile Daha Kolay İletişim

Telefon teknolojisinin dokunmatik olmasından bu yana hayatımız epey bir değişti. Artık cep telefonlarımızı bilgisayar yerine kullanıyoruz. Laptop ve netbookların dönemi kapanmak üzere diyebiliriz. Fakat kişisel bilgisayarlar da yavaş yavaş dokunmatik teknolojisine geçmeye başladı. İlk adım ise fare. Şu anda piyasalarda olan altı dokumatik fareyi hatırlayalım...



16 Mart 2012 Cuma

4 ve 6 TB Kapasiteli Harddiskler Piyasada

Başlıkta bir hata yok, 4 ve 6 Terabyte kapasiteli harddiskler artık piyasaya sürülmüş durumda. WD firması tarafından çıkarılan yeni ürünün adı "My Book Thunderbolt Duo". 4 TB versiyonu 2 x 2 TB ve 6 TB versiyon 2 x 3 TB olarak tasarlanmış dual harddiskler.


15 Mart 2012 Perşembe

HD Televizyonlar Yeni HDMI Arakablosu ile Smart TV Olabilecek

Televizyonlarımızdan eksik olmayan bir çıkış haline gelen HDMI ile bilgisayarlarımızı televizyona rahatça bağlıyabiliyoruz. 'Always Innovating' isimli bir şirket telefonlarımızı da HDMI ile televizyona bağlayabileceğimiz bir ürün prototipiyle yeni bir çığır açacağa benziyor.


14 Mart 2012 Çarşamba

Kamp Yapmak için En Güzel Çadır

İngiliz tasarımcılar, kampçıları düşünerek güzel bir buluşa imza atmışlar. Ağaçlara üç ayrı yanından bağlanabilen bu çadır sayesinde yere temas sıfırlanıyor. İlk bakışta kocaman bir hamak gibi görünen çadırın içine bakıldığında ne kadar konforlu olduğu anlaşılıyor.


13 Mart 2012 Salı

Yeni iPad 4G Teknolojisi ile Geliyor

Yeni iPad 16 Mart günü piyasaya çıkıyor. Peki bu iPad'in özellikleri neler? Herkesin merak ettiği sorunun en etkileyici cevabı 4G teknolojisini getirecek olması. Hepimizin bildiği ve kullandığı 3G artık yerini 4G'ye bırakmak üzere. Değişimin ilk adımı da yeni iPad ile atılıyor. Bu sayede çok daha hızlı bir şekilde internette dolaşıp videolar izleyip dosyalar indirebileceğiz


Çocukluğumuzun Bir Parçası Ağaç Evlerin En Lüksü

Küçükken ağaçta bir ev yapma fikri çoğumuzun aklından geçmiştir. Bazılarımız bunu gerçekleştirmiştir bile. Ağaç dallarının arasında minik şirin bir ev. Çok konforlu olmasa da bize ait bir oyun alanı. Gelin bu güne kadar yapılmış en lüks ağaç eve bir göz atalım.


12 Mart 2012 Pazartesi

Uçan Ev Gerçek Oldu

Beğenerek izlediğimiz 'Yukarı Bak (Up)' filminin bir gün gerçek olacağını tahmin edermiydiniz hiç? Filmi izledikten sonra bir evin uçabileceğine bende imkan vermemiştim ama bazen imkansızlarda gerçekleşiyormuş. Bu imkansızı National Geographic gerçekleştirmiş.



Örümcek Adam Gitar Çalsaydı

Değişik tarzda gitarlar rock gruplarının en ilgi çekici enstrümanlarıdır. Bende konserlerde ilk olarak gitarlara dikkat ederim. Markaları ve tasarımları benim için önemlidir. Yıllarca gitar çalmanın verdiği bir merak bu elbette. Bir metronomi profesörü olan Olaf Diegel de 3D tasarımlarını gerçeğe çevirmiş.


Spor Yaparken Oluşan En Komik Anlar

Sporculara saygımız sonsuz elbette ancak bazen çok komik anlar oluşabiliyor. Fotoğraf makineleri ve kameraların artık saniyenin binde birini bile kolaylıkla yakalayabildiği zamanımızda bu anları yakalamak zor değil. Öyle zamanlar oluyor ki eminim sporcularda bu fotoğraflarını gördüklerinde çok şaşırıyorlardır.


Fubol olsun, tenis olsun, yüzme veya amerikan futbolu gibi tüm spor dallarında komik anlara rastlıyoruz....

11 Mart 2012 Pazar

Tek Elle Bir Deste Kartı Karıştırma Dersi

İskambil kartları ile birçok sihir numaraları yapılabiliyor. Bunlar genelde el çabukluğundan veya göz yanılmasından yararlanılarak yapılan numaralar. Bu güzel numaraların yanı sıra, normal ve etkileyici gösterilerden biri olan tek elle bir desteyi kartıştırmanın nasıl yapıldığına bir bakalım...

Laptop Taşıma Bölmeli Zarif Peugeot Bisiklet

Bisikletlerde taşıma için genelde arka tekerlek üzerine yerleştirilen sepet tercih ediliyor. Ama bu tasarım artık yerini yeni buluşlara bırakıyor. Peugeot firması da "dl 122" ismini verdiği bisikletinde laptop taşıma bölgesi tasarlayarak farklı bir bakış açısı yaratmış.


9 Mart 2012 Cuma

Huawei Yeni "Ascend D" Modelini "Dünyanın En Hızlı Akıllı Telefonu" Olarak Tanıttı

Akıllı telefonlar daha da hızlı ve kullanışlı olmaya devam ediyor ve her geçen gün de devam edicek. 'Quad' yani dört çekirdekli telefon Huawei,  1.2 GHz/1.5 GHz hızlı işlemcisi ile diğer markalara adeta meydan okuyor. Barcelona fuarında gösterime çıkan model 129 x 64 x 8.9-mm ebatlarında ve 1280 x 720 pixel görüntü kalitesi sunuyor.


8 Mart 2012 Perşembe

Hareketli Doğrulama Sorgusu

Bildiğiniz gibi çoğu kullanıcı adı ve şifre isteyen formdan sonra bir resim üzerinde okuyamadığımız abuk subuk yazılar soruluyor. Artık bunların bir sonu geliyor sonunda. Birkaç girişimci ruhlu arkadaş bu işe el atmış ve hareketli doğrulamayı yaratmış.


7 Mart 2012 Çarşamba

Volkswagen'den Yeni 207 bhp Golf GTi Cabrio

Yeni Golf GTI Cabrio, Cenevre Motor Show da yerine aldı ve görenlerin gözlerini kamaştırdı diyebiliriz. DSG vitesi ile 0-100 km'yi 7.3 saniyede alabilen aracın maksimum hızı 237 km.


Çok fazla detaya gerek yok aslında, fotoğraflar her şeyi anlatıyor, mükemmel bir araç gerçekten...

6 Mart 2012 Salı

En Kaliteli Siyah Beyaz Fotoğraflar

Fotoğraflarımızı siyah beyaz çekerek apayrı bir hava yakalayabiliriz. Oysa bu gerçekten zor bir iştir. Renkli fotoğraflarda herşey gördüğümüz gibidir. Ancak siyah beyaz fotoğraflarda dikkatli olunmazsa detaylar kaybolabilir.


Birçok örnek bulabileceğimiz siyah beyaz fotoğrafçılık dalında en öne çıkanlara bir göz atalım...

5 Mart 2012 Pazartesi

En Güzel Laptop Masası

Laptop kullanımı artık desktop'ın çok önüne geçti. Hatta netbook'ları da bu kategoriye koyarsak çok daha fazla sayıda laptop kullanıcısı olduğunu söyleyebiliriz. Rahat kullanımı en büyük avantajı olan laptoplarımızı evde kullanırken zorlandığımız dakikalarda olabiliyor. İşte evde laptop kullanımı için en güzel çözümlerden bir tanesi...

4 Mart 2012 Pazar

Süper Paspas

Yeni bir eve mi taşındınız? Ve tüm eşyalarınız tamamlandı da bir paspas mı kaldı? Misafirleriniz evinize güleryüzlü mü girsin istiyorsunuz? O zaman size bir önerim var. Güzel bir paspas ile evimize gelenlerin yüzlerini daha eve girmeden güldürebiliriz. Bu paspas ile bunu başarabiliriz bence...

2 Mart 2012 Cuma

Kartalkaya'yı Ateşleyenler

Hayalin bir dağın tepesine karlarla kaplı olsa da ateşle iz bırakmak kadar zor bir şey olsa bile peşini bırakma. Önce hayal eder, sonra o hayale inanırsın; nasıl yapabileceğini tasarlar ve denersin, yılmadan. Yeterince denersen, neden olmasın?

Favori iPhone Kılıfım

Piyasada artık binlerce iPhone kılıfı mevcut ama ben biraz daha klasik bir tarzı beğeniyorum diyelim. Hatta fazla klasikde olabilir. Sizleri biraz eskilere götürecek bu tasarımı görür görmez bir numaraya yerleştirdim. Umarım sizde beğenirsiniz...

1 Mart 2012 Perşembe

Kopyala Yapıştır Düğmeleri için Süper bir Fikir

Klavye ile çok haşır neşir olanlar bu iki özelliği sık sık kullanır. Genelde Ctrl+C ve Ctrl+V ile yapılan bu işlem aynı zamanda Ctrl+Insert ve Shift+Insert ile de yapılabiliyor. Bu iki işlem için yepyeni bir fikir bulunduğunu söylesem bana inanırmısınız peki?