21 Temmuz 2012 Cumartesi

Dünyanın En Mükemmel 10 Su Parkı

Yaz Sıcaklarının iyice bastırdığı bu günlerde biraz serinlemek için bir su parkına mı gitsek diye düşünürken su parklarını araştırmaya başladım. Ülkemizi araştırıken diğer ülkelerdeki su parkları da dikkatimi çekti ve bir de buralarda durum nasılmış bakayım dedim.


Ülkemizde, Kuşadasında Adaland su parkının rakiplerinden aşağı kalır bir yönünü göremedim doğrusu. Bu yüzden listede iyi bir yerde olması gerekiyor. Fakat rakipleri de çok güçlü. Gelin listemize tek tek bakalım.

10- Atlantis Paradise - Bahamalar: Aztek uygarlığı şeklinde tasarlanan bu su parkı adı gibi tam bir cennet.



9- Canevaworld - İtalya: Dünyanın en dik su kaydırağının bulunduğu bu eğlence merkezindeki kaydırak aynı zamanda çok da yüksek.



8- Blizzard - Disney: Konu eğlence olur da listede disney olmadan olur mu hiç. Elbette olmaz.



7- Las Cascadas - Porto Riko: Birçok farklı havuzu ile en mükemmel parklardan biri de Porto Riko da yapılmış.



6- Sandcastle - İngiltere: Havaların fazla güneşli olmadığı ülkede muhteşem bir kapalı su parkının olmasına şaşırmadım doğrusu.



5- Schlitterbahn - Teksas: Amerikalılar bu işi biliyor gerçekten. Rollercoaster gibi yapılan su parkları dehşet görünüyor.



4- Sommarland - İsveç: Bir başka avrupa ülkesi olan İsveç'te de çok seçenekli bir su parkı bulunuyor.



3- Wet'n Wild - Orlando: Amerika'dan tasarım harakisa bir su parkı daha.



2- Adaland - Kuşadası: Bir çok seçeneğimiz olan ve gurur duyabileceğimiz adaland su parkı rakiplerinden daha eğlenceli görünüyor.



1- World Water Park - Kanada: İnanılmaz yükseklikleri ve farklı bir çok kaydırak seçeneği ile world water park ilk sıradaki yerini hak ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder