5 Kasım 2007 Pazartesi

Blog Hosting Siteleri Karşılaştırma Tablosu

Web gezegeni içinde bir blog sitesi açıp yazılar yazabileceğiniz pekçok site bulunmakta. Bunlarda birini seçip sitenizi açmak çok basit. Ancak sitelerin size verdiği değer bu noktada önem kazanıyor. Bazı siteler size çok fazla hizmet veribiliyor ancak bir o kadar da para isteyebiliyor. Bazıları ise herşeyi bedavaya yapıyor ama bu sefer de kalitede sorun oluyor. Bunun bir ortasını tutturabilen blog hizmeti veren sitelere yönelmemiz önemli.

Blogger,e TypePad Basic, TypePad Plus, TypePad Pro, Blogware, WordPress, Movable Type ve Expression Engine sitelerinin detaylı karşılaştırmasını USC sitesinde bulabiliriz.
En ünlü blog sitelerinden blogger'ı inceleyelim mesela:
- Sitenin artıları Yorumlar, Atom, Ping, Sınırsız Blog sahibi olabilme, Mobil bloglama, Api, 33 adet arayüz, online yazı gönderimi ve birden fazla yazar imkanlarının olması.
- Eksileri ise Kategoriler, Alt kategoriler, RSS, Arama, Listeleme, Fotoğraf Galerisi, Karaliste, Url takibi, ip/kullanıcı/url yasaklama, resim küçültme, offline yazı gönderimi, dosya yükleme ve sifre koruma'nın olmaması.

Bu tabloyu inceledikten sonra eğer bir sitenin hizmetleri size daha cazip geldiyse sitedeki bir başka yazıdan o sitenin hizmetleri konusunda daha detaylı bilgileri - ingilizce - okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder