7 Haziran 2007 Perşembe

Beyni kullanma kılavuzu...

Beyin açık havada ve ayaktayken daha iyi çalışır. Önemli kararlarınızı açık havada yürürken alın. Yürüyüş sağ ve sol lobu aynı anda uyardığından daha etkin analiz yaparsınız...
Beyin örneklerle akıl yürütür. Kararsız kaldığınız bir durumda "Atatürk benim yerimde olsaydı ne yapardı?" diye düşünün. (NLP Modelleme tekniği...)
· Yabancı bir dil öğrenme ve ezber beyni güçlendirir. Her gün birkaç yeni kelime öğrenin ve kullanın.
· Zihinsel rutinlerinizi kırın. Bazen telefonu sol elinizde tutun, çantanızı diğer elinizde taşıyın, evinize başka bir yoldan gidin.
· Zihinsel zevklerinizi zenginleştirmek için her gün mutlaka iyi bir özdeyiş kitabından, birkaç cümle okuyun. Güzel bir resme bakın. Sevdiğiniz bir müziği gözleriniz kapalı dinleyin.
· Bir konu hakkında düşünürken, nasıl düşündüğünüzü de gözlemleyin. Düşünmek üzerine düşünmek, düşünce kalitesini artırır.
· Bol ve temiz "birinci el" oksijen beyin için çok onemlidir. Beyin vücuda alınan oksijenin dörtte birini tek başına tüketir.
· Farklı düşünme tarzları beyni geliştirir. Çocuklar ve hayvanlarla daha fazla vakit geçirin. Sizden farklı düşünen insanlarla konuşun.

3 yorum:

  1. Genelde kararları açık havada değil de daha kapalı yerlerde alıyorum, wc gibi :) bi terslik var bende galiba hehe

    YanıtlaSil
  2. :) E tamam da bu burada mı açıklanır yani?

    YanıtlaSil
  3. burda açıklanmaz tabi doğru diyosun da işte, yazıyı okuyunca aklıma ilk bu geldi, bi de açık havada yorum yapmak gerek tabi :)

    YanıtlaSil