31 Mayıs 2007 Perşembe

Online Futbol Menajerlik Oyunu: Hattrick - 4

Transfer

Aynı gerçek hayatta olduğu gibi bu oyunda da transfer futbolun vazgeçilmez ve onu çekici kılan araçlarından biri. Çoğu oyuncunun transfer piyasısından uzak durması oyunun uzmanları tarafından önerilse de, bence oyunu zevkli yapan en önemli yanlarından ve her zaman bakmamız gereken bir sayfa.


'Ne zaman transfer yapmalıyım?' sorusu en önemli ayrıntılardan biridir. Bu sorunun ilk cevabları 'iyi bir oyuncunuz uzun bir süreliğine sakatlanınca' veya 'ekonomi kötüye gidince'dir. Lig maçında en iyi oyuncularınızdan biri sakatlandıysa ve bu oyuncu özellikle de orta sahada ya da kalede oynuyorsa transfer vakti gelmiş demektir. Ya da takımınızın oyuncularından birinin yetersiz performansı olduğu apaçık ortadaysa yeni bir oyuncu alabilirsiniz.

Yalnız transfer yaparken dikkat etmemiz gereken birkaç küçük nokta var. Bunların ilk başında transfer arama sayfasındaki kriterlerimizi iyi ayarlamak geliyor. Buradaki yeteneğe göre arama kriterlerinde çok fazla aralık bırakmadan hem alt hem de üst seviyeyi belirlemeliyiz. Bu sayede hedefimiz olan oyuncu topluluğunun listesine ulaşırız. Tek bir seviyenin verilmesi bize daha büyük bir liste vericek ve kafamızı karıştırarak yanlış oyunculara yönelmemize sebep olacaktır.

Oyuncu transferi açık arttırma sistemiyle yapıldığından burada parayı bastıran istediği oyuncuyu alır. Fakat bazı taktiklerde yok değildir. Nabız yoklamak için oyuncunun fiyatını biraz yükseltebilirsiniz. En son teklifi yapanın çevrim içi olup olmadığına bakmak da yararlıdır. Böylece son dakikaya kadar bekleyerek başka istekli kişilerin olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Kendinize bir sınır belirleyin ve o sınırda mutlaka durun. İlk seferde açık arrtırmayı kazanamadınız belki ama merak etmeyin, bu oyunda oyuncudan bol birşey yok ve aradığınız oyuncuyu istediğiniz fiyata mutlaka bulursunuz. Tabi çok ucuz fiyata almak için de ısrar etmek de fayda yoktur.

Transfer yaparken ekonominize dikkat edin. Her zaman alacağınız oyuncunun size getirisini düşünün ve lig maçlarında oynayacak ya da yetiştireceğiniz oyuncuları satın alın.

Transferden para kazanma yönteminlerinden en bilenenlerinden biri de kaleci transferidir. 17-20 yaş arasında 1400TSI üzerindeki yeterli formdaki tüm kaleciler, tek maç oynayarak vasat seviyesinden yeterli seviyesine gelirler. (Tabi kalecilik antrenmanı vermeniz gerektiğini de hatırlatırım) Bu kritelerde bir kaleciyi 15bin den fazla vermeyin. Nadir olarak 5bin'den düşük fiyatada bulabilirsiniz. Satarkende 30bin-60bin arasında fiyatlarla satabilirsiniz. Böylece haftalık net 40-50bin arası kar yapabilirsiniz.

Herkesi iyi oyunlar, bol gollü galibiyetler...

1 yorum:

  1. bence bu oyun çok guzel ilk olarak ARSHAVIN transfer edilmeli

    YanıtlaSil