11 Temmuz 2007 Çarşamba

2007'nin En iyi 20 yabancı dizisi

Son yıllarda televizyonumuz beyinlerimizi dizilerle meşgul etmeye başladı. Hiçbirimizinde buna itirazı yok gibi. İtirazı olanlar da bir süre sonra dizilerin büyüsüne kapılıp itirazlarından vazgeçiyorlar zaten. Eskiden akşam televizyonda hangi filmler var diye gazetenin televizyon sayfasına bakarken artık hangi dizi var diye bakıyoruz. Yayınlanan dizilerden başka birşey bulunamaz oldu akşam televizyonda. Bu kadar büyüyen dizi sektöründe yabancı dizilerin izleyici sayısında gözle görülen bir artış var. Bu sene ülkemizde yayınlanan yabancı diziler içinde en çok yazılan, çizilen ve izlenenleri ise WebGezegeni ekibi olarak şöyle bir sıralamaya koyduk:

1 - Heroes


Daha ilk sezonundan izleyicilerini büyüleyen ve birinci sırada olmayı hakeden Heroes, olağanüstü yetenekleri olan sıradan insanları anlatan bir dizi. Bir iki karakterle sınırlı kalmayıp onlarca karakterin tanıtılması ve bu karakterler arasındaki ilişkilerin mükemmel anlatımı sayesinde bütün bir sezon zevkle izlendi. Dizinin sevilmesindeki en büyük pay bence renkli kişiliğiyle Masi Oka(Hiro Nakamura)'ya ait. Eskiden her hafta Lost beklerdik şimdi ise her hafta heroes gelse de bir an önce izlesek diyoruz.

2 - Prison Break


Karizmatik dostumuz Michael Scofield'in suçsuz olduğuna inandığı abisini hapishaneden kurtarmasının anlatıldığı dizide ikinci sezon da büyük bir heyacan dalgasıyla geçti. Bilim kurgu dizileri furyasından kurtulup ikinci sırada yer alan Prison Break'in en sevilen özelliği de gerçek hayata yakın bir hikaye olması. Yeni sezonu dört gözle bekleniyor.

3 - Battlestar Galactica


3. sezonu sona eren SciFi dizisi Battlestar Galactica'nın finalinde heyecan son noktasına ulaştı. Kimin insan kimin cylon olduğu belli oldu gibi ama hala kafalarda soru işaretleri devam ediyor. Bir bilim kurgu dizisi olmasına rağmen güncel olaylara da çok ince yaklaşımlarla değinin dizinin yeni sezonunu şimdiden heyecanla bekliyoruz.

4 - Lost


Geçen sene olsa listenin ilk sırasında yer alacak olan lost artık seyircisini yavaş yavaş sıkmaya başladı. Bilinmeyen soruların cevapları teker teker veriliyor her bölümde belki ama üstüne on tane daha soru ekleniyor. Bu döngü her bölümde tekrarlayınca dizi de heyecanını kaybediyor. Sizi bilemiyorum ama ben yine de hala takip etmekte ısrar ediyorum. Lost'un herkesin gönlünde ayrı bir yeri illaki vardır :)

5 - Desperate Housewives


Dört ev kadınının aslında sıkıcı bir hayatı olur diye düşünüyor olabilirsiniz. O zaman siz hiç Desperate Housewives izlemimişsiniz. Amerika'da reyting rekorlarını kırdığını söylersem belki bir ara izlersiniz. 3. sezonu bitiren dizinin yeni sezon çekimleri başlamış bile.

6 - The O.C.


Orange County'nin ışıltılı dünyasını anlatan dizide aslında bu ışıltıların arka tarafında ne kadar sorun olduğu, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı anlatılıyor. Daha çok gençlerin ilgi gösterdiği O.C. 4. sezonu bitti. Dizinin tekrar bölümleri yakında yeniden gösterilmeye başlıyacak.

7 - Grey's Anatomy


Bu aralar 3.sezonunun yayınladığı Grey's Anatomy dizisinin stajyer doktorları artık daha tecrübeli. Seattle'daki Grace Hastenesi'nde geçen olaylardan dizinin izleyiceleri kendilerinden pekçok şeyi dizide bulabildiklerini belirtiyorlar. Ülkemizde bu sene meşhur olan dizinin yeni bölümleri merakla bekleniyor.

8 - 24


Muhteşem bir 5. sezonun ardından Jack Bauer'in maceraları 6. sezonda da devam ediyor. Tam bir heyecan fırtınası şeklinde geçen 24 saatin anlatıldığı her sezon birbirinden güzeldi. 5. sezonda da hakettikleri Emmi ödülünü aldılar.

9 - CSI NY


Crime Scene Investigation New York çözülmesi güç olayları araştırmaya devam ediyor. 3. sezonu bu aralar televizyonda gösterilmeye devam ediyor. Son teknolojilerin biraz fazla abartılı olarak kullanarak dizinin tadı kaçırılsa da izlemesi yine de zevkli.

10 - Nip / Tuck


Bu aralar 3. sezonun sonunda olan Nip/Tuck dizisinde estetik cerrahı Christian Troy ve Sean Mcnamara'yı müşterileri için doğanın veya kazaların yarattığı sorunları düzeltmeye çalışan iki ortak olarak izliyoruz. İşlerinde uzman olan bu ikili işlerinde mucizeler yaratsada özel hayatlarında işleri kadar başarılı değiller.

Sıralamanın geri kalanı ise şu dizilerden oluşuyor:

11 - Smallville
12 - Cold Case
13 - Without a Trace
14 - Gilmore Girls
15 - Las Vegas
16 - ER
17 - How i met your mother
18 - Rome
19 - Ghost Whisperer
20 - Scrubs

2 yorum:

  1. dostum sıralamada lost en başta olmalıydı bence 5. sezondayım ve hala diğer dizlere göre çok fazla önde bana göre

    YanıtlaSil
  2. dostum dediğin gibi sana göre bence en başta desperate housewives olmalıydı ma yok bende anlamadım heroes i çok severim ama artık o kadarda kaliteli değil oc greys anatomy ve desperate housewivese bişey diyemem

    YanıtlaSil