31 Temmuz 2012 Salı

Bugün Ne İzlesem: Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises)

Bugün ne izlesem dedim ama bir çoğunuz çoktan izlemiş bile olabilir. Şahsen ben de izleyenlerden biri olarak izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Geçen hafta Kara Şövalye rehberini sizlere yazdığım filmin bir de kendisine bakalım. Fakat serinin diğer filmlerini izlemeden sakın sinemanın yolunu tutmayın. Aksi takdirde iki saat kırkbeş dakika gibi uzun bir süre devam eden filmde kimin kim olduğunu çözmeye çalışırsınız.


Batman rolünde izlemeye alıştığımız Christian Bale benim gözümde artık bir efsane oldu. Oyuncu dediğin böyle olmalı gerçekten. Her filminde ayrı bir role bürünüyor ve bunu gerçekten mükemmel beceriyor. Bu inanılmaz yetenek rolleri için gerekli kiloyu kolayca alıp verebiliyor. Aşağıdaki resimde de bunu açıkça görebiliyoruz.

Bale'in bu performansının yanında filmde konuşulması gereken bir başka karakter de elbette Bane. Son zamanlarda çok beğendiğim aktörlerden olan Tom Hardy bu filmde de Bane olarak boy gösteriyor. Bir de kadın başrol oyuncu Selina yani kedi kız rolünde olan Anne Hathaway'i de unutmamalıyız.


Genel olarak çok başarılı bir film Kara Şövalye Yükseliyor fakat siz yine de beklentilerinizi çok yukarılarda tutmayın. Imdb notuna bakıp da bu film on üzerinden dokuz alan bir film diye sinema salonuna girdiğinizde beklentiler çok yüksek oluyor. Film bunu elbette karşılıyor ama yedi veya sekiz beklerken dokuzluk bir performans izlemek o filmden daha çok zevk almanızı sağlayabilir.



Biraz da yönetmenden bahsedelim. Evet arkadaşlar bu ismi de unutmuyoruz. Christopher Nolan yine yapacağını yaptı diyebiliriz. Şu filmlere bakarmısınız 2012'de The Dark Knight Rises, 2010'da Inception, 2008'de The Dark Knight, 2006'da The Prestige ve 2005'de Batman Begins, 2002'de Insomnia, 2000'de Memento. Böyle bir koleksiyona sahip bir yönetmeni ayakta alkışlıyorum.


Geleneksel olarak bir de filmin fragmanına bakalım ve sonra da artık sinemanın yolunu tutalım...



Artık sıra Gerçeğe Çağrı'da diyor ve herkese iyi haftalar diliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder