17 Temmuz 2009 Cuma

Sürükleyici Bir Müzikal: Across The Universe

Eğer bir yönetmen olsaydım mutlaka böyle bir film çekmek isterdim. Film sizi en başından itibaren 'Girl' parçasıyla birlikte içine alıyor, değişik alemlerde, hayallerde dolastırıp yine olduğunuz yere 'Hey Jude' ile bırakıyor. Bir de bakıyorsunuz tam 2 saat geçmiş ve bu yolculuğa yeniden çıkmak istiyorsunuz. Sanki tatildeymişsiniz gibi beyninizde bulunan düşünceleri silip sizleri bambaşka bir aleme götürüyor.

Müzikle arası iyi olmayanlar bu filmi kesinlikle izlemesinler, müzik severlerin ise - Türkçe veya yabancı müzik farketmez- bu filmi beğeneceğine eminim. Daha çok 60'lı 70'li yıllarda yaşayanların beğenebileceği bir film 'Across The Universe'. -İnternette Türkçe karşılığını aradım ama bulamadım maalesef- Ancak 80 kuşağının bir çoğu da filmdeki parçalarla büyümüştür. Beatles'ın birçok parçası sahneleri süslenmiş ve karşımıza tam anlamıyla görsel bir şölen çıkmış. Fazla abartılı değil ama efektler bence tam dozunda kullanılmış. Biraz daha fazlası izleyiciyi sıkabilirdi.

İlginç bir romantik müzikal olan 'Across The Universe'de bazı parçaların kullanılmaması garibime gitti diyebilirim.Bunlar 'yesterday', 'love me do' veya 'yellow submarine' parçalarıydı. Tabi filmin konusuna göre en uygun olanlar seçilmiş.

Imdb'ye baktığımızda 7.5 gibi bir puan görüyoruz. Buradaki 37 bin küsür oy içinde bayanlar daha yüksek puan vermişler ama erkeklerde onlara göre çok düşük puanlar vermemişler. 2 yıl önce yapılan bu film bence en az 8.0 puanı hak ediyor. Hatta 8.2'ye bile çıkarabilirim bunu. Tabiki zevkler ve renkler hiçbir zaman tartışılmaz. Sonuç olarak bunlar benim görüşlerim ve eleştirilerim sadece...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder