16 Haziran 2009 Salı

Resimlerimizi Web Üzerinde Düzenlemenin En Kısa Yolu

Bilgisayarımızda herhangi bir resim düzenleme programı bulunmuyorsa bu aniden büyük bir soruna dönüşebilir. Ya da programlarımızın açılması çok uzun sürebilir veya düzenleme işlemi zaman alabilir. Web üzerinde bu işlemi hızlıca yapabileceğimiz pekçok site bulunmakta. Bunlardan biri ve bence kullanımı en kolay olanı picresize sitesi.


Picresize sitesinde sadece 3 adımda resmimizi istediğimiz boyutlarda ve türde kayıt edebiliyoruz. 1. adımda resmimizi seçtikten sonra istediğimiz boyutları 2. adımda giriyoruz. Son adım ise dosya türü seçimi. Bunu da yaptıktan sonra 'resize pic' düğmesine basmamız yeterli.

Eğer resim üzerinde herhangi bir efekt istiyorsak 3. adımda görsel olarak bunu da çok hızlı bir şekilde seçebiliriz. Son ekranda 'Save to disk'e tıklayarak resmimizi kayıt ederek işlemi tamamlıyoruz.

Bu 3 adımı bugun kendi sitemin görüntüsünü Milliyet'in yarışmasına katılmak için yaptım. 450*295 boyutlarında bir jpg dosyasında kaydedip yarışmaya gönderdim. Umarım picresize size de yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder