30 Haziran 2012 Cumartesi

Dünyanın En Mükemmel 10 Plajı

Dünyanın en güzel plajlarını internette aradığımız zaman karşımıza binlerce seçenek çıkıyor. Bende şehirlerde hava sıcaklıklarından bunalan arkadaşlar için birkaç farklı seçeneği araştırdım :) Fakat bizim plajlarımızdan pek bahsedilmemiş. Oysa ülkemizde de çok güzel doğa harikası plajlar bulunuyor. Sadece biraz daha reklama ihtiyacımız var.



Özellikle Muğla, Antalya ve İzmir şehirlerimizdeki plajlarımız muhteşem. Çeşme, Alaçatı, Bodrum, Marmaris, Kaş, Kemer, Side diye saymaya başlarız ve devamında onlarca tatil beldemizde bir sürü plajı listeleyebiliriz. Fakat gelin dünyada en iyi reklamı yapılan ve gerçektende bu reklamı hakeden bazı yabancı ülkelerin plajlarına bakalım. Kendi yaptığım bu sıralamada bunların arasına Ölüdeniz ve İztuzu plajlarımızı eklemeden duramadım.

29 Haziran 2012 Cuma

Gerçeğe Çağrı'dan İki Yeni Fragman Daha

3 Ağustos'a yaklaşırken Gerçeğe Çağrı (Total Recall) filminin yeni fragmanları da yayınlanmaya devam ediyor. İlk önce ikinci fragmana bir bakalım.

28 Haziran 2012 Perşembe

Geleceğe Dönebildik Mi?

Geleceğe Dönüş filminin ikinci bölümünü izlediğimiz zamanları hatırlayın. Sanki çok uzun bir zaman sonrayı anlatıyordu Marty geleceğe gittiğinde. "O zamana kadar daha neler neler çıkar abi o tarih gelir mi hiç ya" diyorduk.

27 Haziran 2012 Çarşamba

Web Yolculuğu - 1

Webgezegeni sitesinin kuruluş amacı internet üzerindeki yararlı web siteleri tanıtmaktı. Fakat zamanla internet öyle bir hal aldı ki hayatımızdaki herşeyi kapsamaya başladı. Artık ne arasak bulabileceğimiz devasa bir ansiklopedi oldu. Webgezegeni de internetin bu değişimiyle birlikte farklı yaşam tarzlarından filmlere dizilere fotoğraflara hepsinin yer aldığı bir blog oldu.


Zamanla arayüzler de konular da değişti. Ancak esas amaca bir dönüş yapmak gerekiyor. Daha önceden yaptığımız web yolculuklarına yeniden başlıyoruz. Çalışırken, evdeyken, cep telefonunuzda internette surf yaparken kısa bir süreliğine birkaç ilginç ve eğlenceli site gezmek fena olmaz diyenler için başlıyoruz...

26 Haziran 2012 Salı

Bugün Ne İzlesem: Titanların Öfkesi (Wrath of the Titans)

Bu hafta sizler için seçtiğim film bir bilim kurgu. Ayrıca da devam niteliğinde bir film diyebiliriz. Titanların Savaşı filmini izleyenleyip beğenenlerin kesinlikle izlemesi gereken Titanların Öfkesi filmi.


25 Haziran 2012 Pazartesi

Yorumsuz Araba Fotoğrafları Serisi - 7

1970 Mustang Mach 1





Yemek Siparişinde Tek Bir Restorana Bağlı Kalma Devri Kapandı!

Öyle bir yemek sipariş sitesi düşünün ki ister evde, ister yolda, isterseniz işte olun binlerce yemek çeşidinden biri en hızlı şekillde ayağınıza gelsin.Üstelik farklı ödeme seçenekleri sayesinde hiç bir güvenlik sorunu yaşamadan. Ben bu şekilde kusursuz hizmet veren bir site tanıyorum: www.istelezzet.com

23 Haziran 2012 Cumartesi

Eğlenceli Grup Walk Off The Earth İstanbul'da

Pazartesi günü güzel bir konser bizleri bekliyor. Youtube da an itibari ile 120 milyondan fazla izlenen "Somebody That I Used To Know" cover parçalarıyla ünlü olan Walk off The Earth grubu 25 Haziran Pazartesi akşamı Küçükçiftlik Park'da bir konser vericek.


22 Haziran 2012 Cuma

Biraz da Eskileri Yad Edelim

Eskileri unutmak mümkün mü? Hele artık benim gibi otuzlu yaşlarınızı geçtiyseniz eski filmleri ve oyuncuları kesin arıyorsunuzdur. Elbette günümüzde de iyi oyuncular var ama geçmişte çok daha büyükleri vardı. Çok eski dönemlerden bazı ünlülerin ve biraz da yakın geçmişten bazı ünlülerin klasik fotoğraflarına göz atalım.

20 Haziran 2012 Çarşamba

Burn: Şehrin Enerjisi!

Burn’ün sunduğu www.sehrinenerjisi.com’da kullanıcı İstanbul’un farklı bölgelerini temsil eden sesleri, Doğuş Çabakçor ile Ozan Çolakoğlu’nun müziğiyle mix’leyip özgün şarkısını yaratabiliyor. Polis sireni, adalardan fayton sesi, metro gişesi, dolmuşçu, vapur sesi gibi bir çok sesin İstanbul haritası üzerinde temsil edildiği uygulamada, kullanıcı istediği sesleri müziğinin bir parçası haline getirebiliyor. Kullanıcı dilerse mikrofon aracılığı ile kendi istediği sesleri de İstanbul haritası üzerine ekleyip özgün şarkısının içerisine dahil edebiliyor.

Burn


İstanbul’un seslerinden güzel bir mix yapmak isterseniz: www.sehrinenerjisi.com
Facebook: https://www.facebook.com/BurnTurkiye
Twitter: https://twitter.com/#!/burn_tr

Bir bumads advertorial içeriğidir.

18 Haziran 2012 Pazartesi

Hayvanlar ve Yavruları

Yeni bir haftaya başlarken yüzümüze biraz gülümseme getirecek bir yazı yazmak istedim. İlk olarak kralımız aslan ve yavrusu ile başlayalım.


17 Haziran 2012 Pazar

Ejderhalarım Nerede?

Eğer Taht Oyunları (Game of Thrones) dizisini takip ediyorsanız bu başlık size tanıdık gelecektir. Dizide Daenerys Targaryen rolünü oynayan Emilia Clarke bu soruyu ejderhalarını kaybedince soruyor. Yanıtını almakta da epey bir zorlanıyor.

16 Haziran 2012 Cumartesi

Köpeğinizi Bu Kadar Çok Seviyor Musunuz?

Herkes köpeğini çok sever elbette ama bu arkadaş durumu biraz abartmış ve köpeği için muhteşem bir seyahat evi inşa etmiş... Bize de fazla yorum yapma şansı bırakmamış...

Mekanlara Tepeden Bakış

Yeni bir fotoğraf akımı daha başlıyor olabilir. Mekanların tepeden fotoğrafını çekmek son zamanlarda moda haline geldi. Peki bu nasıl başladı? Bir fikrimiz yok belki ama en iyi yapanların fotoğraflarına bir göz atalım.


13 Haziran 2012 Çarşamba

Hani Facebook'ta İş Yoktu? insankaynaklari.com ile İş Bulmak Artık Çok Kolay!


Yenibiris.com'un yeni uygulaması insankaynaklari.com adaylara Facebook üzerinden profesyonel iş ağı oluşturarak en uygun işi en kısa sürede bulma fırsatı tanıyor!



İnsankaynaklari.com, zaten dahil olduğunuz Facebook’u iş hayatınızda da etkin bir şekilde kullanmanızı sağlayan bir uygulama. İnsankaynaklari.com ile profesyonel iş ağınız genişlerken, ağdaki tüm iş ilanlarına doğrudan ulaşabilir,  'Şimdi Başvur' tuşuyla istediğiniz ilana başvuru yapabilirsiniz. Ve dahası istediğiniz pozisyonların olduğu şirketlere arkadaş listenizden 1 ya da 2. derece bağlantınız varsa bulabilir, gerekli gördüğünüzde bu bağlantıları kullanabilirsiniz.

Ücretsiz olan uygulamada Yenibiris.com ya da Linkedin özgeçmişlerinizi uygulamaya aktararak iş ilanlarını inceleyip başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik profil gizlilik ayarlarını kullanarak özgeçmiş bilgilerinizin ne kadarının gözükeceğine kendiniz karar verebilirsiniz. İnsankaynaklari.com sayesinde bağlantılarınız üzerinden profesyonel profillerinizi zenginleştirebilir, diğer sosyal ağlardaki bağlantılarınızı da davet edebilirsiniz.

Uygulamayı incelemek ve giriş yapmak için Facebook ile bağlan!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

12 Haziran 2012 Salı

Kitap Kulesi

30 Binden fazla kitaptan oluşan bir kule görmemişsinizdir sanırım. Tabii eğer Buenos Aires'e gitmediyseniz. 2011 yılında şehrin dünya kitap başkentliği için aday olması bu ilginç kuleyi ortaya çıkarmış.


10 Haziran 2012 Pazar

60 Gün Hazırlık, 36 Saat Çekim, 3 Dakika Zevk



Ruffles’tan Türkiye’de ilk defa yapılan, birçok aletin otomatik bir şekilde birbini tetikleyerek takip ettiği ilginç bir iş... Öğrencilerin not alacakları bir derse dönüşen bu proje için, Plato Film Okulu ile anlaşılmış, 25 öğrenci ve 5 öğretmen ile çalışılmış. Projenin en ilginç yanı ise, bu ekibin videodaki düzeneği kurmak için tam 2 ay boyunca çalışmış olması...

Ayrıca Ruffles, bu videoya kutular gizleyerek Facebook üzerinden oynanabilen bir oyun yaratmış ve videoyu interaktif bir hale getirmiş. Bu enteresan mekanizma üzerinden oynanan oyunu, Ruffles’ın Facebook sayfasında bulabilirsiniz:

https://www.facebook.com/rufflesturkiye/app_298027463617532

Düzeneği oluşturan binlerce parçadan gözüme çarpanlar şunlar:

2  adet 74 model Mini Cooper (bayandan)
2 kum torbası (vurmak için)
3 barbekü (hepsi kül olmuş)
2.3 km ip
1.5 kilo barut
15 kilo boya
42 metre hortum (ışıklı, janjanlı)
80 futbol topu
280 kitap (kalın)
300 kutu pepsi
426 adet kanca
630 balon
342 misket (12’si balyoz)
800 adet tahta (tahta)
1600 paket Ruffles MAX
28 konfeti ve kızkaçıran
7 çamaşır makinesi tamburu
812 çivi, vida, civata
3750 parça lego
57 adet jilet
327 adet okey taşı
2.5 kilo biber
2 deniz botu (şişme)
3 adet satır (kasap stili)
122 oyuncak araba
150 mandal
4 litre tiner (uçan cinsinden)
1 fırın (davul fırın)

Bir bumads advertorial içeriğidir.

8 Haziran 2012 Cuma

Süper Kahraman Çorapları

Sizin de gardrobunuzda bir nevi çorap koleksiyonunuz varsa eğer bu yazıda göreceğiniz çorapları beğenebilirsiniz. Bir koleksiyoner olarak ülkemizde de bu çeşit çoraplardan görmek isterim :) Mesela superman çorabı on numara bir parça olurdu koleksiyonumda.

7 Haziran 2012 Perşembe

Başarılı Bir Reklam Nasıl Yapılır?

Oturup bunu saatlerce tartışırdım ama gerek kalmadı. Biraz sonra izleyeceğimiz video bu soruda tartışılması gereken tüm maddeleri kapsıyor. Hem de çok kısa bir sürede bize çok keskin bir cevap verecek. Bu başarılı reklam kampanyası gerçek hayat ile birleştirilince ortaya unutulmaz bir tanıtım çıkmış...

6 Haziran 2012 Çarşamba

Bugün Ne İzlesem: Prometheus

Bu yılın merakla beklenilen filmlerinden bir tanesi sonunda sinemalarda gösterilmeye başlandı. Yaratık (Alien) serisiyle yaşamımıza giren bilim kurgu korku türü geri geldi. Üstelik serinin yaratıcısı Ridley Scott ile birlikte... Daha önce de Pek Yakında İzlenmesi Gereken Filmler: Prometheus ve Prometheus'dan İkinci Fragman yazılarımda bahsettiğim film 124 dakika sürüyor...


5 Haziran 2012 Salı

Latte Sanatının Üst Noktaları

Kahve içmeyi sevenler için latte vazgeçilmez bir seçenek haline geldi. Aslında bildiğimiz sütlü kahve olan latte'nin köpüğünün normal sütlü kahveden fazla olması en çekici özelliği. Fakat artık her köşede yapılan latteyi biraz çekici hale getirmek gerekliliği ortaya çıkmaya başladı.


Kadınlarla Erkekler Arasındaki Farklar

Kadın ile erkek birbirinden tamamen farklı iki varlık diyebiliriz. Bunu ispat etmek için fazla düşünmeye de gerek yok zaten. Örneğin alttaki resimde gördüğünüz detay bu farklılıklardan sadece bir tanesi.



4 Haziran 2012 Pazartesi

Telefon Kulübesi Deyip Geçmeyin

Artık telefon kulübelerini pek kullanmasak da sokaklarda ara sıra görebiliyoruz. Aslında kullanılmayan bu kulübelere uygulanabilecek değişik bir tasarımla bir anda sokağın çehresi de değişebilir. Dünyada bunun birçok örneğine rastlamak mümkün.