6 Kasım 2007 Salı

Gitar Dünyasına Adımızını Atın

Bugün gitar çalmak isteyenler, yeni başlayanlar, iyi çalanlar ve profesyonellere yönelik bir siteyi gezdim. Arkadaşlarım çok bahsetmişti, bir de ben bakayım dedim. Online gitar derslerinin web üzerinde ilk defa verildiği site olduğu söylenen ve ingilizce olan guitar tricks sitesi arayıp bulabileceğiniz tüm gitar derslerini bir araya getirmiş.

Sitedeki kaynaklara ulaşmak için sadece ad, sifre ve email istenilen kısa bir üyelik formu doldurmanız yetiyor. Üye olduktan sonra size seviyeniz soruluyor. Bailangıç, kolay, orta ve gelişmiş seçeneklerinden birini seçtikten sonra o bölümdeki derslere girebilirsiniz. Ayrıca sitedeki bedava 24 dersi iyice bir gözden geçirebilirsiniz.


İnternet üzerindeki gitar sitelerinde akorlar, şarkı sözleri ve gitar derslerini kolayca bulabiliyorsunuz. Bu sitenin özelliği ise size seviyenize göre gitar hakkında özel bilgiler ve sırlar vermesi.

Diyelim ki bir gitar sitilini çok beğeniyorsunuz ve onun üzerinde daha çok durmak istiyorsunuz. Mesela akustik gitar olabilir. Sitenin sol tarafındaki menülerin tamamı üye olduktan sonra açılıyor. İşte burada 'By Style' bölümünden akustik kısmana girip oradaki teknikleri, dersleri veya parçaları görebiliyorsunuz.

Yalnız bu bölüm ve videolu dersler bölümündeki 3468 derse erişebilmek için sitedeki üyeliğinizi 10dolar vererek yükseltmeniz gerekiyor. Bunu görünce epey bi hayal kırıklığına uğradım. Ama bedava olan dersler de yeterli şimdilik. Aslında bir gitar dersine onca para vereceğimi buraya verebilirim diye düşünmüyor da değilim.

Siteye Bakış ve Değerlendirme

Ana Sayfa: http://www.guitartricks.com/
Üyelik: Var - Yüksek üyelik paralı
Dil: İngilizce
Kullanılabilirlik: 88/100
Bilgi: 90/100
Yararlılık: 81/100
Dizayn: 76/100
Sayfa Değeri(PageRank): 3/10
Diğer: Site her konuda çok iyi ama güzel bölümlerin paralı olması büyük bir dezavantaj.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder