22 Temmuz 2012 Pazar

Takıntılı ve Kendini Beğenmiş Doktor: House M.D.

Diziyi hiç seyretmemiş olanlar bir doktor dizisinin adının neden House olduğunu merak ediyordur. Çünkü aslında karakteri çok ters olan doktorumuzun adı Gregory House. Hangi yabancı diziyi izlemeye başlasak yazısında da tavsiye ettiğim dizi çocuklar ve gençlerden çok yetişkinlere hitab ediyor.


Hugh Laurie'nin canlandırdığı House bilinmeyen hastalıklara doğru tanılar koyarak kurtulması çok zor gözüyle bakılan hastaları kurtaran dahi bir doktor.


Peki bu dizinin adı neden House değil de House M.D. diye merak edenlere de cevap veriyim. M.D. yani 'Medical Doctor' anlamına geliyor yani tıp doktoru. 2004 Yılından beri yayınlanan dizi sekizinci sezonunu tamamladı. İlk sezonlardan sonra da doğal olarak dizinin kadrosunda değişimler başladı.


Yalnızca Foreman, Chase, Wilson ve Cuddy rolleri hiç değişmeden diziye devam etti. Cameron, Thirteen ve Taub rolleri ise bazı sezonlarda olmamasına rağmen dizinin unutulmaz karakterleri arasında yerlerini almıştır.


Dizinin çekiciliği ise başrol oyuncusunda elbette. Kendi ekibi ile Princeton-Plainsboro Hastanesi'nin Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı'nın başındaki doktorumuz House aksi, sevimsiz, takıntılı ve kendini aşırı beğenmesine karşın deha sayılabilecek derecede yüksek zekasıyla inanılmaz teşhisler yapabilmektedir.


Kısacası izlemesi zevkli ve öğretici bir dizi. Her bölümde farklı bilgiler öğrenebileceğimiz diziyi ard arda izlediğimiz zaman bilgileri kolayca unutabiliriz. Fakat zamanla taşlar yerine oturuyor ve izleyenlerde artık doktorlar gibi olayın içine giriyor. İzleyenler her sezonu merakla beklerken eğer ne izlesem diye düşünüyorsanız bu diziyi kesinlikle tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder