25 Eylül 2011 Pazar

2011 Yılında Dünyada Çıkan En İyi 10 Dokunmatik Telefon

Dünya piyasalarında olup da daha ülkemize gelmemiş bir sürü telefon var ama yine de en kaliteli olanlar ülkemiz marketlerinde de görebiliyoruz. Şu aralar en popüler olan ve yeni versiyonu çıkacağı söylentileri dolaşan iPhone ve Samsung ürünleri üst sıralarda yerlerini alıyor.


Dokunmatik ekran teknolojisi artık cep telefonlarının bir vazgeçilmezi oldu. Her gün bir yenisi çıkıyor elbette ama 2011 yılında şu ana kadar dünyada çıkan en iyi telefonlara ve özelliklerine bir göz atalım.


1. Apple iPhone 4

TouchScreen yani dokunmatik deyince aklımıza ilk gelen telefon elbette iPhone 4 oluyor. 3.5-inch ekranı ve inanılmaz Retina Display özelliği gönülleri fethetmiş durumda. 800:1 kontras değeri ve 960x640p ekran kalitesi ile 1 numaradaki yerini alıyor.



2. Samsung Galaxy S2


4.27-inch Super AMOLED Plus ekranı ile Samsung Galaxy S2 gerçekten güzel bir telefon. Google’ın Android OS'ini kullanmakta olan S2, 2.3 Gingerbread ve 1.2Ghz dual-core Exynos işlemci ile yüksek performans veriyor. Bir de tabi 8-megapixel kamerayı unutmamak gerek.



3. Sony Ericsson Xperia Arc


Sony Ericsson Xperia Arc yuvarlak hatları ile hem elinizde rahat duruyor hem de görüntü olarak güzel görünüyor. 4.2-inch dokunmatik ekranı ve yeni Reality Display özelliği ile Mobile Bravia kullanması bu telefonu 3. sırada yer almasını sağlıyor.



4. Samsung Galaxy S


Samsung Galaxy S,, Super AMOLED ekranı ile gerçekten tertemiz bir görüntü sağlıyor. 480×800 WVGA çözünürlük bizlere inanılmaz renkler veriyor. Resim kalitesinden ise söz etmeye bile gerek yok, tek kelime ile mükemmel.


5. LG Optimus 3D


Görüntü (Display) teknolojisini ilk kullanan telefon LG Optimus 3D . 4.3-inch Super LCD ekranı ve Android 2.2 ile yüksek kalitede fotoğraflar çekebiliyoruz ve filmler izleyebiliyoruz. Parallax technolojisi ise bize oyun ve videolarda 3D effektlerini tertemiz görmemizi salamış. Dual-core işlemcili ve dual 5-megapixel kameralı telefon 720p video çekimi ve 2D filmleri 3D'ye çevirmemizi sağlıyor.



6. Google Nexus S



Google Nexus S'in ekranı gerçekten parlak ve keskin çünkü 235ppi ve AMOLED display özelleklerine sahip. Video formatlarının hemen hemen çoğunu oynatabiliyor. Samsung bu telefonda diğer telefonlara göre 75% daha az ekran parlaklığı olabildiğini söylemekte ve bu da güneşli havalarda çok yararlı bir özellik.


7. BlackBerry Bold 9900


BlackBerry Bold 9900,  BlackBerry OS 7 kullanıyor ve 2.8-inch ekranı ile VGA çözünürlük sunmakta. Bu sayede üst seviye temiz ve keskin bir ekrana sahip. 5-megapixel kamerası ile LED flash özelliği 720 HD filmler çekebiliyoruz.



8. HTC Desire S

3.7-inch Super LCD ekranı ile HTC Desire S bizlere parlak bir 720HD izleme şansı veriyor. Qualcomm 1GHz Snapdragon işlemcisi ve Android 2.3 Gingerbread ile HTC Sense 2.1 göz kamaştırıcı bir hal almış.



9. LG Optimus Black

LG Optimus Black dünyadaki en ince dokunmatik telefon ve sadece 9.2mm kalınlığında. Android 2.2 ve 4-inch 800×400 çözünürlük ile NOVA ekranı gerçekten temiz bir LCD görüntü sunuyor.



10. Samsung Omnia 7

Samsung Omnia 7 güze bir 4-inch Super AMOLED dokunmatik ekranı ve 800×480 çözünürlüğe sahip ve bu listede yer almayı hak eden bir telefon.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder