13 Ocak 2008 Pazar

Türkçe Blog Arama Siterleri

Yabancı blog arama sitelerinin web gezegeninde cirit attığı günümüzde Türkçe blog arama sitelerini ise parmakla saymak mümkün. Bunun sebeplerinin başında blog sitelerinin ülkemizde hala yurtdışındakiler kadar ilgi görmemesi. Oysa herkes bir blog sitesi açabilir ve diğer blogları da okuyarak birbirine destek verebilir. Bu destek büyüdükçe okuyucu sayısı da sitelerin kalitesi de artacaktır. Böylece Türkçe blog arama motorlarının sayısı da fazlalaşıcaktır.


Blogara.net : Site ingilizce ama listelenen siteler Türkçe. Neden böyle bir uygulama olduğunu bilmiyorum ama Türk blog sitelerini bulabildiğim bir kaynak olduğu için ekledim.

Google Blog Arama : Klasik google'un blog arama sayfası. Sitelerde yazılan son yazılara ve sitelerin isimlerine göre arama yapabilmesi önemli. Gelişmiş arama seçenekleri ile daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

Blogmu.net : Güzel tasarımlı, canlı renklerin kullanıldığı basit bir Türkçe blog arama sitesi. Sitenizi bulabilmeniz için sitenizi eklemenizin gerekiyor.

Bloglar Alemi : Buradaki arama motoru aslında sitesnin kendi arama motoru değil. Site aramanet'in blog arama sayfasına yönlendiriyor.

Aramanet : Kendi dizinindeki blog siteleri arasında arama yapan bir site.

Hemenmi Blog Arama Motoru : Google üzerinden blog araması yaptıran bir site.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder