15 Ocak 2008 Salı

Ülkemizin Kış Sporları Siteleri


Kayak veya snowboard yapmak için diğer ülkelere göre çok daha şanslı olduğumuz söylenebilir. Yalnız tek sorun kış sporlarının pahalı olması. Bu yüzden birçok insanın kayak yapmasını düşünmek imkansız. Yinede kış sporları tesislerimiz her geçen gün daha da gelişiyor. Kış sporları web siteleri de bu oranda gelişimini sürdürüyor. Ülkemizin başarılı kış sporları sitelerini bazı kaynaklardan araştırdım ve sonuç olarak böyle bir liste oluştu:

Artistik Buz Pateni - Artistik buz pateni hakkında genel bilgiler, ünlü patencilerin hayat hikayeleri, Türkiye ve Dünya'dan haberler, yarışmalar, video arşivi ve çeşitli bağlantılar.

Buboarders - Boğaziçi Üniversitesi Snowboard Takımı'nın sayfasında takım ve snowboard ile ilgili bilgiler, haberler ve fotoğraf galerisi bulunuyor.

Buzpaten.com - Galleria Buz Pisti İşletmesi'ne ait sitede; spora ilişkin haberler, duyurular, bilgiler, kurs programları ve mağaza bölümleri yer alıyor.

Davras -
Isparta Davras kayak merkezi'ne ulaşım, konaklama, pistler, liftler ve Isparta hakkında bilgiler yer alıyor.

Fun On Ice Buz Pateni Pisti - Bursa'da yer alan buz pateni pisti ve buz pateni eğitimleri hakkında bilgiler, fotoğraf galerisi ve video arşivi yer alıyor.

Kar Kalınlıkları - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün çeşitli kayak merkezlerindeki kar kalınlıklarını öğrenebileceğiniz sayfası.

Kartalkaya - Bolu Kartalkaya kayak merkezinde yer alan pistler ve oteller ile ilgili bilgiler.

Kartutkusu - Kayak ve snowboard tutkunlarının buluştukları en büyük forum.

Kayak Bülteni - Kayak turları, kayak merkezleri ve mağazalar hakkında bilgiler yer alıyor.

Kayak Rehberi - Yurtiçi ve yurtdışı kayak merkezleri, yarış haberleri, malzeme seçimi ve teknik bilgiler.

Kayak Türkiye - Kayak merkezleri, oteller ve kayak hocaları ile ilgili bilgiler, malzeme satışı yapan mağazaların listesi, ikinci el kayak malzemeleri, kayak turları, kar kalınlığı bilgileri ve haberler yer alıyor.

Radikal Kayak Turu - Kayak merkezlerine turlar düzenleyen firmanın sayfasında kayak merkezleri, kayak ve snowboard hakkında genel bilgiler, malzeme satıcıları, kayak ve snowboard okulları, ikinci el malzeme ilanları yer alıyor.

SnowboardTR - Kayak merkezleri hakkında bilgiler ve pist eleştirileri, snowboard felsefesi, temel bilgiler, hava ve kar durumu içeriyor.

Timo Dorukkaya Snowboard School - Kartalkaya'da bulunan snowboard okulunun eğitimleri, Dorukkaya Otel bünyesinde bulunan pist ve rampalar içeren eğlence parkının tanıtımı.

Turk Ski - Kayak sporu bilgi ve haberleri, kayak kros, alp disiplini ve tekerlekli kayak hakkında teknik bilgiler, eğitim organizasyonları ve kayak merkezleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Listeye tavsiye edebileceğiniz siteleri bekliyorum.

1 yorum: