11 Ekim 2007 Perşembe

Web Üzerinden Müzik Dinle, İndir Heryerde Dinle

İnternet üzerinden müzik dinlediğimiz birçok site bulunmakta. Ama bazen de bu müzikleri keşke bilgisayarıma indirsem ya da mp3 çalarıma aktarabilsem de işe gidip delirken dinlesem deriz. Geçenlerde bahsettiğim esnips sitesine bugün üye oldum ve demin söylediklerimi yapabildim. Çok basit bir üyelik prosedürü olan siteye email ve şifre yazmanız yeterli.


Esnips'e üye olmadan google üzerinden nasıl arama yapabileceğimizi daha önceki bir yazımda anlatmıştım. Fakat ben üye olmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü aradığınız her parçayı bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz ve anında dinleyebiliyorsunuz. Bunları ares veya limewire gibi programlardan da yapabilirsiniz ama bir firewall altındaysanız -yani bir şirketteyseniz- programlardan müzik indiremeyebilirsiniz.

Bu faydalı sitemiz sadece müzik kategorisiyle sınırlandırılmamış. Video, resim ve dökümanların yanı sıra bu sitenin aslında gizli bir özelliği daha var. O da gruplar yani sitedeki ismiyle 'Communities'. Üye olduktan sonra bu linki mutlaka tıklayın ve ilginizi çeken grubun sayfasına bakın. Mesela müzik/rock grubunun sayfasında yeni eklenen parçalar, favoriler, ön plana çıkanlar gibi pekçok değişik parçayı bulmak mümkün. Bir de karaoke bölümü var ki ondan bahsetmiycem zaten hepiniz biliyorsunuz karaokeyi :)


Bu site yavaş yavaş değil de hızlı bir şekilde imeem'in yerini alacak gibi görünüyor. 30 saniyelik imeem parçalarından sıkılanlar için güzel bir seçenek. Ama tabiki yakında bu siteye de bir sınırlama gelebilir. Bol müzikli günler...ve Herkese iyi bayramlar...

2 yorum:

  1. bilgilendirme ve tavsiye için teşekkür ederim. gerçekten de güZeL biR yeRmiş...

    YanıtlaSil
  2. rica ederim ne demek...böyle güzel siteleri her zaman sizlerle paylaşmaya devam edeceğim...

    YanıtlaSil