7 Haziran 2007 Perşembe

80' li yıllarda yaşamak demek...

1980 li yıllarda hayatının ilk tecrübelerini yaşamış, ilkokula gitmiş, Kenan Evren' i, erdal İnönü' yü, Özal' ı tanımış olmak,
* Voltran voltran voltran demek, depozito toplamak adina kola sisesi biriktirmek demek, Adile Nasit' ten masal dinlemek demek.
* Okula siyah önlükle gitmek demek. Kayahan, Nilüfer, Sezen Aksu, Barış Manço ile büyümek demek moruk demek, herild yani demek, hey corc versene borc demek, olmaz maykil bende de yok cevabini isitmek demek.
* Edi Mörfiiiiiii huuuuuuuuuuuuuu şörli makleeyynn yeeeeeee diye bağırıp en az bir technotronic kasedine sahip olmak demek.
* Mahalle çeşmelerinden su icmek, bayramlari iple cekmek, koltukaltında topla okul bahçesine yalnız giderken "nasılsa oynıycak birileri vardır" diyebilmek demek, eti kemik geciyor demek.
* Evden çıkmayan bilgisayar bebeleri haline gelmeden çocuklugunu yaşayabilmiş, son dönemin bir üyesi olmak, ne sorusuna zonk cevabı vermekten zevk duymak, ,
* Radyoda cikan muzikleri teybe çekerken odaya giren anneyi hemen susturmak,
* Sinek ilacı arabalarının arkasında bıraktığı bulutta deli gibi dolaşmak demek. ...sonrasinda biz buyuduk ve kirlendi dunya demek. Sesi açıp kısmak için televizyonun dibine kadar gidip üstündeki düğmelere basmak zorunda olmak demek.
* Beslenme çantası, dantel yaka, yenen kokulu silgi, leblebi tozu, sek sek oynamak, müsaitseniz annemler size gelecek demek.
* Eve lazım olur diye fazlaca pul almak demek.
* Çok güzel bir ülkenin son yıllarını hayal meyal hatırlamak, sonra da çivisinin çıkışını görerek büyümek demek
* Hava durumlarının eksi değil de "sıfırın altında bilmem kaç" denildiğini bilmek demek
TRT 1'de oluşan sorunlar sonucu yayına bir süre ara verildiğinde ekrana getirilen donuk ağaç, dağ bayır resmine 10 dakika hareketsiz bakabilmek demek.
* Türkiye' de yaşamış son mutlu kuşak olduğunu hüzünle hissetmek demek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder