29 Mayıs 2007 Salı

En beğenilen müzik listeleri

Son zamanlarda o kadar çok parça o kadar çok sanatçı piyasaya çıkıyor ki insan ne dinleyeceğini şaşırıyor. Bütün bu parçaları ve sanatçıları bir yerde bulabilmek çok zor elbette. Bu yüzden artık müzik listelerine olan ilgi artmış durumda. Web üzerinde pekçok müzik listesi bulunmakta ama bunların çoğu güncel tutulmuyor. Bazı siteler belirli kriterler ile haftanın belli günlerinde güncelleniyor ve doğrusu müzik severlere çok yardımcı oluyor.


Benim ve çevremdeki arkadaşların da ilk seçimi olan site 'Radio and Records'ın sitesi. Sitenin 'chart' bölümünde alternatiften latin pop'a, urbandan smooth jazz'a kadar bütün müzik listeleri bulunmakta. Her hafta perşembe günü güncellenen sitede üyelik zorunluluğu da bulunmuyor. Şarkılar çalınma sayısına göre sıralanıyor. Ayrıca en çok dinlenen ve en çok yükselen parçaları da belirtmişler. Kısacası şu anda müzik listeleri konusunda 1 numara diyebiliriz.

Diğer tavsiye edceğim listeler billboard, world music charts europe, top-40 charts ve tabii ki mtv siteleri. Türkçe müzik listeleri web üzerinde bu aralar pek yaygın olarak bulunmuyor. turkcemuzik sitesi haftanın top 20'sini seçerek bizlere yardımcı oluyor.

Bol müzikli günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder