27 Eylül 2009 Pazar

Muhteşem Bir Görsel Tur

Dijital fotoğraf sanatı gün geçtikçe ilerlediği için artık takip edilemez bir hal aldı diyebiliriz. Özellikle bu iş ile profesyonel olarak ilgilenemeyenler yapılabileceklerin pek de farkında değil elbette. Ara sıra web üzerinde gezinirken bu tarz ilginç çalışmalara denk geliyorum. Bunların çoğunda da panoramik olanlar ön planda görünüyor.

Bir evi, restoranı, oteli kısacası aklımıza gelebilecek her türlü mekanı tanıtmanın en iyi yolu bu aralar panoramik görüntülerle yapılıyor. Bu görüntüler ilk başlarda sadece 360 dereceydi. Sonraları içlerinde dolaşıldı. Şimdi ise artık mekan kavramı da aşıldı ve şehirler en detaylı şekilde tanıtılmaya başlandı.

Bulabildiğim muhteşem bir örnek var. Avustralya'da bulunan güzel bir şehir olan Sydney'in panoramik çalışması yapılmış. Biraz fazla detaylı bir çalışma olduğundan başlıkta muhteşem kelimesini kullanmakta zarar görmedim. Pixelcase sitesinde yapılan bu çalışmanın detaylarını anlatmak biraz uzun süreceğinden keşfetmeyi sizlere bırakıyorum.

Bu sayfada sadece bir konuya değinmek istiyorum. 'H' harfi bulunan binalara tıkladığımızda oraya doğru gidip binanın içine giriyoruz ve içerde dolaşarak turumuza devam ediyoruz. İstediğimiz zamanda dışarı çıkıp şehrin içinde gezinmeye devam edebiliyoruz. Bakalım teknoloji ilerleyen günlerde bizlere sanal turlar konusunda daha neler gösterecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder