31 Temmuz 2009 Cuma

Bir Kadının Seks Günlüğü (2008) (Diary of a Nymphomaniac)

Sinemalarımızda geçen hafta gösterime giren 'Bir Kadının Seks Günlüğü' gerçekler üzerine kurulmuş bir drama filmi. Nenfomani hastası bir kadının günlüğünden olayların anlatıldığı filmin başrolünü Belén Fabra oynuyor.

Oyunuculuk yönünden filmi oldukça başarılı buldum. Zamanımızda oyunculuk pek önemli olmadığı için Imdb sitesinde puanının düşük olduğunu düşünüyorum. Görsel ve ses efektlerinin fazlaca kullanıldığı bir film olsaydı 4.9 değil 7 puanın üzerine kesin çıkardı. Zaten verilen oy sayısı da oldukça az. Genelde bayanların daha yüksek oy verebileceği bir film olan 'Bir Kadının Seks Günlüğü' en az 7.0 puanı hak ediyor.

Film dram türünde olsa bile içinde biraz da macera yer alıyor diyebiliriz. Aslında Valére (Belén Fabra)'nin içinde bulunduğu duruma karşı verdiği savaş ve kurtuluş mücadelesi izleyenleri bir nevi maceraya sürüklüyor.

Eğer dram filmlerini seviyorsanız bu filmi izlemenizi tavsiye ederim. 18 yaş sınırını da unutmamak gerek. Bu filmi izlerken kesinlikle açık fikirli olunmalı ve nenfomaninin bir hastalık olduğu unutulmamalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder