15 Temmuz 2012 Pazar

Sevimli Katil "Dexter"

Dexter dizisinin özeti kısaca bu başlık olabilir. Adli tıp polisimiz Dexter'ı bir çoğunuzun tanıdığını biliyorum. Fakat tanımayan, duyamayan ve izlemeyen varsa hemen izlemeye başlasın diye bu yazıyı yazıyorum. Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Mükemmel Yabancı Dizi sıralamasında 8. olan bu başarılı dizi gerilim türü arayanlara da tavsiye edilir.


Tüm diğer dizilerden farklı bir seçenek arıyorsanız en iyi tercihlerden biri kesinlikle Dexter. Heyecan var, gerilimi var, dram var, gizem var, suç var olan çok yönlü bir dizi diyebiliriz. "Evet, Dexter bir katil ama sevimli nasıl oluyor?" diye sormakta haklısınız. İşte bunun cevabını diziyi izlerken anlıyorsunuz.


Sadece geceleri katil olan Dexter gündüzleri ise bir adli tıp polisi olarak kan analistliği yapmakta. İşinden dolayı her detayı ince ayrıntılarına kadar bilen sevimli katilimizin peşinde olduğu kişiler ise yasaların elinden kaçmayı başarabilen gerçek suçlular.


Dizinin imdb puanı da oldukça yüksek. Yani izlemeden önce bir şüpheye kapılmayın, epey sağlam bir diziyi izlemeye başlayacağınız garanti. Aday gösterildiği ödül sayısı ise bir hayli fazla. Bunlardan en büyüklerini ise iki kere altın küre kazanması olarak belirtebiliriz.


Dizinin başrol oyuncusu Michael C. Hall, 2010 yılından beri kanser hastalığı ile savaşmakta. Dizi çekimlerini sürdüren aktör altıncı sezonu tamamladı. Dizinin yedinci sezonunun ise 1 Ekim 2012 tarihinde yayımlanması bekleniyor. Her sezon on iki bölüm yayınlanan dizinin yeni sezonda da on iki bölümden oluşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder