18 Eylül 2009 Cuma

Online Diagram Çizmenin En Kolay Yolu

Diagramlar proje yaparken konuyu anlatmakta yada anlamakta yardımcı olan şemalardır. Genelde özel yazılımları olan diagramları yapmak basit bir iş gibi görünsede bir süre sonra işin içinden çıkılmaz bir hal alınabilir. Bu yüzden bir program kullanmaya başlamadan önce o programın yararlı olup olmayacağını araştırmalıyız.

Eğer elimizde bir programımız yok ise online kaynaklara başvurmak faydalı olacaktır. Web gezegeninde rastladığım en iyi online diagram programını gliffy sitesinde buldum. Çok basit bir kullanımı olan bu sitenin ana sayfasından hemen başlama ikonuna tıklamak çizime başlamamız için yeterli.

Site kendi içinde barındırdığı programı yüklüyor ve karşımıza getiriyor. Bu ekranın sol tarafından nasıl bir tasarım yapmak istediğimizi seçerek ve buraya tıklayarak işimize başlayabiliriz. Kitaplık veya ev planı gibi çizimlerin yanı sıra flow chart ya da ER diagram çizebiliriz. Hatta bir web sayfasında bulunan imgeleri bile kullanabiliyoruz.

Yaptığımız çizimi kayıt ederken site bizden üyelik istiyor. Hiçbir ücretin alınmadığı 30 gün bedava olan üyeliğimizi tamamladıktan sonra çizimimizi bilgisayarımıza kayıt edip işimizi bitiriyoruz ve bu güzel siteyi tasarlıyanlara da teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder