29 Mayıs 2007 Salı

Online Futbol Menajerlik Oyunu: Hattrick - 2

Antrenman

Oyunun en önemli sayfalarından biri antrenman sayfasıdır. Oyuncularımıza antreman yaptırarak yeteneklerinin gelişmesini sağlarız. Haftalık olarak yapılan antrenmanlarda sadece maçlarda oynayan oyuncular yeteneklerini geliştirir. Kalecilik antrenmanı sadece kalecileri, oyunkuruculuk antrenmanları da sadece orta sahada oynayan oyuncuları etkiler. 17 yaşındaki bir oyuncunun kaliteli bir antrenör ile kaç haftada yeteneğinin gelişeceğine buradan bakabilirsiniz. 17 den her fazla yaş için değerler genelde 1 hafta daha artar.

Hattrick'e yeni başlayan takımlar için kalecilik antrenmanı iflas etmemek için birebirdir. Her hafta yeni bir kaleci alıp onların yeteneklerini arttırarak bir sonraki hafta satarak ekonomimizi düzeltebiliriz. Oyuna başladıktan 2-3 ay sonra stadımız dolmaya başlayınca, ekonomimizde düzelecek ve başka antrenmanlara geçme imkanımız olacaktır.



Kalecilerimizi yetiştirdik, güzel paralar kazandık. Şimdi yeni antrenmanımızı seçmeye geldi. İlk tercihimiz oyun kuruculuk olabilir. Çünkü hattrick'de maçlar genelde orta saha ile kazanılır. Ne kadar iyi orta sahanız varsa o kadar çok galibiyet alırsınız. 17-20 yaş arası genç orta saha oyuncuları alarak onları hazırlık maçlarında oynatarak ileride bir servet sahibi olabilirsiniz. Oyun kuruculuktan en fazla verimi alabilmek için 3-5-2 veya 4-5-1 taktikleri tercih edilmelidir. Kalecilik de sadece kaleciler antrenman aldığından seçtiğiniz taktik önemli değildir. Golcülük, kanat ve defans antrenmanlarını da düşünebiliriz ama tecrübeli oyuncuların tavsiyeleri her zaman oyun kuruculukta ısrar etmemizdir . Bu sayede hem iyi para kazanır hem de çok iyi orta saha oyuncularına sahip olabiliriz.

Her hafta en yüksek verimi alabilmek için antrenman seviyesinin %98 den aşağı olmamasında yarar vardır. Antröner ise oyuna yeni başlayanlar için yeterli seviyede ve kötü liderlikle biri olması antrenman sevinizi yükseltir. Yardımcı antrenör sayınızda toplam 10'u geçmemelidir. Aksi takdirde antrenmanınız yanabilir. Kalecilik için 9 kaleci 1 yardımcı antrenör, diğer antrenmanlarda 1 kaleci, 9 yardımcı antrenör en yüksek verimi verebilir.

Hattrick yazılarımız 'Oyuncular ve Takım dizilişi' yazısıyla devam edicek.

Herkese iyi oyunlar, bol gollü galibiyetler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder