29 Mayıs 2007 Salı

Online Futbol Menajerlik Oyunu: Hattrick - 3

Oyuncular ve Takım dizilişi

Kulübümüzün oyuncular sayfasında tüm oyuncularımızı ve yetenekleri görebiliriz. Sakatlık durumları ve özel yetneklerinin de görüntülendiği bu sayfada istediğimiz kritere göre sıralama da yapabiliriz. Ayrıca oyunun topluluk sayfasından programlara girerek foxtrick eklentisini yüklersek firefox da ekranın sağında takım istatistiklerini görebiliriz. Bu istatistiklerde en yüksek 11 tsi ve toplam tsi, özel yeteneği olan oyuncularımızın sayıları, sarı kartlı, kırmızı kartlı, sakat, sakat ama oynayabilir ve satılık oyuncularımızın sayılarını görebiliriz.

Oyuncuların kendi sayfalarında da PsicoTSI eklentisinden yararlanabiliriz. Bu eklenti bize oyuncunun yeteneğinin ne kadar geliştiğini gösteririr. Ayrıca bize hem transfer yaprken hem de maç için oyuncu seçerken yardımcı olur.

Oyuncuların formları ve tecrübeleri, maçlardaki başarılarını yüksek seviyede etkilemektedir. Bu kriterlerin yanı sıra elbetteki daha önemli olan esas pozisyonlarındaki seviyeleridir. Kalecilerin sadece kalecilik, defansın sadece defans, kanat oyuncularının kanat ve kondisyon, orta saha oyuncularının oyunkuruculuk, pas ve kondisyon, golcülerin de golcülük ve pas yeteneklerinin iyi olmasına dikkat edin. Topluluk sayfasındaki pekçok program size ilk 11'inizi kurmakta yardımcı olurlar fakat unutmayın ki hepsinin bir yanılma payı vardır. Takımınızı her zaman ilk önce kendiniz kurun. Daha sonra programların tavsiye ettiklerine bakın. Çünkü oyun içindeki dengeler hiçbir zaman aynı kalmaz, kullandığımız programlar ise standart kriterleri baz alırlar.



Takım dizilişimiz oyunun başında 4-4-2 zorunlu olarak gelir. Fakat lisansınızı aldıktan sonra istediğiniz dizilişi yapabilirsiniz. Dizilişinizi maçlar sayfasından talimat vererek yapabilirsiniz. Burada kesin ve kesin flash sürümünü kullanın. Takım dizilişi programlarından Hattrick Forever ve Hattrick Coach Professional size bilgi vermek için yeticek hatta artacaktır. Bu programlar oyuna giriş şifrenizi kullanmaz. Bunun için güvenlik kodunuz gerekir. Hattrick'im sayfasından Tercihlerdeki Güvenlik kodu linkini tıklayarak kodunuzu ayarlayabilirsiniz.

Diziliş seçerken antrenörünüzün dizilişi ne kadar iyi bildiğiyle bağlantılı olarak maç performansınız etkilenir. Diyelim 3-4-3 oynamak istiyorsunuz ama antrenörünüz bu dizilişte kötü seviyede. Hafta içinde yapacağınız hazırlık maçlarının takıma sakatlık dışında hiçbir etkisi olmadığından bu maçlarda 3-4-3 oynatarak antrenörünüzün seviyesini yükseltebilirsiniz. Alacağınız sonuç hiç önemli değildir. En fazla 3. haftada antrenörünüz çok iyi seviyesine gelicektir ve artık ligde de 3-4-3'ü gönül rahatlığıyla oynayabilirsiniz.

Bugünlük de bu kadar. Bir sonraki yazımızın konusu 'Transfer' olucak.

Hepinize iyi oyunlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder