6 Aralık 2007 Perşembe

Nar'ın Faydaları

İlginç bilgiler köşesi için bugün gelen bir maili sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında her meyvanın ve sebzenin pekçok yararı var fakat Nar'ın yararları biraz değişik. Nar'ın ne kadar faydalı olduğunu buyrun sizler de okuyun:

Nar kabuğu , mazı ile toz haline getirilir.Sabah-öğle-akşam düzenli olarak içilmeye devam edilirse vücudu sıkarak frengi hastalığından kurtarır.

Nar kabukları,arpa ve buğday arasına konursa böcekler yaklaşamaz.Evde tütsüsü yapılırsa,haşereleri öldürür.Bunun içindir ki;kuşlar,haşerelerden korunmak için yuvalarına nar kabuğu koyarlar.

Ayrıca nar kabuğu,yün iplik boyamacılığında ,sarımsı bir renk elde etmek için kullanılır.

Nar taneleri

Nar,yemeğin üzerine yenirse,mide fesadını önler.

Ekşi nar taneleri,midenin hararetini önler.

Ekşi nar taneleri,safrayı teskin eder.

Ekşi nar taneleri,kusmayı önler.

Ekşi nar taneleri,safradan meydana gelen çarpıntıyı yatıştırır.

Ekşi nardan elde edilen nar ekşisi,salatalarımıza lezzet verdiği gibi,zehirlenmelere karşı da çok etkilidir.

Nar bal ile macun yapılarak yenirse,midenin iltihabını temizler.

Tatlı narın suyu içilirse,sesi açar.

Pekliği giderir.

Mideye ve ciğerlere kuvvet verir.

İşte size iki farklı uygulama

Nar suyu,yağmur suyu ile içilirse;

Kalp çarpıntısını geçirir;

Kan tükürmeye iyi gelir;

Kalbi ferahlatır ve korur.

6 gr.nar çiçeği,bir kaşık kitre ile yutulursa;

Bağırsak yara ve iltihaplarını iyileştirir;

Dişlere kuvvet verir;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder