27 Haziran 2012 Çarşamba

Web Yolculuğu - 1

Webgezegeni sitesinin kuruluş amacı internet üzerindeki yararlı web siteleri tanıtmaktı. Fakat zamanla internet öyle bir hal aldı ki hayatımızdaki herşeyi kapsamaya başladı. Artık ne arasak bulabileceğimiz devasa bir ansiklopedi oldu. Webgezegeni de internetin bu değişimiyle birlikte farklı yaşam tarzlarından filmlere dizilere fotoğraflara hepsinin yer aldığı bir blog oldu.


Zamanla arayüzler de konular da değişti. Ancak esas amaca bir dönüş yapmak gerekiyor. Daha önceden yaptığımız web yolculuklarına yeniden başlıyoruz. Çalışırken, evdeyken, cep telefonunuzda internette surf yaparken kısa bir süreliğine birkaç ilginç ve eğlenceli site gezmek fena olmaz diyenler için başlıyoruz...


- İlk olarak Google'ın bir hizmeti olan wdyl.com sitesine bir göz atalım. Burada sevdiğimiz her hangi bir şeyi arama kutusuna yazıyoruz ve enter'a basıyoruz. Google da bize tüm servislerini birer birer sıralıyor. Tabii yazdığımız arama kriterine göre. Video, resim, blog siteleri gibi daha birçok değişik servisi keşfetmek de bize kalıyor.


- Bir sürü video ile yapılmış güzel bir çalışmaya gidiyoruz şimdi de. Inbflat.net sitesinde tek enstrümanla yapılmış müzik videoları bir araya toplanmış. Bu videoların aynı anda oynatabildiğimiz sitede çok farklı müzikler ortaya çıkarabiliriz. Yaratıcılığmızı konuşturmanın tam zamanı.



- Siz siz olun bu çift gibi düğününüzde suyun üzerinde bir platform kullanmayın. Ya da kullanıcaksanız da çok sağlam olduğundan emin olun. Üstteki videodaki gibi ince bir platforma çıkmak oldukça tehlikeli olabilir. 


- Peki bu kediler nereye bakıyor? :)


- Kim derdi ki bir gün gelicek ve pillerimizi usb üzerinde şarj edebileceğiz. İşte bu da gerçek oldu. Hatta amazon.com sitesinde satışına başlanmış bile.

Bugünlük web yolculuğumuz sona eriyor. Bir sonraki yolculukta görüşmek üzere.

1 yorum:

  1. :)
    bloglarımız birbirine gittikçe yaklaşıyor gibi...
    belki daha zaman var ama benim görüşüm insanlarlar blogların değerini anladıkça (TR de baya bir zaman var)blogcularda kazanacak.
    evet google her şeyi listeliyor ama her şeyi bu da beraberinde bir sorun ortaya çıkarmaya başladı alternatifi bulmayı.yani şöyle örnekleyim googleye oyun yazarsak belli başlı siteler ilk sıraları işgal ediyor ama belki derinlerde daha kaliteli bir oyun sitesi var, çoğu insan sayfalarca sonuçları tek tek bakarak bu siteyle tanışamayabilir, lakin bir bloger tavsiyesi bu sıralama zincirine ekbir halka oluşturup kullanıcı ile ile siteyi buluşturabilir. vs..
    yoksa bakma twiter yada kişisel blogların takipçilerinin çok olduğuna , kim takar patlamış mısır sıcaklığını kaybettikten sonra...

    YanıtlaSil