9 Ocak 2012 Pazartesi

15+ Ülkemizin En Yararlı Bilim Siteleri

Bilim alanında maalesef ülkemizde çok fazla web sitesi olduğunu söyleyemiyeceğim. Ancak şu an var olan sitelerimiz de gayet başarılı. Bu tarz sitelerin daha çok olması ve bunların örnek alınması gerekiyor gerçekten. Özellikle blog sitesi eksiğimiz var.


Bu listeyi daha uzun tutmak istiyorum bu yüzden bildiğiniz başka bilim sitelerimizi sizden önermenizi bekliyorum. Bende araştırmalarıma devam edip listeye eklemeler yapacağım. Şimdi gelin listemize bir göz atalım...



Bilim.org - Türkiye'nin en geniş içerikli bilim portalı.

Bilim Arşivi - Bilim , Bilim ve Teknoloji , Bilim Adamları ile ilgili bilimsel makaleler barındıran portal.

Belgeci.com - Çeşitli bilimsel konular hakkında bilgiler ve makaleler yer alıyor.

Deneme Bilim Merkezi - Sitede bilimsel konferanslar, paneller, sergiler ve programlar hakkında bilgiler ile gelişen bilim ve teknoloji haberleri, linkler yer almaktadır.

GenBilim - Bilim dallarının birçoğunu içinde barındıran makale, yayın ve haber bulabileceğiniz portal.

Güneş Tutulması - 11 Ağustos 1999'daki güneş tutulması üzerine bilgiler.

Jeodezi ve Fotogrametri - Webmasterin kisisel bilgileri dişında başlıkla ilgili ders notları, makaleler, uydu fotografları, SAM ve CBS açıklamaları.

Kuark Bilim Topluluğu - Bilimsel makaleler ve haberler mevcuttur.

Nükleer Santrallar ve Meteorolojik Kriterler - Türkiye'de nükleer santral süreci ve nükleer santrallar için uygulanan meteorolojik kriterler konularında yazıların yer aldığı bir site.

ODTÜ Gelişme Dergisi - Üç ayda bir yayınlanan, iktisadi idari bilim alanlarını kapsayan hakemli bir dergi.

Paradokslar - Bu sitede matematik, fizik, kimya, tarih, sanat, astronomi gibi pek çok bilim dalından paradokslar yer almaktadır.

Süleyman Demirel Üniversitesi Elektronik Dergi Sistemi - Üniversite'nin akademik bölümleri tarafından yayınlanmakta olan dergiler yer almaktadır.

Talat Öncü'nün Kişisel Kütüphanesi - Talat Öncü'nün özel kütüphanesinde bulunan, çoğunluğunu Türkçe kitapların oluşturduğu kitapların bibliyografik künyeleri.

Tarım Bilimleri Dergisi (TBD) - Dergi hakkında bilgilerin yanı sıra derginin 1995 yılından bu yana yayımlanan sayılardan özet ve tam metin yazılara yer veriliyor.

Teknoport - Bilim ve teknoloji alanında bilgiler sunar.

TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi - TÜBİTAK'ın aylık popüler bilim ve teknik dergisi.

Yüksek Öğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi - Yazarları tarafından yayınlanmasına izin verilen tüm tez çalışmalarının tam metinlerine yer veriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder