30 Temmuz 2009 Perşembe

Unutulmaz Filmlerin Unutulmaz Arabaları

Filmlerde konu elbette önemli ama öyle filmler varki içinde bir araba olmasa film de olmayacak neredeyse. Bu tarz filmlerdeki arabalar içinde ayrı bir karakter yazılmıştır eminim. O kadar çok film geliyor ki aklıma aralarından seçmek için bir liste yaptım. En beğenilen ve meşhur olanlar hakkında bazı güzel anıları gelin birlikte hatırlayalım...

DeLorean
Bu geleceğin arabası elbette 'Geleceğe Dönüş' serisindeki filmlerden hatırlıyacağımız DeLorean. İkinci filmin sonlarında doktorun arabayı muz kabuklarıyla çalışmasını, üçüncü bölümde artık uçarak hız limitini geçmesini ve 88 mil ile zamanda yolculuğa çıkmasını kim unutabilir ki. Bu detayları unutabiliriz ama DeLorean efsanesi her zaman akıllarımızda yerini almıştır.

Ecto-1
Bir başka unutlmaz araba da 'Hayalet Avcıları'nın Cadillac'ı. Aslında bir ambulans olan Cadillac 1959 model. Bu araç bir ara ebay de açık arttırmaya çıkmış ama yeterli ilgiyi görmeyerek istenilen fiyata ulaşılamamıştı.

Herbie

Zamanın en meşhur arabası diyebiliriz sanırım Herbie için. Eğer bir Herbie filmini hala izlemediyseniz mutlaka bir dvdsini edinin ve en kısa zamanda izleyin derim. Çok muhteşem filmler olmasa da bir araba bu kadar mı sevimli olur ve film sadece onun için izlenir ilginç doğrusu.

Land Speeder

Bir araba diyemeyiz belki ama 'Yıldız Savaşları' filminden tanıdığımız land speeder'a değinmeden geçemiyeceğim. Bu efsane filmi efsane yapan küçük detaylardan bile olsa tekerleksiz olması ve yer yüzeyine değmeden gitmesi unutulmazdı.

5.Element Taksi

Havada giden arabaları düşünürken '5. Element' filmindeki taksilere değinmeden geçemiycem. Bir filmde küçücük bir ayrıntı bile olsa üzerinde gerçekten çok uğraşılmış bu taksilerin. Hava tarafiği olan geleceğin şehirlerindeki bu taksilerde unutulmazlar arasındaki yerlerini çoktan aldılar.

Daha aklıma gelen birçok araba var elbette. Kara şimşek'deki Kit, Transformers'daki Camaro yani Bumblebee, Batman'den Batmobile, Ben Robot'dan Audi RSQ, Azınlık Raporu'ndaki Lexus 2054 bunlardan bazıları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder