15 Ocak 2008 Salı

Blog Dünyasının Yararlı Siteleri

Ülkemizde blog yazmanın kolay olmadığını hemen hemen hepimiz biliyoruz. Eğer blog yazmaya yeni başlayacaksanız ilk başta bu gerçeği göz önünde bulundurmanız gerekir. Çünkü size yardımcı olucak çok fazla site yoktur. Bu kıyaslamayı elbette yurt dışına göre yapıyorum. Digg veya delicio.us gibi siteler pekçok yabancı blog yazarını hergün meşhur ediyor. Bizim yazılarımız ise bizleri günlük takip eden okurlarımız tarafından okunuyor. Açıkçası bana bu yetiyor. Zaten bir blog yazarının amacı ünlü olmak olmamalı, bilgi vermek, yararlı yazılar yazmak olmalı.


Bir blog kurduktan sonra size en yararlı olabilecek site elbette blograzzi. Türk blog küresinin en iyi dostu olan blograzzi kimseyi ayırmıyor, profesyonel veya amatör herkese kapısı açık. Bu yüzden takdir ve tebrikleri fazlasıyla hakediyor. Bence her blog yazarı sitesini buraya eklemeli, buradaki sitelere yorumlar yazmalı, kendi sitesi için aldığı yorumları değerlendirmeli. Böylece blog konusunda pekçok fikir edinmiş olabilirsiniz. Aynı zamanda sitenizin de gelişiminde yardımcı olucak fikirler edinebilirsiniz.

Beğendiğim ve tavsiye edeceğim bir başka site ise bumerang. İlk başladığında böyle birşey olucağına inanmamıştım ama sitemin reklamlarını hürriyet internet sitesinin ana sayfasında görünce kesinlikle inandım. Bumerang bize çok güzel bir imkan sunuyor. Biz sitemizde onların reklamlarını gösteriyoruz, onlarda bizim sitemizin reklamını gazetenin sitesinde günde en az 3000 kere gösteriyor. Gayet mantıklı ve blog yazarlarına çok yararlı bir sistem.


Blog sitenizi nereden alacağınız ise elbette size kalmış. Ülkemizde ise bu işi en iyi yapan ve blog yazarlarına destek veren site olan blogcu sitesini bir ziyaret edin derim. Ben blog yazmaya başlarken pek yönlendiren olmadığı için blogcu'da başlamadım. Sonra da burada başladık burada devam diyerek blogspot'da devam ettim. Bir diğer site açabileceğiniz adresler ise blogsayfasi veya blogkur olabilir. Ücretsiz Türkçe blog hizmeti veren bu siteler de takdir edilecek sitelerimiz arasındadır.

Eğer yazılarınızı daha fazla insanın okumasını istiyorsanız, onları bazı sitelere gönderebilirsiniz. Bu siteniz için ilk başta yararlı gibi görünse de sonradan zararlı olur. Yazılarınızın orjinal halini sitenizde saklamanız her zaman en iyi seçimdir. Çünkü arama sitelerinde genelde sizin siteniz değil, yazınızı gönderdiğiniz siteler üst sıralarda çıkarlar. Yine de, yeni blog açan arkadaşlar sitelerinin biraz isim yapması için bildirgec, oyyla veya limk gibi sitelere yazılarını gönderebilirler.

Herkese başarılar ve bol ziyaretçili yazılar dileklerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder