17 Temmuz 2007 Salı

Online Futbol Menajerlik Oyunu: Hattrick - 9

Yeni Sezondaki Bazı Değişiklikler

Oyuncular
Yeni sezona girerken hattrick'de birçok değişiklikler yaşanır. Bu yazımızda bunlardan biraz bahsedelim. İlk olarak oyuncularınızın hepsi bir yaş yaşlanırlar. Yalnız kısa bir süre önce oyuncuların doğum tarihleriyle ilgili bir çalışma yapıldığı ve bunun yakın zamanda tamamlanacağı sitede yazılmıştı. Yani artık sezon sonunda herkes aynı anda yaşlanmayacak, sezon içinde çeşitli zamanlarda yaşları ilerleyebilecek.

Hatırlarsanız yetenek artışının yaşa bağlı olduğunu ve 17'den sonraki her yaş için bir hafta daha antrenman yaptırmamız gerektiğini önceki yazılarda belirtmiştik. İşte sezon başında oyuncuların yaşları arttığı için bazı oyuncularınızın yetenekleri de bir hafta geriye gider. Ya da bir hafta daha fazla antrenman yaptıracaksınız da diyebiliriz.


Takımdaki tüm oyuncuların yanı sıra antrenörünüz de 1 yaş yaşlanır. Ama merak etmeyin antrenörlük seviyesi ya da liderlik seviyesi düşmez. Sadece yetenekleri düşebilir. Bu da sizin antrenman yoğunluğunuzu hiçbir şekilde etkilemeyen bir faktördür.

Maaşlar
Oyuncuların maaşlarıda yeni sezonda değişim gösterir. Tüm sezon boyunca yetiştirip ucuza oynattığınız kaleciniz yeni sezonda yetenek seviyesine göre iki katı maaş alabilir. Diğer oyuncularınızın da maaşları yaşlarına ve yeteneklerine göre azalıp yükselebilir.

Takımlar
Liginizdeki takımlarda yeni sezonun başlamasıyla değişir. Sezon başında daha maçlar başlamadan önce lig tablosunda en üst sıradaki bir üst ligden düşmüş, en alttakilerde alt liglerden yeni çıkmışlardır. Yani hepsi bir dahaki sezon tehlikeli olabilecek takımlardır.


Ekonomi
Ligden yükseldiyseniz ya da çıkdıysanız ligdeki yeriniz değişeceğinden takımın ekonomisinde değişikler olabilir. Örneğin lige 1. olarak gelen bir takım ilk haftadan önce alt sıralarda yer alacağından sponsor gelirleri azalır. Bununla birlikte daha az taraftar hafta içi kulübe üye olur. Bu bence hiç de adil olmayan bir durum. Lig çıkmışsınız, taraftarların ve sponsorların sevinmesi ve en yüksek seviyede destek vermesi gerekirken, bir anda destek en düşük seviyeye geliyor.

Altyapı
Yeni sezonla birlikte altyapınızda 1 tam sezonu tamamlayan oyuncuları takımınıza alabilirsiniz. Yalnız burada sezon ortasında alınan oyuncuları değil dikkatli olun, bir tam sezonu tamamlayan oyuncuları alabilirsiniz.

Herkese başarılar ve bol gollü galibiyetler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder