28 Temmuz 2012 Cumartesi

Yaz Sıcaklarında Yapılabilecek 10 Aktivite

Sıcaklar artık bunlatıcı olmaya başladı. Bir de üzerine trafik çilesi eklenice stres bir kat daha artıyor. Sabah akşam işe gidip gelen, bütün gün çalışan, tüm yıl sınavlardan bunalanların yazın bu günlerinde yapabilecekleri aktiviteler kısıtlı gerçektende.


Ancak bazı fikirlerim var. Bunlar pek eğlenceli ya da maceraperest fikirler olmayabilir. Fakat şehir hayatında motomot bir hayatın içinde zevkli bile olabilir...


1 - Olimpiyatları İzlemek: Olimpiyat oyunlarına 205 ülke katılıyor. Bu ülkelerin tamamında yayınlanacak olan oyunlarda yarışacak olan sporcular en iyi performanslarını tüm dünyaya gösterecekler. Bu yüzden bizleri çok zevkli ve heyecanlı yarışlar bekliyor. Eurosport kanalı tüm gün olimpiyatları yayınlıyor olacak.


2- Kara Şövalya Yükseliyor (The Dark Knight Rises): Sinema da yaz aylarının sıcaklarında iyi bir seçenek. Hele hele Kara Şövalye Yükseliyor gibi muhteşem bir yapım sinemalar da olunca mutlaka sinemaya gitmek gerek. Yalnız küçük bir uyarı, film biraz uzun sürüyor. Orjinal süresi 164 dakika yani iki saat 44 dakika.


3- İnanılmaz Örümcek Adam (The Amazing Spider Man): Sinemaya gitmeyi düşünenler için bir başka ilgi çekici seçenek ise yepyeni örümcek adam filmi. Orjinal senaryosuna daha önceki filmden daha sadık kalınarak çekilen film kesinlikle çok daha başarılı bir yapım.


4- Havuz Sefası: Sıcaklardan bunalanlar havuzda serinleyebilir. Büyük şehirlerde denizlerin artık kirli ve girilemez olduğunu düşündüğümüzde serinlemek için havuz seçeneği ilk akla gelen aktivitelerden.


5- Denize Girmek: Adalara ya da şehre yakın yerlere günü birlik giderek denize girmeyi de düşünebiliriz. Biraz yorucu ve zahmetli gibi görünse de deniz her zaman havuza göre daha temiz ve sağlıklıdır. Tuzlu su tüm vücudumuzu yenileyecek bir ilaç etkisi yaratacaktır.


6- İftar Keyfi: Ramazanda arkadaşlarla beraber gidelecek iftar yemeklerinin keyfine kimse karşı koyamaz sanırım. Fırsat sitelerinde bu aralar bir çok mekanda güzel iftar fırsatları çıkmakta. Bunlardan yararlanılabilir.


7- Bayramda Büyükleri Ziyaret: Büyüklerimizi hiçbir zaman unutmamalı ve onları sık sık ziyaret etmeliyiz. Ziyaret edemesek bile telefonla her aklımıza geldiklerinde aramalıyız. Bizim üzerimizdeki emeklerini hiçbir zaman ödeyemeyiz.


8- Nikaha Katılmak: Yaz ayları demek evlilik zamanı demek. Evlenenlere destek olmak lazım. Akrabalarımızın ve arkadaşlarımızın nikahlarına mutlaka katılmalıyız. Onların mutluluklarına biraz olsun bizim de katkımız olsun.


9- Spor Yapmak: Yazın spor yapmak önemli. Ancak sıcak saatlerde değil elbette. Daha çok sabah erken saatler ve akşam üzeri spor yapmak için tercih edilmeli. Yürümek, bisiklete binmek ve yüzmek şahsen benim tercih ettiğim spor dalları.


10- Yeni Bir Hobi Öğrenmek: Bu yazı boş geçirmeyin. Bir hobi belirleyin ve onu öğrenmeye çalışın. Çok kitap okumuyorsak okumaya başlayabilir ya da bir müzik aleti çalmayı öğrenebiliriz. O kadar çok seçeneğimiz var ki aslında bir hobi öğrenmek için gerekli olan boş zaman. Aslında pek çok boş zamanımız da var ancak işimize gelmiyor demek daha doğru olur. Hayat çok hızlı akıp geçiyor. Gelin bu yaz bu üşengeçliği kırın ve yeni bir yaşam tarzına bir adım atın.

2 yorum:

  1. Çok güzel bir liste olmuş emeğinize sağlık.
    keşke bunları yapabilecek zamanımız olsa...
    kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler, kesinlikle katılıyorum size ama akşamları olimpiyatların özetini izleyebiliyorum en azından :)

    YanıtlaSil