19 Temmuz 2009 Pazar

10 Etkileyici Sunum Hazırlama Sitesi

Bir sunum hazırlarken önümüzde iki yol vardır. Bu işi kolayca powerpoint'in içinden basit arayüzlerle yapmak veya yeni çıkan teknolojileri kullanarak izleyicilerimizi daha çok etkiliyecek yaratıcı arayüzlerle yapmak. İkinci seçenek çoğumuzun isteyeceği birşey ama çok zaman alıcak diye düşünebilirsiniz. Aslında ilk seçenek ile hemen hemen aynı zamanı alıcaktır, hatta daha kısa bile olabilir. Çünkü önceden hazırlanmış birçok yaratıcı sunuma kolayca ulaşabiliriz. Şimdi bize yararlı olabilecek birkaç siteyi gezelim.





280slides sitesindeki hazır uygulamayı kullanarak sıradışı sunumlar yapabiliriz. Sunumlarımızı sitede tutabilmemiz güzel bir avantaj. İstediğimiz her yerden sunumumuza ulaşabiliyoruz.

Animoto sunumumuza resimlerden oluşan sesli video ekleyebileceğimiz bir site. Kendi resimlerimizi siteye yüklüyoruz, müziğimizi seçiyoruz ve anında videomuz hazır.

authorStream birçok sunum bulabileceğimiz sosyal powerpoint ortamı.

Empressr ile resim, müzik ve video dosyalarımızı ekleyerek güzel sunumlar ortaya çıkarabiliriz. Sitedeki kullanıcıların hazırladıkları sunumlardan da yararlanabiliriz.

Flowgram sitesinde yapılan sunumlarda kendi sesinizi kaydedebiliyorsunuz. Buradaki hazır sunumlardan da yararlanabiliriz.

PhotoPeach'e resimlerimizi yükleyerek kolayca bir slideshow oluşturabiliyoruz. Bunu da paylaşıma açabilir veya sitemize ekleyebiliriz.

PresentationZen ise sunum ile ilgili yararlı bir blog sitesi. Aradığımız bazı detaylı bilgileri burada bulabiliriz.

Prezi ilginç sunumlar hazırlayabileceğimiz yaratıcı bir site. Site içi editörü sayesinde kısa sürede çok değişik sunumlar hazırlamak mümkün.

Screencast bazen sunumlarımızda bilgisayarda yaptığımız bir uygulamayı göstermek istediğimiz zaman işimize yarıyacak etkili bir site. Kendi ekranımızda yaptığımız işi kaydedip buradan indirebiliyoruz.

Slideshare'de ise herkes kendi sunumlarını paylaşıyor. Burada pekçok sunum bulabilir ve bunları kendimize göre değiştirebiliriz ya da olduğu gibi kullanabiliriz.

4 yorum: