22 Ocak 2008 Salı

Firewall'u Atlatıp Youtube'a Nasıl Girilir?

Bazı toplu internet kullanılan yerlerde - şirketler, internet kafeler gibi - youtube sitesine video yüklemesinden dolayı aşırı bir yoğunluk olmasın diye erişim kapatılır. bir firewall kullanılır veya networkden direk olarak erişim engellenebilir. Her iki uygulamada da temel olan sitenin ip numarası ve domain adının erişime kapatılmasından ibarettir.

Firewall'u ip veya dns değiştirerek atlatmak pek kolay değildir. Bu değişimler sırasında hiçbir siteye bağlanamama tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliriz. Bunun yerine domain yöntemlerine odaklanalım.

Üç yöntem deneyebiliriz. Birincisi www harflerini kullanmamak. Domain olarak erişimi engellenen siteler genelde www kullanılmayınca açılır. Mesela youtube için http://youtube.com/ denenebilir. İkinci yöntem ise başka bir site üzerinden aradığımız siteye ulaşmaktır. Bunun için http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.youtube.com adresi üzerinden youtube a bağlanabiliriz. Sonuncusu ise unblockall sitesi. Buraya istediğiniz sitenin adını yazıp bağlanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder