14 Mart 2008 Cuma

Ulaşılamayan Sitelere, Videolara Artık Ulaşmak Çok Kolay

Özellikle firefox kullanıcıları için dns değiştirmeden, herhangi başka bir ayar yapmadan artık tüm açılmayan sitelere ulaşabilirsiniz. Mesela youtube sitesi açılmıyor diyelim. İlk olarak bir firefox eklentisini kuracağız. Bu eklenti PhProxy. Linke tıkladıktan sonra sayfanın alt kısmındaki 'Install Now' düğmesine tıklayıp bu minicik eklentiyi yüklüyoruz ve firefox'u yeniden başlatıyoruz.

Firefox'un sağ altında P hafine benzer bir ikon çıktığını göreceksiniz. Hemen adres bar'a kapalı sitenin adresini örneğin youtube yazıyoruz. Siteye girilemiyor elbette ama biz bu P ikonuna tıklıyoruz ve karşınızdaaa youtuuuube :) Başka hiçbir ayara gerek kalmadı. Eklentinin iki tane daha güzel özelliği var. Artık herhangi bir linke sağ tıkladığınız zaman altlarda 'Open by PhProxy' yazısına tıklayıp siteleri görebilirsiniz.

İkinci özelliği ise, video indirebilmek. Mesela youtube sitesi kapalıyken oradaki videoları da izleyemiyoruz elbette. Ancak video olan sayfayı PhProxy ile açtığımızda video yerine bir dowload linki çıkıyor. Bu linke tıklayıp videoyu direk olarak indirebiliyoruz. İnen dosyanın uzantısını da .flv yapıp videomuzu izliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder