1 Ağustos 2011 Pazartesi

Sitenize Benzer Siteleri Bulun

Web sitelerinin en önemli özelliklerinden biri de benzer siteler ile iletişime geçip birleşerek daha büyük siteler haline gelebilmesidir. Bunu yapmak için elbette önce etrafımızdaki sitelerden haberimiz olması gerekiyor. Pek çoğumuz özellikle de blog yazarları fazla araştırma yapmadan web sitelerini kurar ve yazmaya başlarlar.
 Bir süre sonra web sitem ya da blog sitem nereye gidiyor diye merak ettiğinizde ve "çevremdeki diğer sitelere bir göz gezdireyim bakayım ne yapayorlar" dediğinizde imdadınıza yetişecek olan güzel bir arama motoru similarsitesearch.


Aranılan sitenin başlıklarına göre benzer siteleri bulan siteye biz de başlık ekleyebiliyor ve aramayı daha da daraltabiliyoruz. Sitemizin ne kadar popüler olduğunu da ölçebilen bu değişik arama motorunda kullanıcılar da yıldız vererek değerlendirme yapabiliyor. Bir ilginç özellik de arama yapıldıktan sonra sağ üstte çıkan benzer aramalar kutucuğu. Bu da aslında arama yaptığımız siteye benzer sitelerin özet bir listesi olmuş.

Sonuç olarak gayet yararlı ve basit bir site oluşmuş. Girin bir de kendi sitenizi arayın derim. Bakalım hangi siteler sonuç olarak gelecek...

1 yorum:

  1. bilgiler için teşekkürler... benzer siteleri bulup karşılaştırıp tasarımlarımızı ve bakış açılarımızı geliştirmeye yardımcı olacaktır...

    YanıtlaSil