
Sitenizi Yahoo'ya eklemek
Buradaki büyük arama kutusuna sitemizin adresini yazarak daha önceden eklenmiş mi diye kontrol edebiliriz. Bizim işimiz sağ alttaki 'my sites' bölümünde. Buraya sitenizin adresini yazın ve 'add my site' düğmesine basın. Öceden siteye giriş yaptıysanız siteniz direk olarak eklenicektir aksi takdirde giriş yapmanız gerekecektir. Yalnız işimiz bitmedi. Açılan ekranda 'status' bölümünde 'authenticate' e tıklayarak sitemizin bize ait olduğunu onaylamamız gerekicek. Burada iki seçeneğimiz var:
- Birincisi dosya yükleme. Burada yahoo bir dosya adı ve bir yazı belirler. Biz bu dosya ismiyle yeni bir dosya yaratır ve içine yazıyı yazıp kaydederiz. Bu dosyayı ftp den ana klasörümüze kopyaladıktan sonra sayfamıza geri dönüp 'ready to authenticate' düğmesine basabiliriz.
- İkinci yöntem 'meta tag' ekleme. Verilen meta kodunu açılış sayfanızın tagleri arasına kopyalayın, sayfanızı ftp den gönderin ve 'ready to authenticate' düğmesine basın. İlk işlemden çok daha kolay bence.
Sitenizi Google'a eklemek
Buradaki sayfada 'Webmaster tools (includingsitemaps)' linkine tıklayalım. (tabi bu sayfadaki tüm linkler yararlı ama şimdilik biz bi sitemizi ekliyelim de...) Google'a giriş yaptıktan sonra açılan sayfada 'Sites' bölümüne sitemizin adresini yazarak 'Add Sites'a tıklayıp sitemizi ekleyebiliriz. Sitemizi ekledikten sonra aynı yahoo'da yaptığımız gibi sitemizin bizim olduğunu kanıtlamamız gerekicek. Bunun için 'Verified?' kısmında 'verify' a tıklayıp bir metod seçmeliyiz. Buradaki metodlarda yine 2 tane. Meta tag ekleme yada sayfa yükleme. İki seçenekten birini kutudan seçip aynı yahoo'da anlattığım şekilde tanıtım işlemini gerçekleştirebiliriz. 'Verify' düğmesine tıklamadan önce meta tag'i kaydettiğinizden yada yeni sayfayı yüklediğinizden emin olun. Sayfanızı ekledikten sonra webmaster tools ana sayfasında sitenizin 'Verified?' kısmında bir

Google webmaster tools'un en önemli özelliklerinden biri de sitenizin istatistiklerini görebilmeniz. Site isminize ('Manage http://www...) tıkladıktan sonra açılan sayfada 'Query Stats' linkine tıklayalım. Bu link ilk başlarda olmayabilir yada 'Statistics' bölümünde olabilir. Burada google da sitenizin hangi kelimelerde kaçıncı sırada çıktığı ve kaç kere tıklandığı gösterilir. Buradaki diğer özellikleri keşfetmek de size kalıyor, ben en can alıcısını belirteyim dedim :)
Herkese bol ziyaretçili günler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder