22 Haziran 2007 Cuma

Online Futbol Menajerlik Oyunu: Hattrick - 7

Hattrick'e yeni başladım, neler yapmalıyım?

Bundan önceki yazılarda oyuna yeni başlamış arkadaşlara oyunu tanıtmaya, güzel yönlerini göstermeye ve bazı ipuçları vermeye çalıştım. Peki oyuna daha yeni başlayan birisi ilk olarak hangi adımları atmalı? Hattrick de oyunun başlangıcı çok önemlidir. Oyuna başlangıç stratejiniz ne kadar sağlam olursa takımınız da en kısa zamanda iyi bir takım olur.

Türkiye liglerinde yeni alınan takımlar genelde 7.ligden verilir. Nadir olarak 8.ligden verilen takımlar olabilir. Takımınızı aldığınız zaman ilk yapacağınız şey tabi ki menajerlik diplomanızı almaktır. Bu bölümü bir hafta içinde tamamlamanız normaldir.

Antrenör alın
Menajerlik diplomanızı aldıktan sonra kasanızda en az 300bin civarında para olur. İlk tavsiyem antröner almanız. Antrenör tipini oyun stilinize göre seçebilirsiniz fakat benim tavsiyem ofansif düşünceli olmasıdır. Kötü liderlikli, yeterli bir antrenörü 79bine alabilirsiniz. Bu antrenör antrenmanlarınızın daha verimli olmasını sağlayacaktır.


2 tane oyunkurucu
7 ve 8. liglerde ve hatta daha üst liglerde oyun orta sahada biter. Aslında gerçek futbolun da en önemli mevkisi olan orta sahaya adam almak ikinci yapacağımız iş olmalıdır. Taktik olarak da çeşitli kombinasyonların kolayca yapılabildiği 3-5-2 üzerine yoğunlaşmanızı öneririm. Orta sahamıza en az kaliteli oyunkuruculuk, vasat pas ve kaliteli kondisyonu olan 2 adet orta saha oyuncusu almalıyız. En fazla 70 binden iki oyuncu bizi ihya edecektir.

Kalecilik antrenmanına odaklanın
Antrenmanınızı kalecilik ve 100% olarak değiştirin. (9 kaleci 1 yardımcı antrenör alın) 1400tsi civarlarında 2 kaleci alın tanesi en fazla 10bine bulabilirsiniz. Yaşları en fazla 19 olsun. Bir tanesini as kaleci olarak belirleyin. İkisi de ilk haftadan skill atlayacaklardır. (Biri lig maçında biri hazırlık veya kupa maçında oynamalı) Cuma ya da cumartesi akşam saatlerinde kalecinizi 20binden satışa koyun. En az 30bine satılır ve karınız en az 20bin olur. Bu sırada da as kaleciniz 1 sezonda üstün seviyesine gelir.

Sponsor gelirinizi yükseltin
Her hafta bir adet basın sözcüsü alarak sponsor gelirinizi yükseltebilirsiniz. Bu sayede sponsorlarınızdan gelen para her hafta bin lira daha fazla artar ve bi dahaki haftalarda artarak devam eder. Standart sponsor artışı da eklenince kazancınız kısa sürede çok iyi seviyeye gelebilir. 10 adet basın sözcüsüne gelene kadar bunu yapmanızı tavsiye ederim.

Bunları yaparak 6.lige rahatça yükselebilirsiniz. 6.ligde eski oyuncularınızı satıp yerlerine daha iyi oyuncular alarak takımınızı güçlendirin. Kaleciniz üstün seviyede olduğundan bu saatten sonra oyunkuruculuk, kanat ya da golcülük antrenmanına geçebilirsiniz.


Yeni oyunculara göre antrenmanınızı değiştirin
Takımınızda kaleci ve orta saha sorununu bu şekilde hallettikten sonra geriye defans, forvet ve kanatlar kalıyor. İlk olarak orta saha kanat oyuncuları bulmanız orta sahanızın daha güçlü olması açısından önemlidir. Alacağınız kanat oyuncularının kanat ve kondisyon özelliklerinin yanı sıra oyunkuruculuk özelliğinin de iyi olmasına önem gösterin. Eğer iyi kanat oyuncularınız varsa forvete oyuncu alarak takımınız gol yollarında daha iyi olabilir. Yeni aldığınız oyuncularınız iyi olduğu için onlara antrenman vermenize gerek yoktur. Mesela golcülük antrenmanı veriyorsanız kanat antrenmanına geçip kanatlarınızı da güçlendirebilirsiniz.

Mali durumunuz iyiyse oyunkuruculuk antrenmanını seçin
Orta sahanız ne kadar iyi olursa alacağınız sonuçlarda o kadar güzel olur. Eğer mali durumunuz sizi idare ediyorsa orta saha oyuncularına antrenman vererek onları daha iyi yapabilirsiniz. Para kazanamazsınız ama maçları kazanırsınız.

Yazılar devam edecek, herkese iyi oyunlar, bol gollü galibiyetler...

2 yorum:

  1. hattrick.org'dan sol tarafta sign up! a tıkla...ordaki formu doldurduktan sonra emailinden üyeliğini aktif hale getir...bir hafta içinde yeni bir takım verilecektir...şimdiden başarılar

    YanıtlaSil