15 Kasım 2007 Perşembe

Web Üzerinden Kaliteli Sitelerde Müzik Dinlemeye Devam

Artık web sitelerinden müzik dinlemenin ne kadar çok yaygınlaştığını biliyoruz. Fakat bu modanın biraz da ülkemize yayılmasında fayda var. Tabi tüm parçaları mp3 e çevirilip internet sitelerinde bedavaya çıksın demiyorum. Parçaları şirketler sitelere reklam karşılığı verebilir ya da belli bir süre tanıtım amaçlı olabilir.

Yurt dışında bu tarz sitelerin örneklerini bol bol görüyoruz ve bunların en iyilerini de WebGezegeni'n de tanıtmaya çalışıyorum. Bugün ise Social fm olarak yayın yapan siteyi gezdim. Sitenin en güzel özelliği daha açılır açılmaz cd kapakları görünümüyle bir müzik listesinin sizi beklemesi.


En üstte bulunan arama ise çok yararlı gerçekten. İsmini yazdığınız grubun ya da dj'in parçalarını anında listeye alıyor ve çalmaya başlıyor. Tabi yeteri kadar bulabilirse. Sitede az sayıda da olsa Türkçe parçalar bulmak mümkün ama yeterli değil tabiki.

Bir de ana sayfanın alt kısmında dj bölümü var. Buradan en beğendiğiniz müzik tarzındaki dj'leri seçip onların sizin için hazırladığı günlük listeleri dinleyebiliyorsunuz. Siteyi çok beğendiyseniz sitedeki masaüstü programını indirip direk olarak o programdan tüm müzik arşivine erişebilirsiniz.

Siteye Bakış ve Değerlendirme

Ana Sayfa: http://search.social.fm/
Üyelik: Var ama zorunlu değil.
Dil: İngilizce
Kullanılabilirlik: 70/100
Bilgi: 38/100
Yararlılık: 85/100
Dizayn: 82/100
Sayfa Değeri(PageRank): 6/10
Diğer: Pek fazla Türkçe parça bulunmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder