8 Kasım 2011 Salı

Blogunuzu Geliştirmenin En Önemli 10 Yolu

Üç yıldan fazla süredir blog yazarlığım sırasında birçok blogum oldu. Bunları yazarken kazandığım tecrübeler hala yeterli değil elbette ancak bazı detaylar çok önemli ve uygulanması basit.

Küçük ve yapılması kolay olanları yapmadığımız için belkide blogumuz aylardır hiç ziyaretçi alamıyor olabilir. Bir blog nasıl daha iyi bir hale gelebilir diye düşününce belli başlı bazı noktaları şu şekilde belirleyebiliriz...




1- Sabırlı Olun: Blog yazmak sabır işidir. Blogunuz bir anda yüzlerce veya binlerce ziyaretçi kazanamayabilir. Bunu hiç dert etmeyin ve sabırla yazmaya devam edin.

2- Her gün en az bir yazı yazın: Yazı yazmak blog sitenizin özüdür. Blogunuzu bir çiçek veya evcil hayvan gibi düşünebilirsiniz. Yazı yazmadığınız zaman solar, ilgi ister. Bu yüzden her gün en az bir yazı yazmaya özen göstermek gerekir.

3- Feedburner'a üye olun ve sitenizde görünür güzel bir yere Rss takipçeleri için link ekleyin. Bu sayede takipçilerinize sitenizi daha rahat takip etmek için imkanlar vermiş olacaksınız.

4- Blog çevrenizi oluşturun: Blogunuzun konusu ile ilgili başka bir çok blog bulabilir ve bunlarla link paylaşarak ya da birbirinize yorumlar bırakarak bloglarınızın beraber gelişimini sağlayabilirsiniz.

5- Misafir blog yazarı olun veya kendi blogunuza misafir blog yazarı davet edin.

6- Kendinizi tanıtın: Blog okuyucuları blogu kimin yazdığı hakkında bilgi edinmek isterler. Bu bilgi, yazarın güvenilir ve içten yazılar yazmaya çalıştığının bir göstergesidir.

7- Sitenizi arama motorlarına hatırlatmak için pingomatic ile ayda bir hatırlatma yapın.

8- Blogunuza kendi sesinizi verin: İçten olun ve düşüncelerinizi yani gerçek sizi yazın, bilgilerinizi paylaşırken kendi dilinizi kullanın. Kopyala yapıştır yapmadan klavyeden ne kadar çok yazarsanız blogunuzda birçok orjinal yazı birikir. Bu da arama motorlarının esas aradığı bilgidir.

9- En çok yorum yapanlar, en popüler yazılar veya en çok yorum alan yazılar gibi gadgetları kullanın. Bunlar sitenize yeni gelen ziyaretçileri diğer yazıları okumaya yönlendirmesi açısından önemlidir. Ayrıca yazılardan sonra benzer yazılar eklentisini de kurmayı unutmayın.

10- Sitenizi reklama boğmayın: Her yerinde reklam olan ve sadece iki satır yazı olan siteler okuyucuya itici gelir ve sayfa açılmadan kapatılma oranı yüksektir. Yeni bloglarda hiç reklam olmaması ziyaretçilerin siteyi beğenmesi ve tekrar gelmesi açısından yararlı olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder